Нека хората да кажат какво направихме за селата!

Борисов: Когато кметовете работят, европарите отиват при хората
Обновена: 31 яну 2013 15:45 | 31 яну 2013 15:40,
266
Нека хората да кажат какво направихме за селата!
Борисов на посещение в Черниче. Снимка: БТА

Когато кметовете и институциите на държавата работят добре, парите по европроектите се усвояват и отиват директно при хората. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при днешното си посещение в село Черниче, община Симитли, предаде БТА. .

Поводът бе откриването на нови обекти за близо 6 млн. лева, изградени в селото по Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./. Заедно с премиера бе и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Подменена е изцяло водопроводната и канализационната мрежа на село Черниче, изградена е и нова
асфалтова пътна настилка и тротоари на улиците. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов припомни по този повод, че за ремонт и реконструкция на инфраструктурата в селото са инвестирани над осем милиона и половина лева по програми с европейско финансиране.

Министър Найденов обясни, че в цялата област Благоевград одобрените проекти по ПРСР са за над 138 млн. лева. Той съобщи, че са договорирани 80 на сто от средствата по Програмата за развитие на селските райони, а усвоените са 54 процента. Крайният срок за усвояване е 2015 г.

Министърът допълни, че през новия програмен период и селата от големите общини ще могат да бъдат бенефициенти по програмата, защото в момента те са лишени от тази възможност.

Премиерът Бойко Борисов поздрави присъстващите кметове на различни общини, представители на различни партии, като отбеляза, че когато работят добре - и те, и институциите на държавата, парите се усвояват и отиват директно при хората.

„Нека хората да кажат през последните 20 години какво е правено по селата и по региона и какво се прави сега“, посочи той. Министър-председателят каза, че на идване е видял и как върви  строителството на автомагистрала "Струма" в участъка преди Дупница.

Гордея се, че я правим, защото регионът само в рамките на последните няколко години се промени коренно
с нея.Надявам се до две седмици да дойде и най-чаканата от мене вест - а третия ЛОТ, за Кресненското дефиле. Важното е, че близо 900 милиона евра чакаме там да бъде европейското финансиране, каза Бойко Борисов и поясни, че това ще бъде много тежък за изпълнение участък с три тунела и сложни съоръжения.

Председателят на Винената партия в община Симитли Ивайло Лулейски поднесе официални покани на Бойко Борисов и Мирослав найденов да станат членове на местната партия, като им подари специални значки по този повод. Бутилка ароматно вино, направена за 11-годишнината на Винената партия, бе поднесена на министър председателя, който стана притежател на една от 800-те такива бутилки в целия свят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Бойко БорисовЧерниче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 11 години
ОТПУСКАТ ПАРИ ЗА БЪЛГАРСКОТО СЕЛО - КАКТО ВИНАГИ СОФИЯНЦИ ВЕДНАГА ЛАПАТ ПАРИТЕ ПРЕДИ ДА СА СТИГНАЛИ ДО СЕЛАТА..
176
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм от град, и ако имах възможност досега да съм заминала извън България. За селата не ми се мисли какво е положението.
175
1
 
15
 
! Отговори
перо преди 11 години
Само изборите ще го освестят този.А в затвора , може пък и да стане ЧОВЕК!!!!
174
0
 
18
 
! Отговори
www преди 11 години
СЛЕД ВСЯКА ГОДИНА НИКНАТ НОВИ ПРИЗРАЧНИ СЕЛА - ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПУСТЕЯТ..
173
1
 
11
 
! Отговори
хахахах преди 11 години
щастливи селяни = щастливи кокошки и прасета ?
172
1
 
26
 
! Отговори
hoho преди 11 години
направо се разплаках !! в 2013 година селото имало канализация и водопровод !!!! в селата на всеки 10 къщи една е обитаема, останалите вече са полуразрушени.
171
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Създадохте мизерия и безработица ! А същевременно се къпете демонстративно в лукс и удобства!Разкарвате си Тигрите с правителствения самолет!Храните си домашните любимци с черен хайвер и сьомга!Не се срамувате да се подслушвате и да интриганствате!Не ви омръзна лъжете!Не ви омръзна да насаждате омраза!Само едно не разбирате,че любовта на народа е като бумеранг! М един момент е много лъскава и хубава,ама като не знаеш как да я управляваш , става лошои боли много !
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KOKO , KOKO S KOKO6IA SI MOZAK DA MI OBIASNI6 , KAK TAKA LIKVIDATORITE PO SELATA BIAHA OT SDS , A PAK TRAKTORITE , INVENTARA , ZGRADITE , OBORITE I JIVOTNITE STANAHA SOBSTVENOST NA KOMUNISTITE . AKO MOJE6 DA MI GO OBIASNI6 ADJEBA TOVA KAK STANA 6A TA PREDLOJA ZA ORDEN " GEORGI DIMITROV " 1 va STEPEN
169
5
 
4
 
! Отговори
помнещ преди 11 години
СДС . то ти е виновно. Само то и проклето да бъде. То ви взе добитъка и земята. То ви взе мъжете за да правите голямата индустрия в Кремиковци.Кърджали,Пловдив,Сопот и навсякъде. Т о ви направи безработници , че сега децата ви да тичат в градовете ни и да стават , чиновници и продавачки.То ви кара , някой друг да купува и арендува земята ви и да внася от чужбина , а вие да си произвеждате.Долу СДС .Само БКП.Да живее Македония , Турция ,Гърция.Те ни хранят ,вие.....остаряхте.
168
0
 
12
 
! Отговори
ЗАСРАМЕТЕ СЕ! преди 11 години
ПЛАТЕНИТЕ СОФИЙСКИ ПИСАЧИ НЯМАТ МОРАЛНОТО ПРАВО ДА ИЗКАЗВАТ МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА ЗА СЕЛАТА!ЗА ВАС СА ВАЖНИ САМО БСП И ГЕРБ. САМО ХОРАТА ОТ СЕЛАТА МОГАТ ДА КАЖАТ КАКВА ИМ Е МЪКАТА. НА ТЯХ НИКОЙ НЕ ИМ ПЛАЩА НИТО ДА ПИШАТ ПО ФОРУМИТЕ, НИТО ДА ГЛАСУВАТ.
167
0
 
7
 
! Отговори
info преди 11 години
Teзи които са писали минуси в по-долният ми коментар,мога да им кажа конкретни села с магазини за да се уверят че нещата там са трагични,и да проверят че повечето хора там живеят на вересия..като "живеене"е меко казано!
166
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека хората да кажат през последните 20 години какво е правено по селата и по региона и какво се прави сега, -За 20 години хора в селата почти не останаха,ликвидаторите от БСП им унищожиха поминъка.За 20 години държавата въди и продължава да въди едно *** население,което само знае да краде и дори да убива .Ало,накъде отиваме?
165
0
 
6
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Щастливи селяни.Шест милиона лева за шест години???Тези управляващи получават ли обещетения при безработица????
164
8
 
7
 
! Отговори
СТАНИШЕВ преди 11 години
2 МАНДАТА НЕ НАПРАВИХ НИЩО, А СЕГА АКО МЕ ИЗБЕРЕТЕ НЯМА НУЖДА ДА ПРАВЯ НИЩО, ЗАЩОТО ВЕЧЕ СЕЛА ПОЧТИ НЯМА.
163
2
 
6
 
! Отговори
коко преди 11 години
Нека хората да кажат през последните 20 години какво е правено по селата и по региона и какво се прави сега, -За 20 години хора в селата почти не останаха,ликвидаторите от СДС им унищожиха поминъка.За 20 години държавата въди и продължава да въди едно *** население,което само знае да краде и дори да убива .Ало,накъде отиваме?
162
2
 
9
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Голяма наглост от страна на ГЕРБ. Били направили нещо за селата в България? Това се нарича лъжлива пропаганда. Интересното е дали има още някой да му вярва? Ако има такива, значи само гледат, но не виждат около себе си.
161
6
 
22
 
! Отговори
Руми преди 11 години
Аз искам Тодор Живков зашото при неговото управление българския народ се чувстваше защитен и не мизерстваше думата ГЛАД НЕ СЪЩЕСТВУВАШЕ работа имаше за всички заводите произвеждаха стоки износ имаше пари се вливаха в страната ни а сега е АД
160
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов, намери работа на хората, вдигни заплатите и свали цените и стига фукня с тия евра дето потъват в джоба на банките и фирмите на ГЕРБ, но не и на обикновените хора.
159
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СърГея ще ви оправи.Грабвайте мотиките!
158
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Н А Г Л Е Ц!