Трябваше да кажем истината за атентата, убеден е Цветанов

Вече са изпратени съдебни поръчки до Ливан, Австралия и Канада
6 фев 2013 21:45,
351
Трябваше да кажем истината за атентата, убеден е Цветанов
Цветан Цветанов в компанията на Бойко Борисов и николай Младенов на Консултативния съвет по национална сигурност. Снимка: БТА

Трябваше да кажем това, което обществото очакваше - какъв е напредъкът в разследването на терористичния акт в Сарафово. Една уважаваща себе си държава трябва да каже истината за това, за което имаме като доказателства към настоящия момент, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов във Враца.

Той посочи, че българското правителство е съобщило на Консултативния съвет по национална сигурност при президента резултата от шест месеца задълбочено разследване заедно с прокуратурата, с партньорските държави, които са подпомагали българската страна със съответната информация, както и резулта от анализа на събраните доказателства. Министър Цветанов отбеляза, че това би го направила всяка уважаваща се държава и припомни заявеното желание на Австралия и Канада да продължат да подпомагат разследването на терористичния акт.

Вицепремиерът посочи, че веднага след консултативния съвет е получено заявление от ливанското правителство, че българското разследване може да разчита на взаимодействие. Вече са изпратени няколко съдебни поръчки както в Ливан, така и в Канада и в Австралия, допълни той.

Още по темата

На въпрос дали доказателствата, с които разследването разполага за принадлежността на извършителите към "Хизбула" са достатъчно силни, Цветанов посочи, че за два от трима заподозрени е изяснено след обмен на информация, насрещни проверки, процесуално-следствени действия, как са влезли и излезли от страната и от Европа, за да се върнат в Ливан.

"Ние не трябва по никакъв начин да премълчаваме информация, защото не е в интерес на нито едно държава в Европейския съюз, на нито една държава по света. Трябва да има интегритет и споделяне, за да можем да наистина да предотвратим подобни терористични актове на територията на Европа и по света", каза още той, цитиран от БТА, като подчерта, че терористичният акт в България е терористичен акт, насочен към Общността.

Той допълни, че правителството ще продължи периодично да информира както българската, така и международната общественост за следващия напредък по разследването и ще бъдат положени максимални усилия да се стигне до неговия успешен край.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може някои българи да подкрепят радикалния ислям? Като чета и си мисля, че и 5 века робство са ни били малко. А сме имали велики прадеди... Поклон пред Кан Тервел... ***(.)youtube(.)com/watch?v=BY7dbnxVmIo
131
0
 
4
 
! Отговори
Бомбата преди 11 години
Как са му доставили чантата с бомбата?- Френските парашутисти ли са ?-Ислямисти - вътре в България ? - нали е имало такъв разпознат , къде се потули?
130
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** тикви съсипаха държавата ,докараха до просешка тояга по-голяма част от българският народ, а сега са решили да ни довършат като ни вкарат във фронтовите представления на САЩ и Израел в ролята на пушечното месо!
129
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цв ти нямаш мисъл ни на полицай пък камо ли на следовател !ами кажете какво ще ви дадът САЩ и Израел
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвинокио лъжи ,Пинокио!Буда е пред тебе и леко наведен в кръста.
127
1
 
7
 
! Отговори
НИКЕ преди 11 години
Аман от прогледнали политически джуджета които доскоро са спали а като се събудили тръгнали да строят нов световен ред и да прекрояват и оправят света!На мен ми дреме х.я и за евреите,и за арабите!Изобщо не ме интересуват и не искам нито да им се бъркам в работите,нито те да се бъркат в моите!Араби и Израелци ако щът да се избиват ,мен това изобщо не ме интересува!Слава Богу че са далеч от България и се надявам и занапред да си останат колкото се може по-далеч от България!
126
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да де ама Хизбула отрече да е извършила атентата.Обикновено терористите се хвалят,а тези отричат.Кой казва истината?Изобщо каква е била целта на атентата?Как е внесена бомба през границата?
125
0
 
4
 
! Отговори
САМНОБУЛ-НИКЕ преди 11 години
ЧЕСТНО ДА ВИ КАЖА НА МЕН ИЗОБЩО НЕ МИ ДРЕМЕ ЗА ЕВРЕЙТЕ.....НИТО ЩЕ ИМ СЕ БЪРКАМ В РАБОТИТЕ,НИТО ПЪК ИСКАМ ТЕ ДА СЕ БЪРКАТ В МОИТЕ.....ТОВА КОЕТО МЕ ВЪЛНУВА Е ЧЕ РОДНАТА МИ БЪЛГАРИЯ Е НОВИЯ ОСМАНОЦИГАНСКИ *** НА ЕВРОПА.....И ВСИЧКО ТОВА СЛЕД КАТО СМЕ БИЛИ 500г. ПОД ОСМАНСКА ВЛАСТ ТАКА ЧЕ СМЕ БИЛИ ПРЕДУПРЕДЕНИ....
124
3
 
2
 
! Отговори
НИКЕ-ЕТО Я ИСТИНАТА преди 11 години
Атентата на 11.09.2001 бе извършен от СВЕТОВНО НЕФОРМАЛНО ТЕРОРИСТИЧНО ДВИЖЕНИЕ НАСОЧЕНО СРЕЩУ САЩ!Да не забравяме как агитката на ЦСКА-сф буквално след този атентат скандираше на стадиона:ОСАМА БЕН ЛАДЕН което значи че ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ СА СЪЩИТЕ *** КАТО В ОНЗИ НОВ СЕВЕРНОКОРЕЙСКИ ФИЛМ НАРЕЧЕН "НИЕ СМЕ СВЕТЪТ" в които ракети унищожават един американски град/гледайте го в Ю ТУБ/
123
1
 
10
 
! Отговори
ГОИ-АНТИЦИОНИСТ преди 11 години
АМИ КАЖЕТЕ Я НАЙ ПОСЛЕ ТАЗИ ИСТИНА ТА ДА ВИ ОЛЕКНЕ !СТИГА СТЕ ПРЛИКАЗВАЛИ ПО ИЗРАИЛСКИЯ СЦЕНАРИИ И НИ ЛЪГАЛИ В ОЧИТЕ !ЦИОНИСТИТЕ ВЗРИВИХА В САЩ ДВЕТЕ КУЛИ ЗА ДА ИМАТ ПОВОД ЗА ВОИНА, НО НЕ УБИХА НИТО ЕДНО ЕВРЕЙЧЕ !!!ЯВНО ВЕЧЕ СА ИЗКРЕЙЗИЛИ ЗА ПОВОДИ И ЗАПОЧНАХА ДА ВЗРИВЯВАТ И ЕВРЕЙ, ТОВА НЕ МОЖЕ ДА Е СТАНАЛО БЕЗ СЪУЧАСТИЕ ОТ НАШАТА ОЛИГАРХИЯ - ПОНЕ ЮДЕЙСКАТА И ЧАСТ !КАКТО СЕ ВИДЯ ТОВА ТРЯБВАШЕ НА ЦИОНИСТИТЕ ЗА ПОВОД ДА ПОИСКАТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ХИЗБУЛА ЗА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ ОТ ЕС !
122
1
 
6
 
! Отговори
Уточнител преди 11 години
Прочее българският девиз може да бъде само един:ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!СМЪРТ НА ИСЛЯМОКОМУНИЗМА! Сигнализирахте за неуместен коментар
121
4
 
2
 
! Отговори
НИКЕ ДО 291 преди 11 години
НЕ СМЯТАМ ДА СЕ ПРАВЯ НА КАКЪВТО И ДА Е АДВОКАТ НА ЕВРЕИТЕ НО ЦЯЛАТА ТИ ИДЕОЛОГИЯ СЕ БАЗИРА НА ТОВА ЧЕ ТЕ БИЛИ НАКАРАЛИ ОСМАНОЦИГАНСКАТА *** ДА ИЗТРЕБЯТ БЪЛГАРИТЕ ЭИ ДА ГО СЛАГАТ НА БЪЛГАРКИТЕ!ТОВА МИ СЕ СТРУВА НАПЪЛНО НЕСЕРИОЗНО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ЕВРЕЙТЕ МОГАТ САМИ ДА ГО СЛОЖАТ НА НАШИТЕ БЪЛГАРКИ!ТАКИВА КАТО ТЕБ ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ В ОСМАНОЦИГАНСКИЯ *** НА ЕВРОПА
120
2
 
5
 
! Отговори
Уточнител преди 11 години
Справка:Станишко, любимецът на ч. бабички, САМ Е ИЗБРАЛ да бъде руснак.Трябва да уважаваме неговия избор, АКО сме българи и християни..* не трябва да забравяме, че всички български ИслямоКомунисти са същевременно Русофили...(парадокс, нали!)
119
2
 
6
 
! Отговори
Уточнител преди 11 години
Интересен процес тече в обществото. Т. нар."комунисти" (деца, внуци и роднини на АБпФК ) масово прегръщат ислямските ценности, появява се нова политическа прослойка - "ислямокомунисти", като синкретизъм между комунистическите и ислямските морални ценности: омраза към истината, християнството и човеколюбието изобщо и към българския народ в частност, подготовка за джихад, засега само вербална.Причината изгл. е в кръвожадната същност на АБпФК, които преди 68 г изтребиха 30000 души само за 1 мес..
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами че кажете я
117
1
 
3
 
! Отговори
Уточнител преди 11 години
БОГ е над всичко!Това е непонятно за ислямокомунистите, защото те вярват в Троица: Аллах, Ленин и Мамон.Прочее: "приятел на Хизбула" = "приятел на Ахмед агаБарутинлиев" ="Душманин на България"
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коя е истината, тази която ви казаха в Израел или в Щатите... Лошото е че предавате Българя!
115
2
 
3
 
! Отговори
Уточнител преди 11 години
Прочее българският девиз може да бъде само един:ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!СМЪРТ НА ИСЛЯМОКОМУНИЗМА!
114
0
 
3
 
! Отговори
от 273 преди 11 години
.......... и милион и половина останаха без работа.
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Събрали се на голям световен симпозиум по генно инженерство.Първи се изказал американеца:- Наш голям строителен инженер го затрупа срутил се мост- остана само ръката му. От нея взехме ДНК, създадохме човек десет пъти по-кадърен и десет човека останаха без работа.Станал японеца: -След аварията във Фокушима загина наш голям машинен инженер, остана само един пръст от ръката му. Създадохме нов, 100 пъти по- кадърен и сто човека останаха без работа. -Това вашето е нищо, заявил българинът.