България на гражданите очаква най-нечестните избори

Приемането на изборния кодекс потвърдило опасенията на движението
17 фев 2013 11:47,
324
България на гражданите очаква най-нечестните избори
Снимка: Bulphoto

Окончателното приемане на Изборния кодекс потвърди опасенията ни, че управляващите се готвят да проведат най-нечестните избори в новата ни история.Това съобщиха от Движение "България на гражданите".

Направените промени са козметични и целят единствено да замажат очите на медиите, гражданските организации и европейските ни партньори, запазвайки възможността за груби манипулации практически на всички нива в изборния процес, твърдят от движението.

Основанията им са, че въпреки очевидното разминаване между резултатите от последното преброяване и наличните избирателни списъци не е въведена активна регистрация на избирателите, с което се запазва възможността за злоупотреби с т.нар. „мъртви души”. Без каквито и да е аргументи е прието изборният ден да се увеличи с един час (с възможност за удължаване с още един), единствената причина за което е, че в късните часове най-лесно и най-скрито за медии и наблюдатели може да се реализират практиките, свързани със сплашването на избиратели и купуването на гласове.

Не е въведено и машинно гласуване, което би предотвратило всяка форма на фалшификации при броенето на резултатите от комисиите, както и електронно гласуване, което сериозно ограничава възможността на много български граждани да се включат в изборите.

Не е гарантирано равнопоставеното участие на всички партии н изборите, тъй като достъпът до обществените медии остана платен – нещо, от което ще се възползват предимно ползващите щедри държавни субсидии партии ГЕРБ, БСП и ДПС. Остават неразрешени и проблемите с ясното маркиране на всички платени материали в медиите по време на кампанията.

При това положение от Движение България на гражданите потвърждават волята си да осветлят всеки опит за манипулиране на предстоящия вот и призовават медиите, гражданските организации и европейските партньори да станат заедно с тях гарант за честността на изборите.

От движението редупреждават управляващите от ГЕРБ, че властта в една демократична страна е легитимна тогава, когато се крепи на истинско доверие на гражданите, а не на фалшификации, и че най-сигурният начин една партия да изгуби европейската си легитимност и да вкара страната си в тежка политическа криза е да тръгне по пътя на изборните злоупотреби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
1
 
1
 
! Отговори
ГОЙ - АНТИОЛИГАРХ преди 11 години
НА *** ЧИПОВЕТЕ ИМ СА ПОВРЕДЕНИ КАКТО КАЗА ЮДЕЯ ФАШИСТ ПРИНЦ САКСА И ЗАТОВА КОМАНДИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДАВАТ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ ЗА ДА СТИГНАТ ДО *** КОИТО НАРИЧАТЕ НЕЖНО С ДУМАТА МОЗЪК БЕЗ ДА ЗНАЕТЕ КАКВО ЗНАЧИКОМАНДА:ПРОЧЕТИПРОЧЕТИПРОЧЕТИАКО МОЖЕЖ РАЗБЕРИ...................................................................
260
1
 
0
 
! Отговори
Г преди 11 години
личният бунт трудно ще успее да роди нова партия до изборите", прогнозира г-н Павлов.ЕТО ТУКА Е ГРЕШКАТА НА ХОРАТА И БЕДНИТЕ-НЕКА ДА НАПРАВЯТ ЕДНА ПАРТИЯ "ЛЕВСКИ" ИЛИ "БЪЛГАРИЯ" ДА СЕ ИЗБЕРАТ ОБИКНОВЕНИ ГРАЖДАНИ ЧЕСТНИ И ДОСТОЙНИ А НЕ ПРЕДИШНИ ПАРТИИИ И ПРЕДИШНИ ПОЛИТИЦИ -ЕТО ГО ОТГОВОРА НА 23 ГОДИШНОТО РОБСТВО! КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВА УТРЕ?бсп сдс? граб? КОЙ? ИЛИ дпс- А НА ПАВЛОВ ТАКА МУ СЕ ИСКА!
259
2
 
0
 
! Отговори
ГОЙ - АНТИОЛИГАРХ преди 11 години
ДРУГАРИ, ТОВА ЧЕ ПИША ЕДНО И СЪЩО ВСЕКИ ПЪТ Е ЗАЩОТО ТОЛКО СИ МОГА!АКО НА НЯКОГО МУ СЕ СТРУВА, ЧЕ ПЛЮЯ ПО СВОИ ДРУГАРИ, ТО ТОВА Е ПРИВИДНО!ТОВА Е , ЗАЩОТО ТЕЗИ ГАДИНИ НЕ НИ ОСТАВЯТ ДА КРАДЕМ СПОКОЙНО!
258
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така ли ще обясните загубата си?!
257
3
 
4
 
! Отговори
ГОЙ - АНТИОЛИГАРХ преди 11 години
До Бивш от ДСА ТЕЗИ ГРОБЧЕ ?1. Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР. 2. Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.3. Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Николай Младенов служил в армията на израил - син на генерал от ДС 5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6. Расим Плевня ***,платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.7. Шимон Дянков - стипендиант на фондация Людмила 8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9.Лиляна
256
2
 
4
 
! Отговори
Умберто Еко преди 11 години
България е една умираща, изчезваща държава, чието общество е загубило способността си да реагира адекватно на наглостта на подлеците, наметнали върху си наметалата на демокрацията и пазарната икономика, и представящи се за политици и бизнесмени-Кунева,Станишев,Доган,Първанов,Костов,Овчаров,Петков-разкатахте майката на народа!
255
3
 
3
 
! Отговори
ГОЙ - АНТИЦИОНИСТ преди 11 години
ВСЕКИ СЪДИ ПО СЕБЕ СИНИЩО ЛЮБОВНИКА БАРОЗО ЩЕ УДАРИ ЕДНО РАМО КОЛКОТО ДА ПРЕСКОЧИ % БАРИЕРАТАКАВА Е ДОГОВОРКАТА С ГРОБ - ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ СИ ТРАЕ ЗА ТЯХНИТЕ ГАДОСТИ, А ТЕ ПУСКАТ ЛЮБОВНИЦАТА В ПАРЛАМЕНТАПАК СЕ УРЕДИ ЕВРЕЙЧЕТОВ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СИ ЮДЕЙ, ДЖАНДАР ИЛИ В КРАЕН СЛУЧАЙ ***, НО НЕ И БЪЛГАРИН ОСВЕН АКО НЕ СИ АГЕНТ ПРОВОКАТОР НА МВР-ДС
254
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
фашистка партия кой гласува за нея е много зле
253
1
 
1
 
! Отговори
koko преди 11 години
nikoga pove4e bsp mrasni komunisti.na4elo s stani6ev jeni4ka
252
1
 
2
 
! Отговори
MIMI преди 11 години
KUNEVA SNAxata na dartite komunisti.novia kapan balgari.tia e komunistka .ne se zablujdavaite.v evropeiskia parlamentc e vzemala po 30 000 evro,.mrasna komuniska
251
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ККК - Костов, Кунева и Ковачев - Клу Клукс Клан на Мафията
250
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева, България ще бъде на гражданите но без теб Бойко и Станишев
249
2
 
6
 
! Отговори
Малчо преди 11 години
Снахи на Политбюро, синчета на Политбюро, агенти на ДС, стари номенклатурни ***, ....Всички искат вечно да ни яхат!!!!Отвращавам се!!!
248
2
 
1
 
! Отговори
balgarka преди 11 години
До mnogoo nali ya finansirat evreite
247
3
 
10
 
! Отговори
Л71 преди 11 години
И ти много яде от народната ясла.... айде и ти у лево
246
3
 
12
 
! Отговори
СС преди 11 години
Скрий се *** дъра *** ти продаде България и взе комисионните!!!
245
1
 
4
 
! Отговори
обективен преди 11 години
пич , я сапри с ракията, щото достойните ни предци , знаеха кога са спрят.
244
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гербер цъфна на балкона,светлина и цвят струи.Ало Ваньо..., в телефона,Мишо- бирата спаси!Ало Ваньо..., Се - Ре-Се-то,властно някак си звучи,Eс- ем -ес със Е- ге- не-то:Вучката ми запази!Се-ре -се-та от амвона,бързо страстно се четат.Закачени на пиронадокторски съдби висят.Цяла нощ с Емо Фаса,бридж-белот каре плющи.Сутрин, да изпълни баса:авион,мачле, мечти...Спортни зали, магистрали,трикольор навред се рей!И калинките запяли:Хей, живот здравей, здравей...А Станишев е виновен.Туй е ясно, то се знай.Дълг народен и синовен,герберъ
243
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забелязвате ли г-жа Кунева, колко се е променила във времето. Когато беше еврокомисар, се спарвяше с работата си и добре представяше България. Изглежда добре, говори добре, но от както има партия много се е променила и не привлича, а отблъска. Невероятна промяна в посока агресия.
242
12
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 11 години
Брей, и днес апаратът зареден с плювни срещу Кунева е на линия, учудвате ме - поне в неделя не ви ли дават да почивате? :) Мацка, не се плаши, колкото повече те хранят, толкова по-ясно им става на умните хора, че си заплаха за статуквото. И на изборите ще се види. Ей как ги чакам!