Вместо харчлък за референдум - по-добре за здраве!

Атанасова готова да агитира депутати за запазването на забраната
Обновена: 1 фев 2013 14:53 | 1 фев 2013 13:40,
115
Вместо харчлък за референдум - по-добре за здраве!
Атанасова категорично за запазване на пълната забрана. Снимка: БТА

Не се налага референдум за отпадане на пълната забрана за тютюнопушене, смята здравният министър Десислава Атанасова.

Тя коментира в парламента инициативата на СДС за събиране на подписка за провеждане на допитване дали да се пуши в заведенията. Според Атанасов всяка партия има право на подобна инициатива, но в момента има действащ закон.

„Ако отново ще даваме над 20 милиона лева за референдум, по-добре да ги дадем за здраве“, коментира министърът.

Глоби за над 100 000 лева са наложени заради нарушения на забраната за тютюнопушене на обществени места от юни миналата година, заяви още Атанасова.

Още по темата
По думите на министъра забрана в момента се спазва, макар че в началото ресторантьори и хотелиери са се мъчели да я заобиколят.

Вече няколко месеца работи този механизъм и смятам, че това е израз на европейско поведение, заяви още Атанасова.

По нейни думи промените в Закона за здравето ще се разгледат отново в пленарна зала, защото народни представители са внесли искане за това.

В края на миналата година двамата независими депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов внесоха промените, но предложенията им бяха отхвърлени и от здравната, и от икономическата комисия в парламента.

Десислава Атанасова за пореден път повтори, че категорична позиция на здравното министерството и на премиера е за оставането на пълната забрана за тютюнопушене.

Министърът допълни, че е готова да разговаря с всеки един депутат по отделно, за да ги убеди в ползите от забраната.

Тя допълни, че законът за здравето в този му вид е приет с гласовете на депутатите от ГЕРБ  и се надява те да не променят мнението си.

По думите на Атанасова бонуси в нейното министерство не са раздавани, защото всички спестени средства от различни пера са дадени за вдигане на заплатите на медиците от кръвните центрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А де? Що не ги похарчиха, и не ги харчат,ами вместо живото спасяващи операции, повишения на заплати на министри и депутати?
103
0
 
3
 
! Отговори
@@@@ преди 11 години
ТАЯ ПЪК Е ТОЛКОВА ИЗМИСЛЕНА,ЧЕ И СМЕШНА САМА СИ ПРАВИ PR "ТЕЖКА АРТИЛЕРИЯ" БИЛА!АКО Е ФИДОСОВА ДА АМА ТАЯ КЪДЕ СЕ СЛАГА!!!
102
5
 
0
 
! Отговори
Право на чист въздух преди 11 години
Браво на Десислава Атанасова! Най-после един министър на ГЕРБ да си е на мястото.
101
0
 
6
 
! Отговори
бивш гербераст преди 11 години
По йезуитска и лицемерна партия от тая гербаджийска хунтаникога не е имало в БГ.
100
0
 
4
 
! Отговори
Mernikov преди 11 години
bg parlament ste sakratim na 60 broiki - po dvama za 1 okrag. ostanalite 180 dushi ste reformirame - da chistyat trevite, nailonite i fasovete po trotoarite i gradinkite - da stane BG krasiva i chista!
99
1
 
5
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Грижата за здравето е любимата лъжа на управляващите. Когато в началото на мандата на ГЕРБ увеличиха цените на цигарите с около 25%, депутатите на ГЕРБ и Дянков ни баламосваха, че парите щели да отидат за здраве. Е, отидоха ли за здраве? И тази година няма пари за най-належащи лекарства на онкоболни. А Дянков бърка в бюджета на здравната каса като в собствения си джоб.
98
4
 
0
 
! Отговори
titikaka преди 11 години
Цял свят спря да пуши, у нас ще правят референдум за пушенето. Всичката Мара втасала! Никакво достойнство нямаме,от една проста зависимост не можем да се освободим!
97
2
 
10
 
! Отговори
рррр преди 11 години
Атанасова заедно с Боко и Дянков закриха чисто нова общинска болница в Шумен и оставиха онкоболните без социални права на медицинска помощ! Дано ви се върне всичко сторено крадци и долни лапачи на пари!
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако отново ще даваме над 20 милиона лева за референдум, по-добре да ги дадем за здраве, коментира министърът...... А не така , тая , като дава ДЪРЖАВНИ ПАРИ уж за БОЛНИЦИ а в същото време се е разбрала с НЯКОИ ОБЩИНСКИ КМЕТОВЕ ,как да ги ОТКРАДНАТ . Същото време МЪЖЪТ на тая МАСОВО взема КОНКУРСИ за ЧЕСТОТА без НЕОБХОДИМАТ ТЕХНИКА в МАЛКИ ОБЩИНИ с ГРОБА-джиски КМЕТОВЕ ....
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко уточнение - в МЗ бонуси в края на годината не са давани, защото в средата на 2012г заплатите на чиновниците бяха увеличени двойно!!! Обективните се журналисти могат да го проверят, стига да има такива
94
2
 
8
 
! Отговори
Цифрова ТВ преди 11 години
Като става въпрос за пари за референдума който струва под 20 млн. лева, защо не скочихте срещу рекламата с която вечер ме учите, че за да гледам телевизия трябва да сложа кабела от антената в ТВ. Едно време баба и дядо си купуваха ТВ Опера и Рубин и никой не ги учеше че антената се слага на покрива и се пуска кабел който се пъха в ТВ.Отпуснахте първо 7 млн. лв за реклама, а в края на годината дадохте още 10 млн лв за тази реклама.Кой ще направи отчет на тези пари и къде са отишли.Чакам отг Сигнализирахте за неуместен коментар
93
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Как ли,ще Ги Агитира,Права,Седнала или Легнала
92
0
 
7
 
! Отговори
Тина преди 11 години
Накарайте си докторите да лекуват така както трябва,уважаема г-жо Атанасова,защото в повечето случаи на пациентите се гледа единствено като на касички и никой не го е еня за излекуването на болния.Лекарите ги интересува да си вземат парите по пътеките и нищо друго.Напълнихте болниците с безброй скъпа техника,а крайния резултат е плачевен. Мрем като пилци.
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво здраве *** шундофело,ми,че нали с ваша благословия от безплатните бази дето ги харизахме на пиндосите всеки ден излитат самолети да ни тровят с химикали и тежки метали - кемтрейлърс,па тая *** седнала да ми говори за (здраве),тука в България се извършва геноцид над цял народ *** тия гърбавите от герб седнали да си правят евтин пи-ар,че уж много (загрижени за нашето здраве)
90
1
 
5
 
! Отговори
BG преди 11 години
В Турция преди 2 дена забраниха дори пушенето на наргиле на обшествени места.
89
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хохо разясняването за преминаване към цифрова телевизия е задължително изискване на ЕС и се плаща с техните пари,които не могат да се използват за нищо друго,компренде?
88
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толерантните хора не тровят околните,защото са от голямото добрутро и ги мързи да си вдигнат *** и да излязат навън да си изпушат цигарата или да пушат електронна цигара когато са в заведения или някъде другаде на закрито,всичко друго са приказки от хиляда и една нощ.И един *** въпрос,щом искате да се пуши в заведенията,защо тогава и да се не се пуши в автобусите,каква е разликата?
87
1
 
8
 
! Отговори
hoho преди 11 години
референдума струва 18 мил лева. същата сума - 18 мил лева се дава в момента за ***, *** разясняване за преминаването от ефирна към цифрова телевизия.
86
3
 
4
 
! Отговори
швейцарски референду преди 11 години
"Швейцарците отхвърлиха на референдум пълната забрана на тютюнопушенето на обществени места. По предварителни данни 55% от гласувалите са се обявили против." Ето това е демократична държава, с толерантнти хора. Това е гражданско общество, а ние затова сме бедни и зли защото няма разбиране, търпимост и култура! Затова никога няма да сме Швейцария на Балканите- разбирате ли непушчи?- знам, че не!
85
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
деската е добра :)