Костов вини кабинета за високите сметки за ток

Правителството – съучастник на монополите в ограбването
Обновена: 11 фев 2013 15:08 | 11 фев 2013 13:56,
255
Костов вини кабинета за високите сметки за ток
Иван Костов. Снимка: архив, БТА

Правителството и неговите контролни органи са основните виновници за високите сметки на парното и тока, довели до гражданското неподчинение от последните дни, смята лидерът на ДСБ Иван Костов.

По думите му те се превърнаха в съучастници на монополите в ограбването на гражданите.

За пръв път реалността обаче проби пиар кампанията на ГЕРБ и излезе на светло.

Най-голям "дял" във високите сметки за ток и топло имало изключително тежкото финансово състояние на НЕК. 2 млрд. лв. бяха източени от компанията заради "Белене" и сега тези пари са във фактурите на хората, обясни Костов.

Той отрече твърденията на енергийния министър Делян Добрев, че една от причините за "надутите" фактури са дългосрочните договори за тецовете в Марица-Изток, подписани от правителството на ОДС.

Не може една непроменлива величина да доведе до надписаните сметки, а източването на НЕК с 2 млрд. лева е новият елемент в тях, подчерта десният лидер. От ДСБ обясняват високите фактури също и с много лошите договори на БСП за цената на газа.

Още по темата
Днес на консултациите при президента от ДСБ ще поискат държавният глава да вземе отношение по въпроса. Сред темите, които "тъмносините" ще поставят, са също Изборният кодекс и законът за спецслужбите.

От ДСБ предлагат драстична смяна на формулата за ценообразуване на електроенергията, реформа на енергийния пазар чрез създаване на борса и конкуренция при доставката на ток за фирмите при запазване регулацията на цените за домакинствата.

Да бъде забранено кражбите на електроенергия и загубите по мрежата да се отразяват в сметките на абонатите, а да се приспадат от печалбата на доставчиците, виждат като стъпка за промяна от ДСБ.

Ако се въведат европейски правила по подобие на тези с мобилните оператори, сметките ще тръгнат надолу, предполагат от партията.

"Тъмносините" смятат за предизборна политика идеята на някои политически сили за национализация на ЕРП-тата. Не е възможно да се върнат сумите от приватизацията им, обясни Димитър Бъчваров, член на ръководството на политическата формация.

От партията настояват също за смяна на състава на ДКЕВР, но от парламента, за да не бъде комисията зависима пряко от премиера.

Днес изтича крайният срок политическите сили да дадат свои кандидатури за попълване състава на Конституционния съд от квотата на парламента, от Синята коалиция обаче няма да издигат своя номинация, предаде БТА. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
18
 
! Отговори
BB преди 11 години
Евала Ванка, накара тази по-долу комунистическа и герберистка пасмина да се задави от плюнки. Погледни на какво приличат. Озверели, суполиви, къпещи се веднъж седмично. Забравиха мутантите Луканов и Виденов. И ти си тръгнал да им наливаш акъл в главата. Това население за нищо не става. Да вървят при Гейчо и Болен да им го заглави волен.
151
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що за злоба към човека, който преобърна България от сателит на Русия и напълно подчинена на мафията и ДС държава към НАТО, ЕС и Симеон каза в началото: "МНОГО ВИСОКО ОСТАВЯТЕ ЛЕТВАТА, ГОСПОДИН КОСТОВ - ТРУДНО Е ДА СЕ СТИГНЕ!"
150
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДЕМОКРАТА-КАПИТАЛИСТ РЪСИ МОЗЪК.
149
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като И.Костов ---АЙДУК,..........България никога не е имала !
148
4
 
5
 
! Отговори
до детайлите от 167 преди 11 години
Тия цени, дето ги пишеш, са от последните години преди промените. Аз написах мноооого по-стари. Прав си, че парите все не стигаха, но имаше една сигурност в хората. Държавната политика беше по-социална. По-лесно беше и получаването на жилище. На мен не ми даваха, но се включих в кооперация и пак си построих. Животът беше, някак си, по-спокоен.Но пак казвам, НЕ Е ВАЖНО КАКВО Е БИЛО, А КАК ДА Я КАРАМЕ ЗА НАПРЕД. Какво да правим? Как да постъпим. Че аман вече от избиране на неподходящи хора.
147
1
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
НЕ МОЖЕ чОВЕК ДА Е СВОБОДЕН --КОГАТО Е ИКОНОМИчЕСКИ РОБ !!! -ТОВА ГО КАЗВАМ АЗ !!!!- НЕ НЯКОЙ ОТ МИНАЛОТО !!!
146
0
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Стига вече глупости и прехвърляне на вина! Сметките са високи, защото ние го позволяваме! Писна ми да ме правят на балък, особено последните години! Писна ми да ми се вменяват само задължения и да ми се отнемат едно по едно правата, за които най-чинно си плащам! Писна ми държавата да абдикира от всички свои задължения, като ги прехвърля на всички нас! Такава некадърност по върховете на държавата досега е нямало!
145
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Управлението на Костов извади България от две национални катастрофи, предизвикани от некадърни и крадливи комунистически правителства: Лукановата зима и Виденовия провал. Всеки, който твърди друго, е или много голям ***, или много крадлив комунист.
144
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мирният преход--23г.,СВЪРШИ !Идва ----ДРУГИЯ !Мирният преход беше ---ДОХОДОНОСЕН ЗА Бг-ОЛИГАРСИ-МОНОПОЛИСТИ ,***,ДЪРЖ.КОРУМПИРАНИ ЧИНОВНИЦИ И СЪД. СИСТЕМА !
143
1
 
6
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Абе 167-ми....тогава може и хляба да е бил 15-20ст.,може да си ходил и почти без пари на морето или всяка седмица на театър,ама сега си имаме пълна свобода и най-вече в това как да мрем...Можем да се гръмнем,можем да скочим от някой мост или висок етаж,можем дори срещу 2-3 лв.въже да се обесим къде си искаме...Така де!
142
3
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
ДО МЛАДИЯТ ИНЖЕНЕР -ТИ ВЪОБщЕ НЕ СИ ЖИВЯЛ В КОМУНИЗМА --НЕ ЛЪЖИ В ФОРУМА !!! КОМУНИЗМА СЪЗДАДЕ ПРОДУКТ КОИТО ПО ВРЕМЕ НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА И СЕГА СЕ ОЦЕНЯВА НА 140 МИЛИАРДА А Е ПРОДАДЕН ЗА ПОД 10 МИЛИАРДА --СЕГА РАЗБРА ЛИ КАКВО СЕ СЛУчИ ЗА 24 Г -!!! НАЙ ЛОшАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ И ПРЕХОД ОТ ВСИчКИ СТРАНИ -БЛАГОДАРЕНИЕ И НА ЕВРЕЙСКАТА БАНДА КОЯТО УПРАВЛЯВА И В МОМЕНТА БГ
141
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До-151-И тогава вземах 300лв. и сега вземам толкова ако имам късмет да си намеря работа за няколко месеца през годината,сега хем няма работа,хем е всичко по-скъпо от десет до двадесет пъти,народ е гладен,болен,безработен,задлъжнял до гуша да не говорим за *** престъпност,демографският срив ,чалгата ,накоманията,проституцията,здравеопазване никакво,образование пълна порнография,емиграцията в пълна сила ,пълен срив на закон и държавност,благодаря,но предпочитам да живея както при ТАТО!!!
140
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя ,защо се показва пред медиите ,за да дразни Бг-народ?
139
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И.Костов изпуска СЛЕДВАЩИЯТ Бг-Парламент,.....СОРИ !И.Костов вкара ----ДПС в Бг-Парламент !
138
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно прав е, правителството участва с пълна сила в ограбването на народа.
137
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов, нямаш ли поне малко срам?!Ти ли ще даваш акъл бе пуяк крадлив?!Ти, който раздаде заводите за жълти стотинки на червените ти авери!Ти, които опустоши държавата с тарикатската ти икономическа стратегия!Лесно ти беше тогава, защото имаше какво да присвоявате.Махай се да не те гледат очите ми, мафиот червен посинял!
136
2
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
НЕ ЗНАМ ДАЛИ НЯКОЙ чЕТЕ ТОЗИ ФОРУМ --НО щЕ ИМ КАЖА ЕДНО -ВРЕМЕТО НА ТЪРПЕНИЕТО СВЪРшИ !!!!!!!
135
1
 
9
 
! Отговори
детайлите преди 11 години
До До 151бензина - левче ("супер" за ладите); 87(за москвичите) - 80 стотинки; дизел - 40! бял хляб - 40 стотинки, добруджа - 30, а типовия - 26!Тока - верно - по няколко лева, но на баба ми пенсията - земеделска, беше 20 лева, а заплатата ми на млад инженер - 115 лева! И тогава се живееше на магия, но никой не смееше да шукне!
134
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И.Й.Костов ,заедно със Р.ОвчЪ.,си ПОЛУЧАВАТ ВСЕКИ МЕСЕЦ ОТ ДЯЛОВИТЕ КАПИТАЛИ от ВЕЦ,МЕЦ,ТЕЦ,......в Бг.
133
5
 
16
 
! Отговори
български ИДИОТ преди 11 години
Най-лесно се различават *** като им споменеш "Костов", наострят уши, разширяват зеници, изпъкват вени и се почва .... Щом *** ги тресе, значи е добре!