Костов вини кабинета за високите сметки за ток

Правителството – съучастник на монополите в ограбването
Обновена: 11 фев 2013 15:08 | 11 фев 2013 13:56,
255
Костов вини кабинета за високите сметки за ток
Иван Костов. Снимка: архив, БТА

Правителството и неговите контролни органи са основните виновници за високите сметки на парното и тока, довели до гражданското неподчинение от последните дни, смята лидерът на ДСБ Иван Костов.

По думите му те се превърнаха в съучастници на монополите в ограбването на гражданите.

За пръв път реалността обаче проби пиар кампанията на ГЕРБ и излезе на светло.

Най-голям "дял" във високите сметки за ток и топло имало изключително тежкото финансово състояние на НЕК. 2 млрд. лв. бяха източени от компанията заради "Белене" и сега тези пари са във фактурите на хората, обясни Костов.

Той отрече твърденията на енергийния министър Делян Добрев, че една от причините за "надутите" фактури са дългосрочните договори за тецовете в Марица-Изток, подписани от правителството на ОДС.

Не може една непроменлива величина да доведе до надписаните сметки, а източването на НЕК с 2 млрд. лева е новият елемент в тях, подчерта десният лидер. От ДСБ обясняват високите фактури също и с много лошите договори на БСП за цената на газа.

Още по темата
Днес на консултациите при президента от ДСБ ще поискат държавният глава да вземе отношение по въпроса. Сред темите, които "тъмносините" ще поставят, са също Изборният кодекс и законът за спецслужбите.

От ДСБ предлагат драстична смяна на формулата за ценообразуване на електроенергията, реформа на енергийния пазар чрез създаване на борса и конкуренция при доставката на ток за фирмите при запазване регулацията на цените за домакинствата.

Да бъде забранено кражбите на електроенергия и загубите по мрежата да се отразяват в сметките на абонатите, а да се приспадат от печалбата на доставчиците, виждат като стъпка за промяна от ДСБ.

Ако се въведат европейски правила по подобие на тези с мобилните оператори, сметките ще тръгнат надолу, предполагат от партията.

"Тъмносините" смятат за предизборна политика идеята на някои политически сили за национализация на ЕРП-тата. Не е възможно да се върнат сумите от приватизацията им, обясни Димитър Бъчваров, член на ръководството на политическата формация.

От партията настояват също за смяна на състава на ДКЕВР, но от парламента, за да не бъде комисията зависима пряко от премиера.

Днес изтича крайният срок политическите сили да дадат свои кандидатури за попълване състава на Конституционния съд от квотата на парламента, от Синята коалиция обаче няма да издигат своя номинация, предаде БТА. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
1
 
! Отговори
jojo преди 11 години
ДО АНОНИМЕННе съм КОМУНИСТ и НИКОГА не съм бил!Като не знаеш КАКВИ са ми ВЪЗГЛЕДИТЕ не ме коментирай!
211
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
JOJO DU6IKO MRASHA KOMUNISTI4ESKA ZA KAKVI 3000 PREDPRIATIA IDE RE4 . ZA ONEZI DETO PROIZVEJDAHA NEPRODAVAEMA PRODUKCIA LI ,ILI ZA ONEZI BEZ PAZARITE I NATRUPANATA KOMUNISTI4ESKA NOMENKLATURA KOIATO NARODA SAS TRUDA SI OTKAZVA6E DA HRANI . A NE6TO DA TI GOVORI LAFA " TE NI LAJAT 4E NI PLA6TAT , NIE GI LAJEM 4E RABOTIM " STAVA LI TI IASNO NA DEBELATA KOMUNISTI4ESKA GLAVA DO KADE E BIAHTE DOKARA LI I KAK PRODALJAVATE DA E KARATE . NA PO PROZ EZIK - NARODA VI SABOTIRA6E , NE VI ISKA6E I NE VI ISKA
210
0
 
7
 
! Отговори
до 236 преди 11 години
Аз си задавам същия въпрос,но ще го разширя-как може и Н.Нейнски да си развява насраните *** в Европарламента и да драпа за власт в България,Софиянски да ни се хили от телевизиите,вместо да гние по затворите,крадливия мадридски мошеник безнаказано да краде ограбеното от нас,Масларова да чете морал от трибуната на НС,Р.Петков и Р.Овчаров да са в Парламента.Чувството ми е,че всички те са членове на една партия-тая на крадците и мошениците,глозгащи безнаказано народа.Страна на абсурдите
209
3
 
5
 
! Отговори
Грабител преди 11 години
Колко ти съсипа Костов??? Даваш ли си сметка??? Проклет да си от българите и от българщината...ти продаде РОДИНАТА за жълти стотинки,бял ден да не видиш,не само ти...знаеш кой????
208
3
 
4
 
! Отговори
Дявола преди 11 години
Аз Дявола вече се уморих,искам Господ и извънземните да накажат Този ИЗВЕРГ-ИБАН ЛОСТОФФ! Да го пратят далеч от млечния път,та да вземе човечеството да си отдъхне от него,оказа се ,че е по ДЯВОЛ от ДЯВОЛА! Проклет да е за винаги............................
207
3
 
4
 
! Отговори
Лостов преди 11 години
Не вярваме на ДЯВОЛА ЛОСТОВ!
206
3
 
3
 
! Отговори
Петров преди 11 години
"Основният дял в цената за регулирания пазар е на производителите, които формират така наречения енергиен микс. ..от евтиния АЕЦ "Козлодуй" с неговите 42 лв. за мВтч до скъпия ТЕЦ "AES Гълъбово" с неговите 105 лв. мВтч (при работа с пълен капацитет)." Значи 42 лв. от Козлодуй и 105 лв. от американската AES Гълъбово! А ако имахме Белене и затворим Гълъбаво? Я Костов да обясни защо сключи договорите за AES?
205
0
 
3
 
! Отговори
Българан преди 11 години
До Спонги! Как ТЕЦ на въглища да не замърсява бре тикво! Това за "чиста" енергия от въглища е за балъци като теб!
204
3
 
7
 
! Отговори
За Иван Костов преди 11 години
Съд и разстре.!На кучето кучешка смърт.
203
3
 
6
 
! Отговори
Българан преди 11 години
Тоя Костов ама голям хитрец бе! Ама нали правителството прави това което ти искаш да прави? Спряха Белене, продължават да купуват ток на фиксирани цени от американските Марица Изток..които ти им ги продаде и ти сключи заробващите договори! Ама пак някой друг виновен а той ни лук ял ни лук мирисъл пак на опозиция ми се прави!
202
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЙ ПРОДАДЕ ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНАТА МРЕЖА НА БЪЛГАРИЯ НА ТИЯ ИЗЕДНИЦИ???КОЙ БЕ???!!!Кажи бе, черен драгалевски Мавъре със сини джуки и венци, не им ли я продаде ти????И сега викаш, че сметките били високи???? Ами ако не беше я продал, сега можеше да не плащат хората по 200-300 лв за ток.Как те търпи земята българска да я тъпчеш, изеднико и *** долен!!!!
201
6
 
13
 
! Отговори
jojo преди 11 години
До:237E как ще са глупости?!Та той загроби почти 3000 предприятия!Ако това според теб не е ликвидиране на икономиката...
200
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
236 6TOM O6TE PLE6TI6 GLUPOSTI NI6TO KOSTOV NE E LIKVIDIRAL . A TRIABVA6E
199
9
 
13
 
! Отговори
jojo преди 11 години
Как може този национален предател (и не само той) да е в парламента!Та този човек ликвидира икономиката на България!СРАМ!!
198
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KAT TI E PRAZNA KOPANIATA KVO 6TE RAZSIPE6 BE KOMUNISTI4ESKA SVINKO . SVINARIA OT PRAVEC VA OSTAVI BEZ FURAJ HAIVAN
197
11
 
6
 
! Отговори
2 преди 11 години
ГЕРБ били виновни за сметките на тока и парното.Немога да разбера докога хоръта от ДС като костов щесе разпореждат за работи които са виновни от БСП,и от къде на къде ще оплюва ГЕРБ.Тоя мазан *** нямали най после дъго закопчаят за винаги,които разузди България.Той ако беше стока щеше дае още министър председате.Само ГЕРБ.
196
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tozi razsipa balgaria s ostanalite drygari po borba tva sa prestapnici koito naroda trae i tarpi da xodiat po glavata my...
195
9
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Каквото и да каже този *** не му вярвам той е главния виновник да сме толкова зле алчен нагъл и долен лъжец неговото място е в затвора и да върне откраднатото но има бог и ще му го върне тъпкано бави но не забравя.
194
7
 
14
 
! Отговори
АНТИ МАНГАЛ преди 11 години
До АнонименКАТО ГЛЕДАМ МИНУСЧЕТАТА МАЙ ЗАСЕГНАХ ИНТЕРЕСИТЕ НА МВР-ДСТОВА, ЧЕ *** Е АГЕНТ ПРОВОКАТОР Е ЯСНО И НА МАНГАЛЕТАТА В ШЕКЕР МААЛА !!!МОЖЕШЕ ЛИ ПРЕПОДАВАТЕЛ ВЪВ ВУЗ, В ПОЛИТИЧЕСКА КАТЕДРА - ПОЛИТИКОНОМИЯ НА СОЦИАЛИЗМА ДА НЕ Е ЧЛЕН НА БКП ?!?ЦЪК - НЕМОЖЕШЕ САМО АКО СИ АГЕНТ ПРОВОКАТОР НА МВР-ДСТАКА, ЧЕ ЧАКАМЕ И ДОСИЕТО НА "ШИВА"АЙДЕ ЦВЪЦКО НЕ СЕ ПРАВИ НА РАЗСЕЯН - ИЗНЕСИ ДОСИЕТАТА НА ВСИЧКИТЕ АГЕНТИ КОИТО ПРЕАБОНИРАХТЕ ЗА "ДЕМОКРАТИЧНОТО"МВР-ДС ЗА ДА НЕ ИМ ИЗНЕСЕТЕ ДОСИЕТАТА
193
9
 
6
 
! Отговори
другар4е преди 11 години
Този ли мръсен съветски пишман авиатор ще дава съвети.Само личната облага-бедна ви е фантазията как се краде наедро