България на гражданите очаква най-нечестните избори

Приемането на изборния кодекс потвърдило опасенията на движението
17 фев 2013 11:47,
324
България на гражданите очаква най-нечестните избори
Снимка: Bulphoto

Окончателното приемане на Изборния кодекс потвърди опасенията ни, че управляващите се готвят да проведат най-нечестните избори в новата ни история.Това съобщиха от Движение "България на гражданите".

Направените промени са козметични и целят единствено да замажат очите на медиите, гражданските организации и европейските ни партньори, запазвайки възможността за груби манипулации практически на всички нива в изборния процес, твърдят от движението.

Основанията им са, че въпреки очевидното разминаване между резултатите от последното преброяване и наличните избирателни списъци не е въведена активна регистрация на избирателите, с което се запазва възможността за злоупотреби с т.нар. „мъртви души”. Без каквито и да е аргументи е прието изборният ден да се увеличи с един час (с възможност за удължаване с още един), единствената причина за което е, че в късните часове най-лесно и най-скрито за медии и наблюдатели може да се реализират практиките, свързани със сплашването на избиратели и купуването на гласове.

Не е въведено и машинно гласуване, което би предотвратило всяка форма на фалшификации при броенето на резултатите от комисиите, както и електронно гласуване, което сериозно ограничава възможността на много български граждани да се включат в изборите.

Не е гарантирано равнопоставеното участие на всички партии н изборите, тъй като достъпът до обществените медии остана платен – нещо, от което ще се възползват предимно ползващите щедри държавни субсидии партии ГЕРБ, БСП и ДПС. Остават неразрешени и проблемите с ясното маркиране на всички платени материали в медиите по време на кампанията.

При това положение от Движение България на гражданите потвърждават волята си да осветлят всеки опит за манипулиране на предстоящия вот и призовават медиите, гражданските организации и европейските партньори да станат заедно с тях гарант за честността на изборите.

От движението редупреждават управляващите от ГЕРБ, че властта в една демократична страна е легитимна тогава, когато се крепи на истинско доверие на гражданите, а не на фалшификации, и че най-сигурният начин една партия да изгуби европейската си легитимност и да вкара страната си в тежка политическа криза е да тръгне по пътя на изборните злоупотреби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
4
 
6
 
! Отговори
Иван преди 11 години
И как ще стане това бе Пръмова - дори и проф.Константинов призна че хората от опозизията в секционните комисии са повече от хората на управляващите - на референдума от 7 члена - двама БСП,един ДПС еин Атака 3-*** ГЕРБ.На местата където Атака ги няма има синя коалиция така че 4:3 в полза на опозицията.Да не говорим че на парламентарни и местни избори не можеш да се разминеш от застъпници и наблюдатели.та Пръмова страховете и идват от безсилие .
220
2
 
10
 
! Отговори
умерен преди 11 години
Офчия румен и любовницата му *** са откраднали 300 000 000 лева от енергетиката чрез швейцарската си фирма........и това е върха на айсбергаСрещу кой трябва да протестираме мислите? Кой според вас е платил таз кражба?
219
5
 
0
 
! Отговори
e преди 11 години
Чуйте внимателно ! Страна която се кланя на православно-католическия "Звяр",или на останалите религии от "Вавилон",какво очаквате.Какво очаквате,когато страна и думата държава са две различни понятия.Какво очаквате в една страна,където се ширят сатанинските учения- те-религиите,там където в "държавата" няма култура,образование,енергетика,здравеоазване-държавни-КАКВО очаквате !
218
2
 
5
 
! Отговори
решил преди 11 години
Я спрете да коментирате за Кунев,Борисое или Станишев.Камък да хвърлите , все върху комунист ще падне.И така КОЛКО , цели 23 години.Дате да пуснеме кандидатите имената им в трети ТОТО-ШАНС и на кой се падне -той или тя печели.Милиони пускате фишове-един е печелившият.Дано да спечели Кунева. Тя е най черната и с най много щанс.
217
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Кривата уста" се застрахова за провала си. *** комунистка.
216
2
 
13
 
! Отговори
муми преди 11 години
Разбира се, че така ще говори Кума Лиса. Разбрала е как са късали портретите й в Пловдив днес на митинга, та е ясно че измислената от Монтерейските старци партия "Граждани за доограбване на България" няма никакъв шанс, каквото и да хортуват измислените Алфа рисърч и Галъп България на цоциалистите.
215
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние българските граждани пък обещаваме най честните защото ние писнало еднакво от всички партии и партиици включително и от нея!Аз лично обещавам да гласувам ПРОТИВ и така да кажа не на тези които ни докараха дотук!Ако искате направете кат мен,ако ли не ще я караме както досега.Но ако не искате да я караме като досега направете си бюлетина ПРОТИВ и я пуснете нея.Не е важно да не гласувате.Важно е да гласувате ПРОТИВ защото така гласът ви ще се отчете.Ако не се отчете тогава ще питаме ЗАЩО????
214
4
 
15
 
! Отговори
vivian преди 11 години
Млъкни бе, Кунева! Цяла България ври и кипи, стига с тези избори, мислете и за народа!!!
213
2
 
4
 
! Отговори
колебаещ се преди 11 години
Ааз все се чудя за кой да гласувам. Май ще ходя за гъби.Ако гласувам за Кунева, все едн да гласувам за НДСВ,Вълчев,Цеков,Н.Василев и да не пеодължавам. Ама ако гласувам за Б.Борисов, гласувам за НДСВ. гЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР при Симеон1чо.Ако гласувам за БСП , пак гласувам за същите.Гоце ,член на БКП ,Борисов и той също. И единият ГОЦЕ ,пък другия- БУДА.Не е така ли? Че кой го направи Генерал-майор и и и Генерал - лейтенат???За кои заслуги? За неракритите убийства ,за БКП или дс?? Все наши
212
5
 
12
 
! Отговори
мунчо преди 11 години
Лъжлива, ***, гнусна, крива уста!!!!!
211
10
 
8
 
! Отговори
БОЙКОВА ЗИМА! преди 11 години
БОЙКОВАТА ЗИМА ДОЙДЕ-НАРОДА БЕДЕН И ГЛАДЕН ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦИТЕ ТЕ ВСИЧКИ СА ПРОТИВ ТЕБ БОЙКО МАФИОТОВ БУДЕВ.ЗАТВОР ЗА ТЕБ И ЗА ПАРТИЯТА ТИ ГЕРБ-ГРАБИТЕЛИ И УНИЩОЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.КОЛКОТО ПО-БЪРЗО ТЕ ИЗРИТАМЕ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ГРАБНАТ ТОЯГИТЕ И ДА ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ СРЕЩУ ТИЯ КОИТО НИ УНИЩОЖАВАТ И СЕ МИСЛЯТ ЗА ВЕЧНИ!СТИГА ТАЯ ТИРАНИЯ.СМЪРТ НА ДУШМАНИТЕ!ДА СТРОШИМ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА НАРЕЧЕНА ГЕРБ!БУДА И КЛИКАТА ОКОЛО НЕГО В БЕЛЕНЕ ДА СТРОИ ПРИНОДИТЕЛНО АЕЦ!
210
4
 
9
 
! Отговори
VIKING преди 11 години
Oвцаaaa!!!
209
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ТАЯ КОКОШКА ПРЪМОВА!ДАНО НЕ ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА,ЧЕ ОТ СЕГА ИМА В ТУ МАЧ ВСЕКИДНЕВНАТА И ПОМИЯ ИЗ МЕДИИТЕ!
208
3
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
243..да се чуди човек какво да ти чукне..минус или плюс ..аз не искам..нито ГЕРБ..нито КУНЕВА в парламента
207
8
 
7
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
Аз няма да гласувам за тази стара чанта , която лее крокодилски сълзи. Предпочитам тази *** да е в парламента отколкото калинките на нашето момче.Герберасите просто надминаха всички предишни по некадърност, даже и стамишков.
206
6
 
7
 
! Отговори
Антиnoushev преди 11 години
До krassimir.noushev Червено ***, такъв ли бе инструктажа вчера на конгреса. Герб пак, ще ви бие, ако помислиш малко за вас е по-лошо ако спечелите.
205
14
 
2
 
! Отговори
не за дебили преди 11 години
*** пак се усетиха със закъснение измамени и се събират на тълпи,но поредната измама вече се подготвя.Ще гласувам с удоволствие за хората на Кунева, защото са интелигентни.....
204
3
 
11
 
! Отговори
художника преди 11 години
Цитат:-управляващите се готвят да проведат най-нечестните избори в новата ни история.Ха, ха, ха .Най после на някои да не им издържат нервите и да си признаят, че до сега всичките избори са били нечестни, ама тия ще са най-нечестните!Куууууууунева, ти си една от най- нечестните и в политически, и във физически и в личен план !!!
203
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев,Доганя и Кунева ще ви яздят със "отговорно "експертно" правителство.Да са ви честити новите доходи,новите заеми,Беленето и най-вече минимум 100% инфлация.
202
2
 
5
 
! Отговори
пл преди 11 години
все още има българи които знаят какво искат