Ще има разсрочено плащане на тока

Това заявиха от дружествата след срещата с Добрев и Дянков
10 фев 2013 20:46, Петя Славова
1175
Ще има разсрочено плащане на тока
Снимка: Булфото

Електроразпределителните дружества предоставят възможност за разсрочено плащане на сметките за ток. Това заявиха представителите на трите дружества у нас - ЕВН, ЧЕЗ и "Енерго-Про", след среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и вицепремиера Симеон Дянков.

Добрев отново посочи, че една от причините за завишените сметки е по-дългия отчетен период - заради празниците. Освен това, той отбеляза и по-ниските температури през последния месец на миналата година, пише БТА.

Като друга причина Делян Добрев отбеляза повишената с около 14 процента цена на тока от 1 юли 2012 г. От това увеличение 8 процента са за ВЕИ - проектите за зелена енергия, останалите 5 процента са за невъзстановими разходи, обясни той и уточни, че това са разходите по дългосрочните договори на ТЕЦ "Марица Изток 1" и ТЕЦ "Марица Изток 3".

Още по темата

За другата причина за завишените сметки - пониженото подаване на електроенергия в някои от малките населени места, Делян Добрев съобщи, че от ЧЕЗ са поели ангажимент при първа възможност, след топенето на снеговете, да направят необходимите инвестиции и да подобрят инфраструктурата. Петър Баран от компанията каза, че и към момента има създаден специален проект за стандартизиране на напрежението, което от части ще реши проблема.

От "Енерго-Про" поканиха всеки свой клиент, който има съмнение за сметката си, да подаде сигнал в централата на дружеството във Варна, като заявиха, че са отделили допълнително служители, които да проверят всяка жалба. От ЕВН също заявиха готовност да обърнат внимание на всеки недоволен потребител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
822
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
значи според мен,миналият декември съм платил 102лв ток,този 346лв така че понеже нищо не се е променило си плащам пак 102 лв и да си е---т майката!
821
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЕ РАЗСРОЧА САМО ПСУВНИТЕ ПО ВАС - ДЪЛГИ И МНОГОЕТАЖНИ. УЛАВ ЛИ СИ ИЛИ НА ТАКЪВ СЕ ПРАВИШ.!!!!
820
0
 
24
 
! Отговори
Браво, бе! преди 11 години
Предоставяли ни "възможност за разсрочване на сметките" като някакво благодеяние. Кого мислят, че заблуждават? Това всъщност е пълно загробване, защото не говорят за правилно отчитане, намаляване на сметките и понасяне на отговорност за лъжите си, а за заплащане от страна на потребителите на същите суми, само че на парче. Де е Киро на кирия! Чак толкова не сме улави.
819
0
 
6
 
! Отговори
снежха о не домат преди 11 години
даи ми от твоите кинти да си платя разсрочено да те питам събуди ли се спиш баино питам хе чуливисоки сметки хе разсрочено що хе станеш къкъвто не си ЧУВАШ ЛИ ВИСОКИ СМЕТКИ ПОТРЕТЯМ БЕЗ ДА ПОВТАРЯМ КЪДЕ Е БУДОСА РАЗБРАХ ЧЕ ЩЕ ПОМАГА НА ПИЛОТА А МИ МИШКОВ СЕТИЛ СЕ МОРЯЦИТЕ КАК ТЪЙ БЕ ДА ТЕ ПИТАМЩЯХ ДА ЗАБРАВЯ КАКВО СТАВА НЕЩО СЕ ОБЪРКА ЧУВАМ ВИЗИ НЯКАКВИ ТАНТУ ЗА КУКУРИГУ АЙ АЙ Г ОЛЯМА РАБОТА ГОЛЕМ БОТУШ
818
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМА ТОЧНО КОСТОВ НАПРАВИ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО КАТО ПОДАРИ НА АМЕРИКАЦИТЕ ТЕЦОВЕТЕ В МАРИЦА - И СЕГА ПЛАЩАМЕ ТОК ПО 105 ЛВ ОТ ТАМ , ДОКАТО В КОЗЛУДИЙ Е 45 ЛВ ... И КАТО СЕ МИКСИРАТ ЦЕНАТА НА МВТЧ СТАВА 78 ЛВ.ТАКА ЧЕ ДА СИ ЗАТВАРЯ ПЛЮВАЛНИКА ПО ТЕМАТА!ИНАЧЕ И ГЕРБ СЕ *** ТОТАЛНО! ВСИЧКИ СЕ *** И КУНЕВА И ОВЧАРОВ И КОБУРГА И БОЙКО - ДЕТО ЛЪЖЕ БЕЗОГЛЕДНО И ПОДАРИ НА СВОИ ХОРА ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯРАЗБЕРЕТЕ : ВСИЧКИ ИГРАЯТ СРЕЩУ НАС -НАРОДА. И ВЗИМАТ ТЛЪСТИ КОМИСОННИ
817
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ МИНИСТЪРА .ЩЕ ДАВАМ ПОД НАЕМ 3 ОТ СТАИТЕ ОТ АПАРТАМЕНТА МУ .ЩЕ ВЗЕМАМ 300ЛВ НАЕМ ,А НА НЕГО ЩЕ МУ ДАВАМ 80 ЛВ. ВСИЧКО ДРУГО ЩЕ БЪДЕ ТАКСИ ДОСТЪП ТЕРАСА , ПРЕНОС МЕБЕЛИ , СЛЪНЧЕВА ЕНЕРГИЯ , ПОДОБРЕНИЯ НЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ , НЕПРЕДВИДЕНИ ЗАГУБИ ,ТАКСА АМОРТИЗАЦИЯ И ОЩЕ И ОЩЕ .МНОГО ЛЕСНО СЕ ИЗМИСЛЯТ Г-Н МИНИСТЪР .НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ГЛУПАВИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
816
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
evalata super 666
815
0
 
21
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
КАКВО НЕ РАЗБИРА МАСОНА ДОБРЕВЧЕ ВСЯКА ВЛАСТ, ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА:- Осигурява благоденствие и просперитет на народа си!- За горното е нужно рентабилно производство.- За рентабилно производство са нужни сигурни доставки на евтини суровини и ЕНЕРГИЯ.Базовата енергетика, в лицето на Козлодуй и Белене са гаранция за сигурна и евтина (А НЕ АМЕРИКАНСКА) енергия И ОТ ТАМ РЕНТАБИЛНОСТ.- Кое, по-точно, от горната логична (ПРИЧИННО-СЛЕДСТВЕНА) последователност не е понятна?ДОБРЕВ ОБАЧЕ НАГЛО ДЕМОНСТРИРА НЕРАЗБИРАНЕ ИЛИ РАЗБИРА И УМИШЛЕНО НИ ВРЕДИ- И В ДВАТА СЛУЧАЯ Е ЗА СЪД!!!
814
0
 
34
 
! Отговори
до кога лъжи преди 11 години
ПОРЕДНАТА ГАВРА - РАЗСРОЧЕНО ПЛАЩАНЕ !!!
813
0
 
11
 
! Отговори
скакауец преди 11 години
и тоя крив *** е министър ..............деляне май те сърби дъто за еб разсрочено ще гласувам само за ГЕРБ на изборите през..............2110 а сега със по-здрави ще ви изпратя боцко да гледа като костио на изборите през 2001 .НИКОЙ ДА НЕ ПЛАЩА а ако спрът тока ................пред РПТтата направо вътре ,......който го хванем ............в тока да го тества как свети всички на улицата само така
812
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАФИЯ!
811
0
 
20
 
! Отговори
НАРОДНА ЛЮБОВ преди 11 години
ЗАЩО СЕ СКРИ ТИКВАТА БУДА БОИКО БОРИСОВ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ. СТРАХ ВИ ТРЕСЕ ГЕРБЕРИ ОТ НЕЯ И ВОЖДА ВИ СЕ СКРИ ИЛИ ГОТВИ БАГАЖА ЗА АМЕРИКА. ДОЛНА *** *** МУТРЕНСКА СТЕ ГЕРБЕРИТЕ! УМРЕТЕ! ЛИМОНКИ ЗА ВАС МУТРИ ОТ ГЕРБ!
810
0
 
10
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ВНИМАНИЕ - КРАДЦИ...!!!М.Никоблов - "Седми блок в АЕЦ "Козлодуй" може да се строи със средства на централата"- САМО ТАКА УЕСТИНГХАУС МОЖЕ ДА ОТКРАДНЕ АЕЦ-КОЗЛОДУЙ... И СМЕСВАЙКИ СКЪПИЯ "АМЕРИКАНСКИ ТОК" С ЕВТИНИЯ КОЗЛОДУЙСКИ..., ДА НИ ГО ПРОДАВАТ НА ЦЕНА...- СЪВСЕМ МАЛКО ПО-ВИСОКА ОТ ТАЗИ НА "ФОТО" ТОКА (по 75 ст. за 20 години)...!!!БЕЗОЧЛИВИ РАЗБОЙНИЦИ...!
809
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1016 сега ти прочетох и останалите тъпизми , какво ще спечелиш като бъдат преамахнати ЕРП-тата , каква е разликата между тях и предишните подделения на НЕК , колкото до топлофикациите единственото решение е да сключват договри САМО С ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ , замерване на входа на АБОНАТНАТА и от там нататък си .......те май........та , как ще си я делите ще се колите или ще се гърмите си е ваш проблем.
808
2
 
19
 
! Отговори
м-р Х преди 11 години
1. искаме ежемесечно отчитане2. искаме инкасаторите даидват само събота и неделя и в никой друг ден.3. искаме да падне ненужната такса мощност а факторите да станат по-ясни4. искаме ЕРП-да бъдат премахнати ана топлофикация да се забрани да вдига цени през лятото.5. Ако проблема е в ниското подаване на ток - нека си обновят мрежата -и оттук нататакъ да работят на занижени цен от по 50-60 проценат поне няколко годинитолкова ли много искаме?
807
0
 
25
 
! Отговори
nan преди 11 години
Голям прас,разсрочено плащане.Тоя *** ли е!!!Ако ще за 100 години да го разсрочат,проблема не е в това е в нереалните и несъществуващите сметки.Сметките трябва да ги обевят за невалидни и да им сложат едни космически актове че да не могат да ги платят и да бягат.............
806
1
 
31
 
! Отговори
GALIN преди 11 години
!РАЗСРОЧЕНО ПЛАЩАНЕ ЛИ !ч!!ДОЛУ ГЕРБ!!ДОЛУ МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ !!!!ШЕ СЕ ГАВРЯТ С НАС---РАЗСРОЧЕНО ПЛАЩАНЕ !!!!
805
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
григор лилов: делян добрев също е "калинка",образованието му е купено и не си е плащал сметките
804
0
 
23
 
! Отговори
АЗИС преди 11 години
НА ТОЗИ ***.... ЩЕ МУ ХОДИ МНОГО ЕДНО ЧЕРВЕНО ЧЕРВИЛО !
803
0
 
22
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ПИТАМ:- Защо НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА ОТ ГЕРБ, да изкупува "вятърничевия" ток на 100%, за 25 г. за 79 ст. и да отказва от Козлодуй, струваща му 1.169ст?- Защо изкупува тока от АМЕРИКАНСКИТЕ СПОНСОРИ НА СДС в Марица-Изток за 17,5 ст, а от Държавния ТЕЦ за 4,5 стВНИМАНИЕ - КРАДЦИ...!!!