ГЕРБ напълно контролира СДС, скочи Мартин Димитров

Изгонените остават депутати от „Синята коалиция“
Обновена: 26 ное 2012 19:39 | 26 ное 2012 19:38,
137
ГЕРБ напълно контролира СДС, скочи Мартин Димитров
Отлъчените остават депутати в "Синята коалиция". Снимка: архив, БТА

Тримата отлъчени от СДС депутати остават народни представители от „Синята коалиция“.

Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров прогнозират, че днешното решение на Националния съвет да ги изключи от партията ще доведе до вълна от хора, които ще искат да напуснат СДС.

ГЕРБ вече има пълен контрол над синята партия, коментира бившият лидер на сините Мартин Димитров.

„След това ръководство от СДС няма да остане камък върху камък“, заяви той пред БТА. Според Димитров ликвидацията на СДС вече тече с пълна сила. По думите му в рамките на този ноември бяха ликвидирани женския и младежкия съюзи, изключени бяха много хора из страната, а сега изключват и трима народни представители.

„Допускам, че на самите избори ще останат само Кабаиванов, Борис Марков, Иван Сотиров и Румен Христов“, каза още Димитров.

По думите му вече се вижда, че СДС е собственост на чужди господари. Мартин Димитров каза, че ще остане народен представител и ще работи в ПГ на Синята коалиция. Той не отговори на въпроса дали би участвал в създаването на нова партия.

Още по темата
Ваньо Шарков посочи, че никога не е очаквал такова нещо да се случи в най-демократичната партия. „В СДС съм, защото мислех, че тук можеш да изразяваш свободно мнението си, никога не съм членувал в друга партия точно по тази причина“, добави Шарков пред БТА.

Според него някои хора в сините редици са останали във времето на комунизма. „Оттук нататък ще отстоявам интересите на гражданите, които са гласували за мен на парламентарните избори през 2009 г.“, каза Шарков.

Той посочи, че не смята да напуска парламента, нито ПГ на СК и че няма да става член на друга партия.

Димо Гяуров каза пред БТА, че няма нужда да коментира днешното решение. Нищо не налага оттук нататък да правя нещо по различно, от това, което съм правил и досега в Народното събрание, добави Гяуров. Той потвърди, че остава народен представител в ПГ на СК.

„Няма да внасям, няма да подкрепям и точка по въпроса“. Това заяви депутатът от „Синята коалиция“ Йордан Бакалов пред „Фокус“, който беше нарочен за изгонване, но в последния момент му се размина поради липса на достатъчно доказателства, че е уронил престижа на СДС.

Според него проблемът при номинацията на СДС за конституционен съдия след провала на Венета Марковска не е личностен, а става въпрос за определена политика, за определени виждания за бъдещето на СДС.

„Политиката е много елементарна от гледна точка на това, че големият скандал, който се забърка от Конституционния съд, беше забъркан от управляващото мнозинство и министър-председателя г-н Бойко Борисов. Той съвсем умело прехвърли този скандал на СДС и виждате какъв е резултатът, който се получи в СДС“, коментира Бакалов.

Той припомни, че Венета Марковска е получила най-много гласове от ГЕРБ и призова управляващите да си понесат отговорността докрай и да предложат своя кандидатура за КС.

Бакалов заяви, че се чувства морално изключен от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупаците контролирали другите ***!! хахахахахахахаха
27
3
 
10
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Е га ти държаватaИнтересно е дали червената ти главица може да мисли. Всички депутати в синята коалиция са избрани от една листа , независимо от това дали са от СДС или ДСБ. Всяко напускане на депутат е подмяна на вота на избирателите. Впрочем, ако депутатите на СДС напуснат, ще има само депутати на ДСБ, защото те се редуват в листите. Депутатите от СК постъпиха достойно и не се надупиха на ББ. Браво. Лошото е, че вече има само една дясна партия в *** _ДСБ.
26
4
 
6
 
! Отговори
ген. Пенчо Златев преди 11 години
За следващите избори учредявам национално движение "19 май". Дали да има изобщо политически партии ще реши народа на национален референдум. Както бе казала Меглена Плугчиева в Русе - "Ако зависи от мен, бих забранила всички партии". За съжаление проглеждането винаги е изключително трудно, много бавно и доста мъчително. Както и повечето неща в скъпото ни Отечество...
25
1
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ ура преди 11 години
След 100 години, партиен парад на ГЕРБ. Млад гологлав мъж чете : Да поменем и следва Волен Сидеров партиен шут, отдал се на първоначалното утвърждаване на власта на партията ГЕРБ. Всеотдаен, като един Чавдарец в пра, пра стари времена отдал на партията и ВОЖДА/ разбирай Б.Б./, първоначално ,собствения си партиен и личен живот / разбирай Б.Б./, Яне Янев многолика личност, според писания тогва и разнополова. Яростен застъпник на ГЕРБ, ревниво пазещ партията и лидера/ характерно за психологията на определени нежни същества от мъжки пол, наречени меки китки или борба на хормони в мъжкото тяло, при липса на МЕСЕЧЕН ЦИКЪЛ/, Емил Кабаиванов / *** 1 в държавата/така и не го разбрахме този човек, от кое село дойде, кой му плати или му набута фитилите ама от простотия до шия, заедно с тримата си КУКЛОВОДИ се самозакри политически,в последствие обърка политиката и на ВЕЛИКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ.
24
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По добре да ги контролира ГЕРБ отколкото да ги контролира БСП и ДС.
23
3
 
6
 
! Отговори
жив преди 11 години
Да отиват в пенсия....имат достатъчно откраднати пари...
22
12
 
7
 
! Отговори
Мартин-Дришльото преди 11 години
Мартин Димитров.Някой ще изброи ли поне 3 важни решения взети от него в полза на СДС.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе, защото Командира не те контролира теб. То не бяха опити за ново събиране, то не бяха чупки в кръста, сега се сетихте че някой ви контролира, ***.
20
3
 
12
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
Политическият цирк продължава! Щели да си останат депутати отлъчените- естествено, къде дават толкова много пари за никаква работа...
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много мутри в тази политика Б.Б.,Марешки,Бинев,сега и в СДС
18
5
 
12
 
! Отговори
Политолог преди 11 години
седесарите отдавна бяха трупове. Само че, сега се размириса от разлагането.
17
0
 
16
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 11 години
ХАХАХАХ, АМА КАК ГИ НАРЕДИХ САМО... ХАХАХХАХ. СЕГА ЩЕ НАРЕДЯ НА ЦЕЦООЛУ АГЕНТ "ВИКТОР" ДА БЪДЕ ПОВИШЕН В ОФИЦЕРСКО ЗВАНИЕ! ТОВА СИ Е ТО. КОФТИ ДЕМОКРАТИЧЕН Бг МАТРЯЛ. НО ТОЙ И В "БИГ БРАДЪР" БЕШЕ В 95% КОФТИ. ЗАРАЗИХ ВСИЧКО В МИЛАТА НИ РОДИНА СЪС СЕЛЯНДУРЩИНАТА СИ!
16
1
 
4
 
! Отговори
крив макарон преди 11 години
СДС да обяви три дневен траур за хубавото Наде...От сателит ще се превърне в еврокомета, но важното е че пак ще свети...
15
11
 
8
 
! Отговори
Десен преди 11 години
Гледам че някой мие използвал ника, аз никога не бих гласувал за ДСБ. СДС най- накрая се прочисти от костовизма, но дали не е твърде късно. В момента са на кръстопът, или тръгват нагоре, или изчезват от политическата сцена. Сега всичко зависи от ръководството, и си мисля че П. Стоянов в този момент може много да помогне
14
4
 
20
 
! Отговори
Сериал`Мутра 3` преди 11 години
Този Кабаиванов има вид на мутра,сигурно се познават с Бойко Борисов от тъмното минало!
13
4
 
7
 
! Отговори
ЖОРЖИ преди 11 години
***,ПУЛЬО,АТАНАС И АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА СДС
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само Герб бе Марто и Костов и кой ли не-ти поне си наясно!
11
3
 
5
 
! Отговори
нострадамосов преди 11 години
Цецо си знае работата , ама и предатели кариеристи и властолюбци си трябват, а такива ,,бьлгари ,, бол , така че герб успя напьлно да обезличи и ликвидира СДС ....отук нататьк ,защо ще ми е да сьм от някаквоси казионно СДС,като мога да сьм от великия герб , нищо Костов е стар играч и ще ни защити от новите псевдо демократи еднолични владетели на десните и всички други пространства, вкблючително и интернет телефони ,медии и прочие....
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---8БЛАЖЕНИ СА---ВЕРУЮЩИТЕ...!
9
6
 
5
 
! Отговори
НА СНИМКАТА: преди 11 години
.....ИЗГОНЕНИТЕ КАМИЛИ!!!