Бойко, иди си с мир!

ДПС иска предсрочни избори през април
Обновена: 18 фев 2013 17:29 | 18 фев 2013 15:20,
354
Бойко, иди си с мир!
Лютви Местан Снимка: БТА

"Бойко, иди си с мир" - с тези думи лидерът на ДПС Лютви Местан призова премиерът Бойко Борисов да се оттегли от управлението на България.

"Страната е в тежка политическа и социална криза. Предвид риска от по-нататъшна ескалация на настроението на хората, ние като националноотговорна и либерална партия настояваме да се намери цивилизовано политическо решение на тежката криза. Настояваме кризата да се реши с ресурсите на демокрацията", коментира Лютви Местан.

Той призова президентът Росен Плевнелиев да поеме своята отговорност и да насрочи консултации за постигане на съгласие за предсрочни парламентарни избори.

"Няма нищо по-лошо и опасно като сценарий от това Бойко Борисов да превърне в самоцел консумирането на пълен управленски мандат. Смятаме, че това ще бъде проява на политическа безотговорност, която ще пренесе страната в жертва на формалното мнозинство, което ГЕРБ има в Народното събрание с подкрепата на независимите свои патерици", обяви лидерът на ДПС.

Още по темата
Лютви Местан определи предложените от министър-председателя Бойко Борисов промени в кабинета като панически ход на отчаяние.

По повод оставката на финансовия министър Симеон Дянков Местан коментира, че най-големият му провал се свързва с най-важната характеристика на кабинета - некадърността. Според ДПС, ако обстоятелствата го принудят, Бойко Борисов ще се раздели и с дясната си ръка - вътрешния министър Цветан Цветанов.

ГЕРБ нямат никакъв шанс на предстоящите избори, тъй като правителството изгуби кредита на доверие на народа.

"Изходът от ситуацията е бързо съставяне на ново служебно правителство, което да организира предсрочните парламентарни избори. При добра организация и налична воля предсрочният вот може да се проведе през втората половина на месец април", заключи Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: оставкаСимеон Дянков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
8
 
32
 
! Отговори
Михаил Самарджиев преди 10 години
Не знам дали на някой му пука какво точно искат тази псевдо партия , но народа иска ОСТАВКАТА ВИ СЕГА !!!
305
8
 
32
 
! Отговори
harapova преди 11 години
koi si ti,do v4era be6e v parlamenta i sr saobrazqva6e s DOGAN.ti si poinkata na DOGAN.tOITI KAJE SVALI SI GA6TITE ITI GI SVALQ6
304
8
 
34
 
! Отговори
Ivan преди 11 години
Ако някои каже на ДПС *** с мир дали няма да скочат до небесата че им се нарушават правата и свободите. Тройната коалиция прие законите за зелена енергия .Те грабеха от цингов.... и Белене.
303
9
 
33
 
! Отговори
ТиТи преди 11 години
Имам само една при4ина да подкрепям това правителство. Страха да не дойдат отновов БСП иДПС на власт!
302
8
 
34
 
! Отговори
мая преди 11 години
а,,, Бойко вън....? а ти???? а Станишев???? *** мръсни
301
9
 
34
 
! Отговори
вечна слава на Апост преди 11 години
а значи Бойко да си *** а вие *** да ни управлявате ли ???? НЕ НЕ НЕ !!!!
300
8
 
33
 
! Отговори
victory преди 11 години
До aaaaА редно ли е да ни управляват турци ? 5 века стигат !
299
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еи отижаите си жаж туеция няма те право на глас
298
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко, изчеавай! Нито българите, нито турците в България те искат, *** си с мир!
297
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честита ви нова коалиция БСП+ДПС !
296
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свидетели сме на геноцид над българите - от страна на политиците, от страна на ***, от страна и на ДПС. Целта е една - възможно най-бързо стопяване на българския етнос , една част от днешна България да стане турска провинция, а в другата половина да живеят ***
295
8
 
33
 
! Отговори
dani преди 11 години
Abe tezi turci ne im li omryzna da sa tolkova nahalni be kyde sa trygnali mrysnite fesove da mi se slagat v upravlenieto ni6to nqma da ni ostane ako i tezi mazni rezaci doidat na vlast predpo4itam si boiko blagodarq. Reklama v btv- prez 2015 v bg se priema turski ezik da byde 2-ri oficialen ezik na bg abe q bqgaite ot tuka be 4almi takiva
294
11
 
32
 
! Отговори
aaaa преди 11 години
Защо непрекъснато пищите, че ДПС е етническа партия?!?!!?!?Ами във всички останали партии да има един турчин в ръководствата им? А?Кажете в коя - БСП, ГЕРБ, СДС, АТАКА, РЗС, НДСВ - в коя???Т.е. всички партии в България са етнически (на белите етнически Българи), т.е те трябва да бъдат забранени със закон. ДПС е единствената не етническа партия в България!
293
8
 
40
 
! Отговори
mohamed преди 11 години
Октай е герой.долу ДПС немате никаква разлика с герб и комунистите
292
20
 
33
 
! Отговори
abe преди 11 години
А бе интересно животно е туй Българина - до вчера бършехте сълзи на протестите, днес, че се обадил един турчин да иска оставката на това некадърно правителство веднага сменихте тона.Избърсахте сълзи и сополи и се почва долу дпс, долу турците, Арканови тигри, не знам какво си.Ми ей ви го на Банкянския тигър Бойко, изберете си го пак да ви *** всяка вечер по тивиту.
291
8
 
39
 
! Отговори
koko преди 11 години
dolu dps .malko vi osra oktai.xa xa.oktai deroi.ti mazen ba6ibozuk van ot upravlenieto
290
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Арканови тигрови!
289
15
 
39
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Бойко и ГЕРБ ще си идат, това е сигурно, след един или след 4 месеца няма значение. Те ще си идат, но не вие ще ги заместите, ако мислите че ще дърпате конците и ще въртите ***, т.е. ще го играете балансьори няма да ви стане работата. Само АТАКА ще ви оправи!!!
288
9
 
47
 
! Отговори
мъж преди 11 години
Бойко ще си отиде ! Но вие накъде сте тръгнали? Всички чакате момента да се възползвате от ситуацията. НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, НАРОДА НЕ ВИ ИСКА, ВСИЧКИ НИ ОКРАДОХТЕ, ВИЕ СТЕ ***, ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, ИСКАМЕ ВИ В ЗАТВОРА ! И НЕИСКАМЕ ТУРЦИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ !!!Не е расизъм, аз съм *** и преди всичко- българин, искам родината ми да стане отново рай !
287
9
 
41
 
! Отговори
АнтиМестан преди 11 години
До АнонименПредлагам да се отървем и от ДПС ***!!! Не се надявай, мой човек. Този път "ваща" нЕма стане!