Борисов бил кадрова грешка на столетницата

Мен поне не са ме осъждали в Страсбург, отговори Станишев на премиера
10 дек 2012 17:30,
360
Борисов бил кадрова грешка на столетницата
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Не се гордея, че премиерът Бойко Борисов е бил член на нашата партия. Тогава е имало кадрови грешки, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Изказването на лидера на левицата идва в отговор на поредната порция критики и тежки квалификации на министър-председателя към червения експремиер.

Вчера Борисов зави в ефира на bTV, че Станишев знае как се убива по наследство и как се строят лагери. Премиерът допълни, че лидерът на столетницата е много страшен и взима мерки да се пази и охранява от него.

Днес Станишев коментира, че Борисов изкарва като свой коз закъснелия антикомунизъм, защото няма какво друго да сложи на масата.

ГЕРБ могат да съществуват само в среда на омраза. Трябва да имат враг, допълни още лидерът на левицата. По негови думи управляващите нямат какво да предложат като политика и затова си търсят антитеза.

Станишев обясни, че не смята да слиза на нивото на Борисов в изказванията му. Той все пак не се сдържа и вметна, че поне не е осъждан от Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

През ноември магистратите осъдиха страната ни за отнемането на право на живот на Тодор Димов Тодоров-Чакъра, който загина при спецакция през 2003 година.

Името на премиера се упоменава изрично в решението на магистратите като ръководител на операцията.

Станишев обясни, че сега всички българи ще трябва да платят обезщетението, постановено от Страсбург – 50 000 евро.

От своя страна, депутатът от БСП Ангел Найденов заяви, че ставане свидетели на опростачване на политиката и езика, а в България цари “фасадна демокрация“.

В днешното си изказване левицата се съсредоточи върху критиките срещу външната политика на правителството и липсата на позиция на страната ни на предстоящия тази седмица Европейски съвет.

Според Станишев предстои да се дискутират “фундаментално променящи структурата на ЕС предложения“, а премиерът за пореден път ще замине без ясна позиция. Според лидера на БСП все по-бързо се върви към “Европа на две скорости“, а страната ни рискува да остане във втората лента.

Според президента на ПЕС страните, които са част от еврозоната, ще имат свой финансов министър, а е твърде вероятно да се появи и нова комисия или друг европейски парламент на еврозоната, защото тези страни ще имат отделен бюджет и общ дълг.

Станишев и Ангел Найденов бяха категорични, че ще настояват премиерът и външният министър Николай Младенов да се явят пред народните представители и дадат обяснение за позицията на страната ни.

Според Найденов страната ни се е превърнала в “сива зона“ по отношение на проблемите и темите, които се обсъждат в ЕС.

Правителството отделя 0 внимание към членството на България в ЕС, заяви Найденов. От БСП бяха категорични, че ще очакват да се защитят принципите на равнопоставеност, единен пазар и интегритет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
8
 
26
 
! Отговори
bo преди 11 години
Ревете за Станишката, ама нека да ви стане пак премиер, та тогава още две поколения ще изкупуват грешките ви. Ама хак да му е на такъв народ. Дано стане пак 1997, та най-сетне да направим като Румънците и да ги изчистим всичкити сволачи....
157
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес осъден в Страсбург а утре и У НАС!А дано!
156
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОРИСОВ И СТАНИШЕВ СА СИ ОРТАЦИ В КРАЖБИТЕ,СТАНИШЕВ БЕШЕ ПРЕМИЕР,ТИКВАТА БЕШЕ КМЕТ ,А ТРАКТОРА СИ ОТВЛИЧАШЕ НА ВОЛЯ,СЪС КОГО ЛИ Е ДЕЛИЛ ТРАКТОРА РЕКЕТА КОЙТО АНГЕЛ БОНЧЕВ МУ ДАДЕ ВЪВ НАЦИОНАЛЕН ЕФИР ? ВСЕКИ КАНДИДАТ С ПРЕТЕНЦИИ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЛОЖИ НА ДЕТЕКТОРА ВЪВ НАЦИОНАЛЕН ЕФИР,КРАЛ ЛИ Е ДЪРЖАВНИ ПАРИ И ПОРЪЧВАЛ ЛИ Е УБИЙСТВА ?ДРУГОТО СА ГЛУПОСТИ ЗА ПУБЛИКАТА
155
0
 
27
 
! Отговори
21.12.2012 преди 11 години
Страната ни се е превърнала в сива зона.Това не е точно,страната ни се е превърнала в черна дупка и народа изчезва необратимо!
154
3
 
26
 
! Отговори
До Марк преди 11 години
И защо реши, че Станишев не е българин? Майка му просто отива при сестра си, която тогава живее в Украйна, и там ражда. Станишев изобщо не е живял там. Родителите му са българи- това може да го прочетеш вероятно някъде в нета. Не пиши глупости без да си наясно с нещата.
153
9
 
19
 
! Отговори
Razocharowan преди 11 години
Господа и дами ,сигурно оценявате др.СтаниШЕФ като един квалифициран ***,който на това отгоре има и претенции?! Ако е так и ние се присъединяваме към вас! Да вземем пак да го пратим в Русия на ... лечение!То бива ,бива приказки на " ангро",ама чак толкова ?! Ей,др. СтаниШЕФ,както си я подкарал и други освен нас / група приятели / ще напуснат твоята пар тийка,тъй като освен да се зъбиш и заканваш на премиера друго не можеш-***! Не ти вярваме нито на йота !!!
152
2
 
33
 
! Отговори
13 преди 11 години
Станишев, защо въобще му отвръщаш на тоя кухар. Не го ли виждаш какво просто парче е Боката? На него му дай да се явява по телевизии и вестници, да открива магистрали, *** и пр., както и да дава интервюта, в които ви плюва. Победи простака с мълчание. Не разбра ли, че Тройната коалиция сте виновни, дори и когато не му става.
151
7
 
44
 
! Отговори
Даси преди 11 години
Не мислих, че ще го кажа, но Станишев е абсолютно прав.
150
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов не е китка и Станишев също! Ако обаче ми се наложи да избирам между двете картуни ще избера по-качествената - Станишев! Боко си е синоним на тъпотия!
149
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смърди на политическия труп ГЕРБ! Скоро на политическия екарисаж!
148
3
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Барак Обама го избазика за черния колан,сигурно е разбрал че наш Тиквун лъже че имал седми дан!Този *** никога не е излизал на състезание а взимаше хонорар за състезател!
147
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук се лее само омраза,но ни е докараха тия,които управляват държавата и приватизират/ха и заменяха къде що може,пък оставиха на обикновения българин не достоен живот,а омраза.Цирка и трагедията продължават.Има ли едно хубаво нещо,случило се на народа през последните 68 години?
146
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едва ли трябва да обвиняваме Станишев,за лагерите и пострадалите от БКП. Бил е роден,но едва ли е имал възможност да промени нещо! А по отношение на баща му прочетете малко история,за да ви стане ясно,с какво се е занимавал и как е заел поста си ! В това отношение,въпреки всичките си претенции,че е ощетен от Комунизма Бойко си ги плямпа глупостите по инерция! Да не забравяме,как мутрите прибираха дълговете,как застраховаха,как охраняваха и какви легенди за тях се носеха! Айде холан!
145
1
 
30
 
! Отговори
до Странджата преди 11 години
Ех Странджа, колко ли българи имат твоя късмет да взимаш няколко хиляди евра заплата и *** да не е останала на тези 20 или 50 лева! Ей новобогаташо знаеш ли колко възрастни хора си лягат вечер гладни и на студа бе хайдук?
144
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лоши капиталисти - добри социалисти!Искам социализъм!
143
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахаха! Боце! Чули! Това е истината! За първи път в решение на съда в Страсбург се споменава виновник за убийство! Нищо чудно! Герберите сте си все убийци!
142
4
 
36
 
! Отговори
pet преди 11 години
Видяхте ли как бат Бойко спи на нобеловите награди?Смех от всякъде:)Б.Б. = бай ***:) - Да ние жив и здрав и пак да го изберем:)
141
3
 
22
 
! Отговори
1 преди 11 години
до 174,др. борисов влиза ли в тази банда.
140
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това може да се случи само у нас ,какви хора сте да гледате миналото при кои как било,гледайте напред ,какво може да ви даде един крадец наследник на партия донесла толкова злини на народа ни БКП,всичко се повтаря и няма да има промяна.На *** народ можеш да му вземеш всичко насила ама насила неможеш да му дадеш нищо.
139
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
колкото и да го плюете Станишев, ако се позамислите малко ще осъзнаете, че той е единствената надежда на страната за възстановяване на демокрацията, законността и плурализма .