Трябваше да кажем истината за атентата, убеден е Цветанов

Вече са изпратени съдебни поръчки до Ливан, Австралия и Канада
6 фев 2013 21:45,
351
Трябваше да кажем истината за атентата, убеден е Цветанов
Цветан Цветанов в компанията на Бойко Борисов и николай Младенов на Консултативния съвет по национална сигурност. Снимка: БТА

Трябваше да кажем това, което обществото очакваше - какъв е напредъкът в разследването на терористичния акт в Сарафово. Една уважаваща себе си държава трябва да каже истината за това, за което имаме като доказателства към настоящия момент, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов във Враца.

Той посочи, че българското правителство е съобщило на Консултативния съвет по национална сигурност при президента резултата от шест месеца задълбочено разследване заедно с прокуратурата, с партньорските държави, които са подпомагали българската страна със съответната информация, както и резулта от анализа на събраните доказателства. Министър Цветанов отбеляза, че това би го направила всяка уважаваща се държава и припомни заявеното желание на Австралия и Канада да продължат да подпомагат разследването на терористичния акт.

Вицепремиерът посочи, че веднага след консултативния съвет е получено заявление от ливанското правителство, че българското разследване може да разчита на взаимодействие. Вече са изпратени няколко съдебни поръчки както в Ливан, така и в Канада и в Австралия, допълни той.

Още по темата

На въпрос дали доказателствата, с които разследването разполага за принадлежността на извършителите към "Хизбула" са достатъчно силни, Цветанов посочи, че за два от трима заподозрени е изяснено след обмен на информация, насрещни проверки, процесуално-следствени действия, как са влезли и излезли от страната и от Европа, за да се върнат в Ливан.

"Ние не трябва по никакъв начин да премълчаваме информация, защото не е в интерес на нито едно държава в Европейския съюз, на нито една държава по света. Трябва да има интегритет и споделяне, за да можем да наистина да предотвратим подобни терористични актове на територията на Европа и по света", каза още той, цитиран от БТА, като подчерта, че терористичният акт в България е терористичен акт, насочен към Общността.

Той допълни, че правителството ще продължи периодично да информира както българската, така и международната общественост за следващия напредък по разследването и ще бъдат положени максимални усилия да се стигне до неговия успешен край.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
0
 
! Отговори
ахмак преди 11 години
Гледайте филма на Спилбърг "Обречените"4 в български вариант.Артисти и суфльори целия бългрски народ.Такъв филм немой да спретне и най-великия режисьор и сценарист.
151
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коя истина е трябвало да каже Цветанов?Тазиза която престоя в САЩ,две седмици ,докато му я напишат и той да я научи.Защото той не е от" найпаметливи".За тази цел българския данъкоплатец плати на това лице да се разхожда из САЩ.
150
0
 
4
 
! Отговори
БАЛАМА преди 11 години
5.Третия съучастник като дете е бил набит от еврейче-следователно от тогава недолюбва евреите.6.преди три години тримата са били лошо обслужени на Бургаското летище и тогава единият от тях е казал на служител от летището,които пожела анонимност:"Ше виите вии кво ше ви се случи...."...РАЗПОЛАГАМЕ и с оше данни и при нужда можем да ги предоставим на всичките плямпачисрещу БОРБАТА с тероризма
149
1
 
3
 
! Отговори
БАЛАМА преди 11 години
Неопровержимите доказателства са:1.Камикадзето е бил болен от неизличима венерическа болест-следователно е искал да умре.2.Сдобил се е с тази болест при заснет полов акт с еврейка-следователно мрази еврейките.3.Организаторът на покушението му е бил заснет да пие бира в заведение,което НЕ се посещава от агенти на МУСАД-следователно щом не са МУСАД,значи е ХИЗБУЛА.4.Лелята на организатора е в отношения със зълвата на чистачката на офиса на братовчеда на бодигарда на висш служител на ХИзбула
148
2
 
4
 
! Отговори
Така ли преди 11 години
А що не казахте истината? Що повтаряте заповеди!!Трябваше да кажете истината, но не я казахте!!
147
1
 
2
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Ми като трябваше, що не я казахте, ами повторихте каквото ви заповядаха?!
146
2
 
3
 
! Отговори
Физкулт Ура преди 11 години
Физкулт УРА! На доста хорамечтата им е да са американска ***, тъй като не знаят значението на словосъчетанието, а очите им блясват още при думата "американска".
145
1
 
3
 
! Отговори
Sudbata преди 11 години
taka kato gledam na dosta hora im e qsno che sme se prevurnali v amerikanska podloga prosto iuni se pogrijete LICHNO tova da ne e taka
144
1
 
16
 
! Отговори
калчо преди 11 години
Защо? вътрешния министър беше 10 дена в щатите.За да уточнят подробностите по обвинението Защо?.външния министър беше в Израел За да уточнят подробностите по обвинението. Като се върнаха в България и излюпиха яйцето.
143
1
 
9
 
! Отговори
....ММММ ДААА преди 11 години
тъжно е ,че останалите колкото са останали българи , търпят стоически тоооолкова открити предатества и антибългарски действия от страна на няколко политрически *** ! просто е тъжно .........
142
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз да направя "обосновано предположение "че сестра ти е ку-ва,пък ти после разправяй,че нямаш сестра...коко
141
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
има три вида истина ,вашата,тяхната и самата истина
140
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪОБЩАВАНЕ НА ФАКТИ ОТ РАЗСЛЕДВАНЕТО, ДОКАТО НЕ Е ЗАВЪРШЕНО, Е НАРУШЕНИЕ НА НАКАЗАТЕЛНИЯ ЗАКОН И СЕ ПРЕСЛЕДВА. НАРУШЕНА Е СЛЕДСТВЕНАТА ТАЙНА, САМО И САМО ДА СИ СЪБУЕМ ГАЩИТЕ ПРЕД ЕВРЕИТЕ В ИЗРАЕЛ И САЩ. ГЕРБ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗАХА, ЧЕ ЗАКОНЪТ ЗА ТЯХ Е ЕДНОТО НИЩО- НИТО КОНСТИТУЦИЯТА ВАЖИ ЗА ТЯХ, НИТО НПК
139
0
 
18
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
ЧИя истина г-н Цветанов? На Буда ли?
138
0
 
6
 
! Отговори
42 преди 11 години
Боко и Цоко се правят на добрите,че и те не разбирали кои са извършителите.Ами като се чудите има и четвърта страна.Това е общественото мнение и свободата на словото и печата.Поне това ни остана.Значи те уж са разделени а не са само за пред хората.Иначе целите са едни.Пак ционистите на власт ама под друга форма.Арабския народ пак ще го духа.Благодарим ти Боко от арабския народ и ти желаем крепко здраве,успех,спокойни старини и много много любов.Така видяхме ние положението.
137
8
 
0
 
! Отговори
64 преди 11 години
Ами другарю Станишев да я беше казал тази истина.Може и да ти олекне и да спиш по сАпокойно.Да не се чудим и да си чешат езиците социолози,политолози и т.н..Всичко е пари и на без туй ограбената ни държава.Вие да си правите по света атентати а ние *** да излизаме по ТВ и да се правим на много умни звучи някак смешно.А други другари и другарки да се молят дали ще познаят че сме ние или ще натопят другите.Какъв майтап само ааа..да ти се отвори сърцето и душата за политика.и да обичаш поли
136
0
 
13
 
! Отговори
NM преди 11 години
Цветанов си е ***.
135
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвинокио,Буда,Ники гнусна компания!
134
0
 
0
 
! Отговори
43 преди 11 години
Като мисля с простия си акъл и се питам.Кой има полза от този атентат?Логично е да кажа,че този който иска да задържи властта.Но и този който иска да си върне властта пак има полза.Логично е и двете страни да са виновни.Но има поръчител за този акт.Значи има и трета страна която иска да се възползва от тази световна ситуация.Да скара евреи и араби да ги обвини в тероризъм и така да облаже.Сещам се за тази трета страна дето се спотайва и мълчи.Но не им прави честт по този начин да искат парче от
133
0
 
4
 
! Отговори
до Цвинокио преди 11 години
Каква е истината?Едно време за атентата срещу папата терориста Агджа и САЩ,набедиха България, след като това активно мероприятие си свърши работата Али Агджа се отрече от думите си.Сега близо 30 години след атентата в последната си книга ,която издава Агджа твърди че Иран го е обучил и организирал атентата срещу папата! А сега от първият път познайте кой е организирал атентатите срещу папата и този в Бургас....!Ще ви подскажа малко,президента им е черен като сажда и държавата не е африканска!