Ще има разсрочено плащане на тока

Това заявиха от дружествата след срещата с Добрев и Дянков
10 фев 2013 20:46, Петя Славова
1175
Ще има разсрочено плащане на тока
Снимка: Булфото

Електроразпределителните дружества предоставят възможност за разсрочено плащане на сметките за ток. Това заявиха представителите на трите дружества у нас - ЕВН, ЧЕЗ и "Енерго-Про", след среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и вицепремиера Симеон Дянков.

Добрев отново посочи, че една от причините за завишените сметки е по-дългия отчетен период - заради празниците. Освен това, той отбеляза и по-ниските температури през последния месец на миналата година, пише БТА.

Като друга причина Делян Добрев отбеляза повишената с около 14 процента цена на тока от 1 юли 2012 г. От това увеличение 8 процента са за ВЕИ - проектите за зелена енергия, останалите 5 процента са за невъзстановими разходи, обясни той и уточни, че това са разходите по дългосрочните договори на ТЕЦ "Марица Изток 1" и ТЕЦ "Марица Изток 3".

Още по темата

За другата причина за завишените сметки - пониженото подаване на електроенергия в някои от малките населени места, Делян Добрев съобщи, че от ЧЕЗ са поели ангажимент при първа възможност, след топенето на снеговете, да направят необходимите инвестиции и да подобрят инфраструктурата. Петър Баран от компанията каза, че и към момента има създаден специален проект за стандартизиране на напрежението, което от части ще реши проблема.

От "Енерго-Про" поканиха всеки свой клиент, който има съмнение за сметката си, да подаде сигнал в централата на дружеството във Варна, като заявиха, че са отделили допълнително служители, които да проверят всяка жалба. От ЕВН също заявиха готовност да обърнат внимание на всеки недоволен потребител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ще има разсрочено плащане на тока" ?!?!?!------------------А, аз си мислех за нещо по приемливо, ...........за ВЪЖЕ например?
21
0
 
48
 
! Отговори
Христо преди 11 години
Албания отказа да плати компенсациите, които ЧЕЗ поиска, след като на 21 януари правителството отне лиценза на компанията.Исканата от ЧЕЗ сума възлиза на 200 милиона евро. От Министерството на енергетиката в Албания определиха претенциите на компанията като неоснователни.Енергийното министерство обвини компанията в лош мениджмънт и защити решението на кабинета да прекрати доставките ù на ток в страната.От ЧЕЗ настояват за международен арбитраж.Разривът между компанията и Албания дойде на 21 януари, след като кабинетът отне лиценза на фирмата. До крайната мярка се стигна, след ка
20
0
 
16
 
! Отговори
blue преди 11 години
Tolerasti
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този е с фалшива диплома !!!Дилянчу е госпожица Йес в кабинета Буда !
18
0
 
45
 
! Отговори
gala02 преди 11 години
Какъв Министър може да бъде това пале бе,какви разсрочени плащания?!? Няма да плащаме на *** тока за да гласуват пак за вас бе,"невъзстановими разходи"?!?!?!?!?!?!?!?!
17
0
 
17
 
! Отговори
Veselin преди 11 години
До 19, много правилно , точно те имат да ни връщат и по скоро ние трябва да им дадем няколко дни расрочено плащане да ни върнат няколкото стотин милиони а вероятно и милиярди ограбени левчета :)
16
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези Будисти дали ще успеят да прескочат 4%-на бариера на изборите без да фалшифицират ?
15
0
 
40
 
! Отговори
112 преди 11 години
Ей матрьошка ти чии интереси защитаваш на монополите ли?Делянчо ако си мъжкар що не тръгнеш от утре без НСО!
14
0
 
65
 
! Отговори
ццц преди 11 години
Това е най-безсмисленото изказване на фона на случващото се. за кога да ги разсрочваме? нали следващия месец ще дойдат нови грабителски сметки.
13
0
 
46
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 11 години
Мисля си, ако спрем да плащаме каквото и да било какво ще стане? За бога хора не плащайте? Да видим колко време ще изкарат?
12
0
 
53
 
! Отговори
илонка преди 11 години
Хора, не плащайте на тези *** нищо - напротив, те имат да ни връщат!
11
1
 
41
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Позор
10
3
 
84
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Незабавно Оставка на целият Кабинет,от Родоотстъпници и Г*золизци
9
0
 
68
 
! Отговори
Veselin преди 11 години
Какво разрочено плащане, трябва всички граждани да се разберем да не плащаме повече такъв ток, правят на тотално на *** .
8
7
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Положението ще става още по-зле, след като затворим Козлодуй и не строим Белене. Мечтата на Кунева, Бойко, Царя, Станишо и Костов ще бъде сбъдната - България ще бъде васална държава, внасяща ток и плащаща ненормално високи сметки на местните фото и вятърни олигарси. А вие еколози продължавайте да обслужвате зелените доларови интереси.
7
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълен цирк, ама за наша сметка !!!
6
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво се ослушвате бе?Утре всички на гишетата да ни финансирате и да ни въстановите двете служебни коли!
5
0
 
101
 
! Отговори
аЗ преди 11 години
Демек сметките са верни - ПЛАЩАЙТЕ !
4
0
 
101
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Под "невъзстановими разходи" да се разбира тока който са потребили нашите роми.Предлагам никой да не плаща раздутите сметки и да ги видим как ще посмеят да дръпнат шалтера на цяла България.Трябва да сме единни.
3
6
 
65
 
! Отговори
Кърпачев преди 11 години
Когато над Дунав се мръкне и сънен Балканът заспи, отново в полетата бойни пожара на бунта гори. Отново вървят септемврийци... За всеки загинал герой те мрачно проклинат: "Убийци, ний пак ви зовеме на бой!" Ний искаме пак свободата, земята и нашия труд, че ние твориме благата със сърпа и тежкия чук. А тихият вятър отнася гласа към прикрития враг и в глуха закана оглася селото и тъмния град. Кълнем се в смъртта ви, другари, във всеки загинал герой, че скоро часът ще удари, часът на щастливия строй! Червеното слънце ще грейне във всички бедняшк