Нека хората да кажат какво направихме за селата!

Борисов: Когато кметовете работят, европарите отиват при хората
Обновена: 31 яну 2013 15:45 | 31 яну 2013 15:40,
266
Нека хората да кажат какво направихме за селата!
Борисов на посещение в Черниче. Снимка: БТА

Когато кметовете и институциите на държавата работят добре, парите по европроектите се усвояват и отиват директно при хората. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при днешното си посещение в село Черниче, община Симитли, предаде БТА. .

Поводът бе откриването на нови обекти за близо 6 млн. лева, изградени в селото по Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./. Заедно с премиера бе и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Подменена е изцяло водопроводната и канализационната мрежа на село Черниче, изградена е и нова
асфалтова пътна настилка и тротоари на улиците. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов припомни по този повод, че за ремонт и реконструкция на инфраструктурата в селото са инвестирани над осем милиона и половина лева по програми с европейско финансиране.

Министър Найденов обясни, че в цялата област Благоевград одобрените проекти по ПРСР са за над 138 млн. лева. Той съобщи, че са договорирани 80 на сто от средствата по Програмата за развитие на селските райони, а усвоените са 54 процента. Крайният срок за усвояване е 2015 г.

Министърът допълни, че през новия програмен период и селата от големите общини ще могат да бъдат бенефициенти по програмата, защото в момента те са лишени от тази възможност.

Премиерът Бойко Борисов поздрави присъстващите кметове на различни общини, представители на различни партии, като отбеляза, че когато работят добре - и те, и институциите на държавата, парите се усвояват и отиват директно при хората.

„Нека хората да кажат през последните 20 години какво е правено по селата и по региона и какво се прави сега“, посочи той. Министър-председателят каза, че на идване е видял и как върви  строителството на автомагистрала "Струма" в участъка преди Дупница.

Гордея се, че я правим, защото регионът само в рамките на последните няколко години се промени коренно
с нея.Надявам се до две седмици да дойде и най-чаканата от мене вест - а третия ЛОТ, за Кресненското дефиле. Важното е, че близо 900 милиона евра чакаме там да бъде европейското финансиране, каза Бойко Борисов и поясни, че това ще бъде много тежък за изпълнение участък с три тунела и сложни съоръжения.

Председателят на Винената партия в община Симитли Ивайло Лулейски поднесе официални покани на Бойко Борисов и Мирослав найденов да станат членове на местната партия, като им подари специални значки по този повод. Бутилка ароматно вино, направена за 11-годишнината на Винената партия, бе поднесена на министър председателя, който стана притежател на една от 800-те такива бутилки в целия свят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Бойко БорисовЧерниче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
0
 
! Отговори
Maitko-Banditko преди 11 години
ti ela u moito selo , 4i kat ta podkarat s bradvi i vili , gledai ko stava
236
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората биха могли да си помогнат ,но за съжаление българина е свикнал или на готово и да е единак. Ако в едно село се сдружат и си направят фирма ,като наемат бившите сгради ,биха могли да направят доста . Така и европари ще могат да взимат за техника и работа ще има.
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Накратко :Селското стопанство е унищожено и пари на дребно ,без реални закони не могат да го възстановят.На село работа НЯМА! Никой нищо не строи да произвежда ,а идеално работещите ТКЗС -та са разрушени и разграбени!На село децата е малко ,няма училища и детски градини ,но пък е пълно е *** биещи ,грабещи и разрушаващи.Няма селскостопанска техника и тя е безумно скъпа . В това отношение се върнахме в миналия век!
234
0
 
8
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Бойко Борисов е направил за българските села толкова, колкото руснаците направиха за да построят обитаема база на Луната!!! Тоест, направил е дръжки!!!А ходил ли е той в някое село в северозападна България, да го попитам аз него или навсякъде обикаля с розовите си очила???Единственото място където съм го виждал е на моста Видин - Калафат - да му пререже лентичката. Всички се надяват на тоя мост, ама той ще си остане паметник на ГЕРБ - както летящата чиния на Бузлуджа на БКП-то!!!
233
0
 
2
 
! Отговори
Nasko преди 11 години
u moito selo ako nama6 pu6ka 6te te ubiat ili prebiat
232
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен до 250 преди 11 години
Как имаш нахалството да кажеш че нищо не се прави-ей,аман от неблагодарници и черногледци!
231
0
 
18
 
! Отговори
ОТ СЕЛО преди 11 години
АМИ дедовото нищо не се прави чедо ,все по гладен съм ,онзи Дянков ако ми го доведеш с бастуна ще го убия като мръсно псе и няма да го копам ,че го остава да го ядът гарваните. Един лев не пусна към пенсиката ,а дедо вече не може да сади и картофи не може да коси ливада няма пари за лекарства , нищо че сегапродавате това дето съм строил с 40 години трудов стаж.Но дедовото има един и той вижда всичко !!!Господ забавя но не забравя чедо !!!Да ме прощава ,че му споменавам името не богохулствам!!
230
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
za AEC da napravi smetkite samo Diankov sas bg tryd i po malki komisionni t.s.da niama skapi zapadni zaplati ,koito sa v pati po goliami ot bg
229
16
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
САМО ГЕРБ. СЛЕДВАЩИЯ ПОБЕДИТЕЛ НА ИЗБОРИТЕ
228
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
i na sybsidiite dage slogixa danak,a i kavo li ohte hte izmisliat....za referendyma mi xaresa samo tova 4e B.B. razbra 4e mnogo go lagat
227
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
УНИЩОЖИХТЕ ГИ .
226
2
 
7
 
! Отговори
ХОРАТА преди 11 години
23 ГОДИНИ НЕ СЕ ПРАВИ НИЩО.
225
0
 
5
 
! Отговори
Н преди 11 години
Да даде по 10 000 Евро субсидия на млади семейства,които искат да живеят на село и да правят земедилие по проект.Ей така може да се върне нещо и някой към земята.
224
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В селото на баща ми има само ***.Всички българи избягаха,само 5-6 пенсионери има и те живеят като във военно положение.*** всичко грабят,чупят и бият дори. А в колко села няма вода и улиците са като бомбардирани. Направили били!!! То бива нагли лъжи, но това вече е диагноза. България е окаяна държава с изтерзан народ. Абсолютно непонятно е защо и как сме в ЕС!!!
223
2
 
8
 
! Отговори
n преди 11 години
pak li tozi kloun
222
3
 
19
 
! Отговори
Коко преди 11 години
ГЕРБ не направи нищо за селата
221
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Субсидиите за земеделие и парите за евро-проекти всъщност убиват икономиката и унищожават свободната инициатива. Унищожават капитализма и го превръщат в нео-феодализъм. С местни феодали и всички "екстри". Целия свят вече функционира по тези схеми и това е много, много лошо! Българските села вече са унищожени. Българите са вече роби. Нямат и теоритичен шанс да направят нещо за себе си.
220
12
 
4
 
! Отговори
Кутев преди 11 години
Другари, по смело иначе няма спин за вас!
219
1
 
32
 
! Отговори
народа преди 11 години
направили нещо за едно село и сега фанфари Господа управляващи елате в едно обикновено село и погледнете как живеят хората Да ви кажа на вересия ден за ден като *** носят дърва за огрев на рамо само да оживеят тази зима Младите са без работа а някои от тях нямат пари и за лични карти да си извадят да не говорим за детски градини и училища -те липсват няма ги а това канализация хората само сънуват в сънищата си Водопровода е от живково време .Казано пълна мизерия и нищета
218
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо - да каже от 138 млн. колко са откраднати от приятелските им фирми и колко реално са вложени в селата. Второ - тоя изцяло изпращя - 99,99% от селата не знаят що е туй асфалт и тротоар, що е улично осветление, що е канализация, що е организирано сметосъбиране и сметоизвозване...за водопроводите да не коментирам защото са повече от плачевни и хората нямат вода за пиене, камо ли за друго...В кой свят живеят тия бе, м.мка им нагла?