България на гражданите очаква най-нечестните избори

Приемането на изборния кодекс потвърдило опасенията на движението
17 фев 2013 11:47,
324
България на гражданите очаква най-нечестните избори
Снимка: Bulphoto

Окончателното приемане на Изборния кодекс потвърди опасенията ни, че управляващите се готвят да проведат най-нечестните избори в новата ни история.Това съобщиха от Движение "България на гражданите".

Направените промени са козметични и целят единствено да замажат очите на медиите, гражданските организации и европейските ни партньори, запазвайки възможността за груби манипулации практически на всички нива в изборния процес, твърдят от движението.

Основанията им са, че въпреки очевидното разминаване между резултатите от последното преброяване и наличните избирателни списъци не е въведена активна регистрация на избирателите, с което се запазва възможността за злоупотреби с т.нар. „мъртви души”. Без каквито и да е аргументи е прието изборният ден да се увеличи с един час (с възможност за удължаване с още един), единствената причина за което е, че в късните часове най-лесно и най-скрито за медии и наблюдатели може да се реализират практиките, свързани със сплашването на избиратели и купуването на гласове.

Не е въведено и машинно гласуване, което би предотвратило всяка форма на фалшификации при броенето на резултатите от комисиите, както и електронно гласуване, което сериозно ограничава възможността на много български граждани да се включат в изборите.

Не е гарантирано равнопоставеното участие на всички партии н изборите, тъй като достъпът до обществените медии остана платен – нещо, от което ще се възползват предимно ползващите щедри държавни субсидии партии ГЕРБ, БСП и ДПС. Остават неразрешени и проблемите с ясното маркиране на всички платени материали в медиите по време на кампанията.

При това положение от Движение България на гражданите потвърждават волята си да осветлят всеки опит за манипулиране на предстоящия вот и призовават медиите, гражданските организации и европейските партньори да станат заедно с тях гарант за честността на изборите.

От движението редупреждават управляващите от ГЕРБ, че властта в една демократична страна е легитимна тогава, когато се крепи на истинско доверие на гражданите, а не на фалшификации, и че най-сигурният начин една партия да изгуби европейската си легитимност и да вкара страната си в тежка политическа криза е да тръгне по пътя на изборните злоупотреби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
Нашият народ се събуди и сега върви напред към победата!България на българите,грабителите ВЪН!За предателите нещо по-лошо ,разстел и публично линчуване!
180
2
 
15
 
! Отговори
varg преди 11 години
30 хиляди души във Варна.Потрошили са енергото.
179
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗ УЛЧИНДОЛСКИЯ *** ЕДИН ПЪТ НЕ СЪМ ГО ЧУЛ ДА КРИТИКУВА ГОЦЕ ИЛИ СТАНИШЕВЗАЩО ЛИМАЙ ПАРТИЯТА МАЙКА ГО КУПИ ПРЕДИ ДЕСЕТИНА ГОДИНИИНАЧЕ ПРЕДИ ТОВА И ТОЙ ВИКАШЕ ПО ПРОТЕСТИТЕ
178
2
 
12
 
! Отговори
Вунд преди 11 години
Защо тоя сайт мълчи за протестите в цялата страна, а вместо това пуска статия за една еврейска измамничка, която ощети България с милиарди като евродепутат??!!
177
4
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Протестът в Пловдив, който бе организиран от комунистическото движение Че Гевара, Съюзът на комунистите и младежката структура на БСП, приключи, тъй като времето, отпуснато им от общината за това бе до обяд. В последните минути на митинга демонстрантите късаха портретите на Румен Овчаров и Меглена Кунева. Тъпкаха ги с крака и ги и замерваха със сурови яйца
176
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЕЛЕВИЗИЯ АЛФА ИЗЛЪЧВА ДИРЕКТНО ОТ СУТРИНТА!! ataka.tv/
175
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОСПОЖА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИ ЗАПЪРТЪКЧУПКАААА
174
2
 
9
 
! Отговори
Избори преди 11 години
Хората протестират срещу грабителите,а тая за честни избори говори :DЯвно се мъчи да отвлече вниманието..
173
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единствената медия която предаваше на живо протеста беше Алфа Тв,къде са Босфор ТВ и нашата родна Тв-БНТ!?Продажни медии,всички вие ще падате под ножа!
172
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес.бг лиже гъа на бойко тиквата.И затова няма статията за протестите в градовете.Нормално и Слави го каза.Всички медии освен бтв и канал 3.Лижат *** на управляващите от герб
171
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повече от 10 000 варненци протестират. Там, където не върви шевствието, улиците са замрели и мъртви, няма никакви хора. Шевствието се раздели на две едната част тръгна по Владислав, а другата се отправи към Аспарухивия мост, където всичко е запрещено от жандармерия. Жандармеристите пуснаха протестиращите и поеха към Аспарухов мост, бунтуващите подариха цветя на ченгетата.Варна се люлее под бунтовни възрожденски песни. Скандиранията са: Национализация или смърт, Буда, ние не сме будали,Мафия, Оставка, Революция, Българи, юнаци, Енерго-про вън
170
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** гадна и долна ти първа предаде енергийните интереси на България
169
1
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Солидарни с Варна>30 000
168
4
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
оставка за Г-ЕРП
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До varg, Mnogo si prav, no mnogo ot nas ne sa v BG , taka che v momenta nemojem nishto da pravim, osven da pishem. USPEH NA PROTESIRASHTITE SRESHTU MONOPOLA PODPISAN OT NAI- PRESTAPNATA PARTYA BSP I SAUZNITZITE I.
166
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След мандата в Брюксел получила бонус 1 200 000 евро! Също 19 909 евро преустройване, 322 540 евро преходни плащания, 25 534 евро пенсия. ...на Общото събрание на банка БНП Париба Кунева е сред ръководителите ...заплащане 40 хиляди евро. С лъжи и национално предателство затвори блоковете 3 и 4 на АЕЦ Козлодуй. ....апартамент в центъра на Брюксел, който не е декларирала, ...120 квадрата ... в близост до Европарламента ... за около 350 хиляди евро. На съвестта на Кунева тежи предателството на нашите енергийни национални интереси, ако има съвест.razuznavane/?p=681
165
3
 
11
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
БРАВО БЪЛГАРИЯ МАЧКАЙ
164
2
 
11
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
КАНАЛ 3 ВЪРВЯТ КАДРИ ОТ ПРОТЕСТА В СОФИЯ
163
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОМУНИСТКА ПЛЮЕ КОМУНИСТ - НЕМА ТАКЪВ СМЕХХХХХХХ.
162
5
 
6
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
ПРОТЕСТИ МИТИНГИ ДО ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИТЕ ОСТАВКА И СЪД ЗА ГЕРБ СМАЗАХА НИИ!!