Нека хората да кажат какво направихме за селата!

Борисов: Когато кметовете работят, европарите отиват при хората
Обновена: 31 яну 2013 15:45 | 31 яну 2013 15:40,
266
Нека хората да кажат какво направихме за селата!
Борисов на посещение в Черниче. Снимка: БТА

Когато кметовете и институциите на държавата работят добре, парите по европроектите се усвояват и отиват директно при хората. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при днешното си посещение в село Черниче, община Симитли, предаде БТА. .

Поводът бе откриването на нови обекти за близо 6 млн. лева, изградени в селото по Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./. Заедно с премиера бе и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Подменена е изцяло водопроводната и канализационната мрежа на село Черниче, изградена е и нова
асфалтова пътна настилка и тротоари на улиците. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов припомни по този повод, че за ремонт и реконструкция на инфраструктурата в селото са инвестирани над осем милиона и половина лева по програми с европейско финансиране.

Министър Найденов обясни, че в цялата област Благоевград одобрените проекти по ПРСР са за над 138 млн. лева. Той съобщи, че са договорирани 80 на сто от средствата по Програмата за развитие на селските райони, а усвоените са 54 процента. Крайният срок за усвояване е 2015 г.

Министърът допълни, че през новия програмен период и селата от големите общини ще могат да бъдат бенефициенти по програмата, защото в момента те са лишени от тази възможност.

Премиерът Бойко Борисов поздрави присъстващите кметове на различни общини, представители на различни партии, като отбеляза, че когато работят добре - и те, и институциите на държавата, парите се усвояват и отиват директно при хората.

„Нека хората да кажат през последните 20 години какво е правено по селата и по региона и какво се прави сега“, посочи той. Министър-председателят каза, че на идване е видял и как върви  строителството на автомагистрала "Струма" в участъка преди Дупница.

Гордея се, че я правим, защото регионът само в рамките на последните няколко години се промени коренно
с нея.Надявам се до две седмици да дойде и най-чаканата от мене вест - а третия ЛОТ, за Кресненското дефиле. Важното е, че близо 900 милиона евра чакаме там да бъде европейското финансиране, каза Бойко Борисов и поясни, че това ще бъде много тежък за изпълнение участък с три тунела и сложни съоръжения.

Председателят на Винената партия в община Симитли Ивайло Лулейски поднесе официални покани на Бойко Борисов и Мирослав найденов да станат членове на местната партия, като им подари специални значки по този повод. Бутилка ароматно вино, направена за 11-годишнината на Винената партия, бе поднесена на министър председателя, който стана притежател на една от 800-те такива бутилки в целия свят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Бойко БорисовЧерниче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
1
 
12
 
! Отговори
de4u преди 11 години
Okradoxte i obezludixte selata tova napravecte fakt
196
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EIII , NIAMA OTARVANE OT TAIA GERBERO - KOMUNOIDNA PASMINA ,. PRASKAT LI , PRASKAT PO VESNICI , PO TELEVIZII , PO FOROMI . DA ZARIAT GROZNATA ISTINA S BALVO4 . NE STAVA . S KAKVOTO I DASE OPTVATE DA E ZAKRIVATE ,.... ISTINATA ZA VA6ATA DEBIL6TINA SI OSTAVA ISTINA
195
0
 
0
 
! Отговори
а преди 11 години
До Анонимен Че то това е била целта.
194
0
 
5
 
! Отговори
Поздрави от село преди 11 години
До 192: Какво значи това, което си написал? Нито сме кокошки, нито сме прасета. Ако все още в държавата нещо е оцеляло, то е благодарение на селото. Помисли малко и после пиши. Явно, че таванската ти стая е мноооого празна. *** човек.
193
2
 
19
 
! Отговори
1551516515155661 преди 11 години
ТОЯ *** ПОСТРОИ 10 КМ КАНАЛИЗАЦИЯ И ПЪТИЩА А УБИ И ИЗГОНИ ХОРАТА
192
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕВЕРОЗАПАДА Е МЪРТЪВ. СЕГА САМО *** ГЛОЗГАТ ТРУПЪТ МУ.
191
1
 
14
 
! Отговори
мъжка калинка преди 11 години
нарязахме също напоителните системи за скрап и направихме магистрала за да могат *** да си изнасят стоката на европейския пазар. също така откраднахме земя където има и построихме паркове за чиста енергия на цурето (на *** "бившата", намиг, намиг)
190
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като някои бавноразвиващи са в парламента! ГЕРБ забиха всички останали по простотия и цинизъм! Абе, я се вземете в ръце в парламента! Какви са тези глупости с тази дефиниция що е опозиция! Всички партии, различни от ГЕРБ и несъгласни с глупостта, некадърността, лицемерието, алчността....на ГЕРБ трябва да отстояват правата на избирателите си за по-добър живот в собствената си държава, а не да ми измислят всевъзможни глупости за разни договорки, каквито няма! Тези трябваше отдавна да бъдат изметени от властта чрез вот на недоверие, но алчността при всички май е огромна!
189
0
 
16
 
! Отговори
??? преди 11 години
НА ВСИЧКИ ОБЛАСТИ ИЗ СТРАНАТА СОФЯНЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РЕКЕТИРАТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ..
188
2
 
26
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Хайде всички селяни да направим нещо за ББ. На изборите да го засилим че да изхвърчи заедно с Дянков и ЦЦ на Луната.
187
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Благодарение на Бойко Борисов е спрян пътя ни да се строии проектиран дори почнаха да превозват чакъл затова че сме били смесении район.
186
1
 
17
 
! Отговори
Напомняне преди 11 години
Нали ОФОЦИАЛНО казаха: Няма да има данък върху спестяванията.Е.Майка ми има влог от 1 000 лв. Лихвата е 0.89 лв.И Януари разбирам, че има данък от 0.09 лв.Е, питам аз, оправи ли се финансовото положение с 9 -те / ДЕВЕТТЕ / стотинки на майка ми?Какво да кажа?Носете много поздрави другарю Бойко Борисов и ти въшко Симеон Дянков на МАЙКИТЕ си и на целия си род.
185
0
 
6
 
! Отговори
коко преди 11 години
Тия будали на село що не почнат да копат по асфалта и да засаждат там?Това е най-новата технология ,приемник на "Русенските ямки." агроном коко
184
0
 
7
 
! Отговори
ShaMana преди 11 години
Какви села? То май села не останаха. Който избягал от там, избягал.Или той говори за София и метрото и спортната зала :)
183
0
 
23
 
! Отговори
aibou преди 11 години
Днес в с.Черниче,на сред центъра поникна ТИКВА
182
3
 
1
 
! Отговори
PRODALJENIE -ZA KOKO преди 11 години
DOKATO V GLADNATA LUKANOVA ZIMA NARODA SE REDE6E ZA HLIAB , DRUGARITE OT CK PREVZEMAHA RAKOVODNI POSTOVE VAV VSIAKA PARTIA KOIATO SE SAZDAVA6E PO TUI VREME TA DORI I V "SDS" SLED VREME S OTVARIANETO NA DOSIETATA LASNA I JESTOKATA ISTINA PRIMERI KOLKOTO 6TE6 : TAGARINOV , ORE6ARSKI , BISEROV , CONEV ,............... I SPISAKAT E DALAG
181
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kви села, вее, тия луди ли са, 100-тици села са руини и мъртвило, на някои стоя само основите,.... а толкова ги разрушиха ***...хората едно време гледаха там всякакви животинки и овощки....Ако са налели пари в селото на някой партиен функционер, който има вила или хотелче там-разбирам.....
180
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е положението уважаеми съселяни пасете овце сейте картофи дадохме власта на ГЕРБ за 4 години виждате какво се случва в БГ.Изборът е ваш как искате да живеете в мизеря бедност заплаха ,убийства, лекарите избягаха зад границата младежите също за Калинки да не говорим пенсията ужас безработицата ужас до изборите ще бъде още лошо.
179
2
 
17
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Хората казват, че ГЕРБ не направи нищо за селата
178
3
 
3
 
! Отговори
info. преди 11 години
До ВВВПравилно си написал!Сега провери и кой има интерес към Козлодуй и Белене - По повод частните интереси и ще разбереш че това са 100% бъдещи БОМБИ.