ГЕРБ няма да подкрепи Гугушева за конституционен съдия

Дават на СДС по-дълъг срок, за да намерят достойна кандидатура
Обновена: 10 дек 2012 21:27 | 10 дек 2012 21:12,
199
ГЕРБ няма да подкрепи Гугушева за конституционен съдия
Снимка: СДС

ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия. Това заяви в Костинброд вътрешният министър Цветан Цветанов, като уточни, че това решение било взето на среща тази вечер.

„Целта е да не се повтори случаят с избор на конституционен съдия от преди месец“, допълни Цветанов.

За този ход е уведомен и премиерът Бойко Борисов, който в момента се намира в Норвегия.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев също потвърди, че депутатите от партията няма да подкрепят кандидатурата на Галя Гугушева заради постъпилите сигнали срещу нея.

Още по темата

Велчев уточни, че решението е съобщено на среща днес с ръководството на СДС, на което е предложено да излъчи нова кандидатура за конституционен съдия.

„Даваме на СДС по-дълъг срок, за да намерят най-достойната кандидатура за конституционен съдия“, обясни председателят на  ПГ на ГЕРБ.

Следващата процедура за номинация на конституционен съдия ще бъде открита след празниците, съобщи председателят на Правната комисия в Народното събрание Искра Фидосова.

„Отправихме молба към колегите от ръководството на СДС - да номинират нов кандидат или дори кандидати, двама или трима, от които, след като се запознаем с тяхната професионална биография, техните нравствени и професионални качества, проведем съответните изслушвания, запознаем се с техните концепции, да можем да изберем най-достойния конституционен съдия”, разясни решението Фидосова.

„Прозрачните процедури имат своя ефект и в тази посока съм убеден, че няма да допуснем грешка да бъде избран конституционен съдия, който е с негативи и дефицити”, отсече Цветан Цветанов, като изрази убеденост, че СДС могат да предложат достоен кандидат и добър професионалист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
23
 
! Отговори
манчо преди 11 години
Е,как да намерят,като май почти всеки магистрат някъде случайно е прегрешил в нещо?
8
1
 
15
 
! Отговори
средноинтелигентен преди 11 години
Тия папагали се пофиграват вече с нас,ясно е че не искат да имаме конституционен съдия защото очакват да ги смъкнат от властта в най скоро време и при липсата на конституционен съдия да не могат да бъдат съдени за безбройните кражби и геноцида над Българския народ...
7
0
 
23
 
! Отговори
Това ли е съдът? преди 11 години
То какво ще излезе - че съдиите, които съдят другите, не са чисти в действията си! Чист съдия не могат да излъчат, все такива,които заобикалят закона.Е как да чакаш морал от такива елементарни далавераджии. На такива ли разчита правосъдието в България? Лелки-далаверки!
6
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами сега?! ГЕРБ, след каот тотално се оср... и стана за посмешище, се сети да бие отбой! След лъжкинята Марковска, след "истинския" седесар П.Стоянов, който не се посевни да стане изтривалка на Б.Б. и след още по-големия резил с последната им кандидатура, която се оказа по-голяма престъпница и лъжкиня и от Марковска, гербаджиите се оказват и от Гагушева! А това със сигурност означава, че те ще отсвирят и сестринската партия на кабаглупаков! Какво ще стане сега със СДС (остатъчно), Цв.Цв. не е казал, но то е ясно! Употребиха кабаглупака като изтривалка, избърсаха си мръсните милиционерските ботуши в нея, и сега ше го захвърлят! Завалията! Но, така му се пада!
5
1
 
24
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Ха ха ха ха . Тамагочи, какво стана сега. Не е ли редно да си подадеш оставката, така, както правят мъжете. Помниш ли как господин Костов, мъжки се оттегли когато не спечели втори мандат. А след гнусните номера които направи и теманетата пред Вожда.
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ЩЕ Я РАЗСЛЕДВАТ ЛИ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ!!!???
3
1
 
15
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Ще се...намери,поне един достоен съдия за КС;не се знае,дали КС,ще е...достоен за...него.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Xa-xa-xa...
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
cirka e palen,to nqma takava darjava