ГЕРБ няма да подкрепи Гугушева за конституционен съдия

Дават на СДС по-дълъг срок, за да намерят достойна кандидатура
Обновена: 10 дек 2012 21:27 | 10 дек 2012 21:12,
199
ГЕРБ няма да подкрепи Гугушева за конституционен съдия
Снимка: СДС

ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия. Това заяви в Костинброд вътрешният министър Цветан Цветанов, като уточни, че това решение било взето на среща тази вечер.

„Целта е да не се повтори случаят с избор на конституционен съдия от преди месец“, допълни Цветанов.

За този ход е уведомен и премиерът Бойко Борисов, който в момента се намира в Норвегия.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев също потвърди, че депутатите от партията няма да подкрепят кандидатурата на Галя Гугушева заради постъпилите сигнали срещу нея.

Още по темата

Велчев уточни, че решението е съобщено на среща днес с ръководството на СДС, на което е предложено да излъчи нова кандидатура за конституционен съдия.

„Даваме на СДС по-дълъг срок, за да намерят най-достойната кандидатура за конституционен съдия“, обясни председателят на  ПГ на ГЕРБ.

Следващата процедура за номинация на конституционен съдия ще бъде открита след празниците, съобщи председателят на Правната комисия в Народното събрание Искра Фидосова.

„Отправихме молба към колегите от ръководството на СДС - да номинират нов кандидат или дори кандидати, двама или трима, от които, след като се запознаем с тяхната професионална биография, техните нравствени и професионални качества, проведем съответните изслушвания, запознаем се с техните концепции, да можем да изберем най-достойния конституционен съдия”, разясни решението Фидосова.

„Прозрачните процедури имат своя ефект и в тази посока съм убеден, че няма да допуснем грешка да бъде избран конституционен съдия, който е с негативи и дефицити”, отсече Цветан Цветанов, като изрази убеденост, че СДС могат да предложат достоен кандидат и добър професионалист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 11 години
нали ГЕРБ са най-най-най-великите и събрани най-най-най-умните, а вхърлят отговорност върху други и гледар сиира от страни.... боли ги х... за България...
168
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Логичен завършек на тази сага , да се готви следващата ,а глупаците които паднаха в капана на ББ да се омитата от полическата сцена прекалени мишоци са .
167
12
 
3
 
! Отговори
ДА ПРОВЕРИМ преди 11 години
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ ?????ДА + НЕ -
166
0
 
4
 
! Отговори
Бучко преди 11 години
Интересно как е съгласувано с Бойко, след като той каза - Когото посочите, него ще изберем/даже не номинираме/! Пък сега йок марули - кисело зеле.
165
1
 
2
 
! Отговори
ани преди 11 години
до 187 Е на това му викам домашна пералня /без накисване/ !!!!!
164
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на ГЕРБ , вкараха си двама КС без дебати , а третия изгоря! Разбиха СДС!Работата е свършена , като по учебник!Поклон пред ГЕРБ!П.П.За последното имам предвид за изборите догодина!Сбогом!
163
1
 
8
 
! Отговори
ЦИРК - ГЕРБАРИЙ !!! преди 11 години
НЕ КОНСТИТУЦИОНЕН.....искат да си изберат КОРУПЦИОНЕН СЪДИЯ....ДА ГИ ПАЗИ СЛЕД ТОВА !!!
162
1
 
9
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
До РеалистВиж какво съм написал в 162пост.ГЕРБ създаде спец съда и спец прокуратурата.Назначиха кристално чисти и ,,достойни хора ,, като тази кака-Нагушената.О.К. Ама ти отговори на следния въпрос.Как може магистрат от спец съда да съди всякакви бандити,престъпници и *** , а не става за конст. съдия?*** тя не може да съди ,,колегите си,,.Е ,тогава за какво е този спец съд?Как са назначили тази кака?
161
3
 
2
 
! Отговори
Face radio преди 11 години
Толкова много облъчвания от поръчковите медии на ГРОБелате на истинската страницаfaceradio. infoРеална медия
160
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Нормална държава с антиконституционни действия не се гради!СДС толкова ли не се усещат, че ГЕРБ си измиват ръцете с тях?! Марковска според Конституцията е член на Конституционния съд, каквото и да лъжат и мажат от ГЕРБ. Е, Марковска би могла да подаде оставка, но досега не го е направила, а пенсионирането й не е оставка и според Конституцията не е причина за прекратяване на мандата й. Гугушева очевидно не става за конституционен съдия, щом се съгласи на противоконституционно избиране.
159
2
 
7
 
! Отговори
Валдес преди 11 години
"Мисията" по разбиването на СДС свърши,да е честито на Янето новия конституционен съдия.И кой ще се хване на хорото на световнонеизвестния Кабаиванов,та даже и в коалиция с тези три недоразумения независими депутати.Битката е за твърдия електорат на СДС,които да се отвратят от собствените си лидери и да хванат пътя към ГЕРБ,защото никога няма да отидат при БСП и Костов.А СДС ще влез в парламента,когато онзи данак от снимките бив "атакист" Тетимов си закопчее бая отеснялата дрешка.
158
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а сега де.до кога тия търтеи ще ги търпим в НС.
157
3
 
6
 
! Отговори
До А сега де? преди 11 години
Няма юрист, който да е разбира от Конституционно право и да не е наясно, че Марковска все още е член на КС споерд Конституцията. Това означава,, че никой такъв юрист няма да се съгласи в разрез с Конституцията да бъде избран за член на КС. Та нали първата работа на новия КС ще бъде да отмени подобен антиконституционен избор на един от членовете си. СДС чак толкова ли са глупави, че не разбират за какво става въпрос?!
156
2
 
8
 
! Отговори
А сега де!? преди 11 години
А има ли други в съдебната система на България който да са по-различни от Гугушена???Отговор:НЯМА!!!!
155
5
 
10
 
! Отговори
Глас божи преди 11 години
ГЕРБ=МУТРА=МАФИЯ=КОРУПЦИЯ=НЕОБРАЗОВАНОСТ=ПОСРЕДСТВЕНОСТ=ТЪПОТИЯ
154
5
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Сега на изборите през 2013 основният въпрос, на който гласоподавателите ще трябва да си отговорят е дали искат България да се управлява според Конституцията или от ГЕРБ.Много второстепенен въпрос е, какво е това сините и СДС и има ли почва у нас.
153
3
 
10
 
! Отговори
Истината преди 11 години
С противоконституционните си действия ГЕРБ създадоха институционална и конституционна криза в България. Според Конституцията парламента избира 1/3 от членовете на Конституционния съд /КС/ и за тях президента на ГЕРБ няма думата. Сега парламента не остоява своите права по Конституция, решенията на парламента стават необжалваеми, защото ГЕРБ блокира работата на коригиращия орган - КС, а на това отгоре решенията по въпроса ги взима институцията,която избщо няма такива права - правителството на ГЕРБ
152
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ в съюз с ДСБ изиграха СДС. На тях толкова ли не им беше ясно че основен съперник на изборите е този който се бори за същите гласове. БСП и Костов не им е съперник защото техните гласоподаватели са други.
151
6
 
7
 
! Отговори
Rad преди 11 години
Още малко остава и гербавите комунисти, червени костовисти измислени псевдоатакисти ще са аут завинаги.
150
2
 
16
 
! Отговори
Истината преди 11 години
СДС - изтривалката на ГЕРБ няма да успее да премахне помията,в която ГЕРБ сами се набутаха с Марковска,която беше първият кандидат на ГЕРБ за конституционен съдия.После ГЕРБ прехвърлиха номинацията й на независими депутати и всички те я избраха за член на Конституционния съд,но без гласовете на ГЕРБ това нямаше да стане. След това избраната според Конституцията Марковска,беше антиконституционно подритната от ГЕРБ.Никой читав юрист няма да се съгласи противоконституционно да буде избран в КС.