Ще има разсрочено плащане на тока

Това заявиха от дружествата след срещата с Добрев и Дянков
10 фев 2013 20:46, Петя Славова
1175
Ще има разсрочено плащане на тока
Снимка: Булфото

Електроразпределителните дружества предоставят възможност за разсрочено плащане на сметките за ток. Това заявиха представителите на трите дружества у нас - ЕВН, ЧЕЗ и "Енерго-Про", след среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и вицепремиера Симеон Дянков.

Добрев отново посочи, че една от причините за завишените сметки е по-дългия отчетен период - заради празниците. Освен това, той отбеляза и по-ниските температури през последния месец на миналата година, пише БТА.

Като друга причина Делян Добрев отбеляза повишената с около 14 процента цена на тока от 1 юли 2012 г. От това увеличение 8 процента са за ВЕИ - проектите за зелена енергия, останалите 5 процента са за невъзстановими разходи, обясни той и уточни, че това са разходите по дългосрочните договори на ТЕЦ "Марица Изток 1" и ТЕЦ "Марица Изток 3".

Още по темата

За другата причина за завишените сметки - пониженото подаване на електроенергия в някои от малките населени места, Делян Добрев съобщи, че от ЧЕЗ са поели ангажимент при първа възможност, след топенето на снеговете, да направят необходимите инвестиции и да подобрят инфраструктурата. Петър Баран от компанията каза, че и към момента има създаден специален проект за стандартизиране на напрежението, което от части ще реши проблема.

От "Енерго-Про" поканиха всеки свой клиент, който има съмнение за сметката си, да подаде сигнал в централата на дружеството във Варна, като заявиха, че са отделили допълнително служители, които да проверят всяка жалба. От ЕВН също заявиха готовност да обърнат внимание на всеки недоволен потребител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОБЕСНЕНИЯ НЕЩЕМ ИСКАМЕ ДА СЕ МАХАТ ОТ БГ
41
0
 
31
 
! Отговори
ХАСКОВО преди 11 години
ДИЛЯН ЖЕНСКИЯ СТАНА МИНИСТЪР.... ИВАСИ И ДЪРЖАВАТА !
40
11
 
5
 
! Отговори
ЕНЕРГОТО преди 11 години
Какво ревете, бе? :) Надкачихме малко сметките, ама може да си ги платите разсрочено. Все пак е избор, нали?
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NQMA LI TOLKOVA NQKOI FUTBOLEN LUNPEN DA MU IZKYRTI MUTRATA NA TOVA MEKERE..
38
0
 
47
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Смях в залата!Махаме ВЕИ - 8% надолу, махаме НР - 5% надолу, одържавяваме ЕРД тата - намалява се драстично преноса!НЕ! Това е само протакане на агонията - не се приема!Разсрочване на сметки - ай сиктир... И какъв студен месец, когато това е една от най-топлите зими от 10 години насам! Протести до дупка!Бях сигурен, че само ще заметат положението, а парите пак ще ни ги вземат!
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе кавал то сняг неостана освен по планините
36
4
 
20
 
! Отговори
БМ-13 преди 11 години
МС и правителството да поемат плащанията по разсрочените плащания на народа. Ако не бяха спрели проекта Белене се очакваше тази година да започне да работи първия блок.Смешници.
35
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия от правителството съвсем се оляха, не ме интерисуват причините, искам да не ме лъжат и да ми се подиграват какта прави този недоносен ***, забихте си и последнея пирон в ковчека реди изборите,май не разбирате,че на хората им писна от мрънкащи некадърници...искат нормален живот на достойни Европейци
34
0
 
25
 
! Отговори
Veselin преди 11 години
Трябва да се разберем всички българи, които до сега са плащали сметките си,в период от 10 години да спрем да си плащаме токът за да изравним сметките. Реакцията ще е май да спрат токът на цяла България, но пък тогава ще стане интересно :) .
33
1
 
11
 
! Отговори
Бай Мангуста преди 11 години
Шъ плащате кък нема да плащате. Да живей Ейвиена. Хвърлям куката на жицата и всичко работи на 6. Вкъщи имам 5 контакта и сам влючил 5 пружини от матрак и в нас е като фурна. Всичкото *** и жената и той ходят по тениски.
32
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тези хора не разбират ли,че не става дума само за цената на тока,а и за точките под сметката...достъп ,преносимост и ред други глупости които оформят два пъти по-високата цена...къде е комисията за енергийно регулиране?... май всички са за съд...
31
0
 
37
 
! Отговори
gala02 преди 11 години
До Българин Вие Хомосексуалисти герберясали с твоето гадже Стоян,ако искате си ползвайте фотоволтаиците на Цветелина Борисавова,ние не мислиме да плащаме тока на *** които са ви единствен електорат!
30
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ НЯМА КАК ДА ТРОПНЕ НА МАСАТА СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ, ТОЙ ПРОСТО СИ СВАЛЯ ГАЩИТЕ ЗА ДА ГО ОБЛАДАЯТ И ПОСЛЕ ДА СИ ВЗЕМЕ ЗАРАБОТЕНОТО ОТ МАСАТА !
29
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу ГЕРБ!
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Нeвъзстановяемите разходи" са по Мариците, за които американците били направили някакви инвестиции за "рехабилитация". Имаме 15 годишни договори с тях. Питайте Костов, той трябва да знае какво е подписал дни преди да сдаде властта :)А *** ток влиза в друга графа - "загуби по преноса" ;)
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кашона и Светофара тръгнали да преговарят с монополистите.
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЙТО Е СРЕЩУ *** В УПРАВЛЕНИЕТО НЕ Е КОМУНИСТ ИЛИ КАКВОТО ТАМ ГО НАРИЧАТ БУДИСТИТЕ, А Е БУДЕН ГРАЖДАНИН !!!
25
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те му казват , че ги ограбват , той им казва , че ще им разсрочат рекета , е гати наглеца
24
34
 
1
 
! Отговори
Българин преди 11 години
На мен гаджето ми Стоян работи в енергото. И ние имаме високи сметки но не мрънкаме а си плащаме.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KAKVI PRAZNICI ,BE KIFLOOOO... MOQ TOK E ZASE4EN NA 2.12.2012, KOY IM E PRE4IL DA GO ZASEKAT NA 2.1.2013 ??? AMA NE- 4AK NA 11.1.2013