Чешкият президент нападна кабинета, че не защитил ЧЕЗ

Земан: Всяко правителство да защитава компаниите си в чужбина
Обновена: 22 фев 2013 15:42 | 22 фев 2013 13:02, Елка Василева
282
Чешкият президент нападна кабинета, че не защитил ЧЕЗ
Президентът Земан настоя за защита на ЧЕЗ в България. Снимка: Reuters

Новоизбраният президентът на Чехия Милош Земан разкритикува чешкото правителство, че не е направило достатъчно за защитата на чешката електрическа компания ЧЕЗ в България, съобщи радио „Прага”, цитирано от БНР.

Дълг на всяко правителство е да защитава компаниите си в чужбина, обяви Земан. Той призова администрацията на премиера да използва всички налични възможности като контактите в Евросъюза, международните арбитражни механизми и преговори с правителството на България, за да защити чешките национални интереси.

Чешката държавната електрическа компания може да загуби лиценза си в България след масови протести срещу високите цени на тока. От компанията посочиха, че процедурата за отнемането на лиценза в България е необоснована.

Действащият президент Вацлав Клаус също разкритикува чешкото правителство, че заема „пасивна позиция” в спора, като заяви, че ЧЕЗ се е превърнал в изкупителна жертва на социалните вълнения в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
покрай нарушенията на ЧЕЗ и ако това бъде доказано, нали ще изгори и сега действащото правителство на Чехия. Все пак това е тъхна държавна компания.
26
0
 
12
 
! Отговори
slav преди 11 години
Изгонете ЧЕЗ и на чехчетата м.....а ще и се е.е те така или иначе са долни в отоношенията си в бизнеса.
25
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕЗ и другите ЕРП-та не могат да бъдат отчетени като никакви инвеститори!Идват и наготово взимат /им подаряват/ печеливши дружества /инвеститора строи на гола поляна/, съкращават маса персонал, но не намалява разходите за заплати, защото назначават свои хора на солидно заплащане / истинския инвеститор би следвало да отваря работни места/, гарантира им държавата печалба /истинския инвеститор работи на собствен риск/. Та какъв "инвеститор" може да е такова дружество?
24
0
 
23
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Вярвай на оня *** шефа дето взима 70 бона месечна заплата в ЧЕЗ че само 9% е печалбата за тях.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕДИНСТВЕНОТО РАЗРЕШЕНИЕ НА ВЪПРОСА ЗАВИСИ ОТ САМИТЕ НАС. НЕ ЧАКАЙТЕ МУТРИТЕ В ПАРЛАМАТА ДА ВИ ОПРАВЯТ. СЛЕД КАТО НЕ ИСКАТЕ МИРА. НА ВИ СЕКИРА. ТАКА Е КАЗАЛ СТАРИЯТ НАРОД. СПИРАМЕ ДА СИ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ НА ВСИЧКИ МОНОПОЛИСТИ ТОВА ПОНЕ НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЕЗИ КОИТО НИ УНИЩОЖИХА. ДА ГИ ПЛАЩАТ ТЕЗИ КОИТО ДОКАРАХА МОНОПОЛИСТИТЕ. СМЕНЕТЕ БРАВИТЕ И КАТИНАРИТЕ НА ЕЛ.ТАБЛАТА И НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НА ЧЕЗНИТЕ ДА ИМАТ ДОСТЪП ДО ТЯХ. САМО ТАКА ЩЕ ГИ ПРИНУДИМЕ ДА СИ ТРЪГНАТ ОТ БЪЛГАРИЯ.
22
1
 
17
 
! Отговори
я стига преди 11 години
Моля,а я ми кажи защо в Чехия има разсезване и негодуване срещу ЧЕЗ. Като е държавен монопол,не значи ,че не сте крадливи и че може вечно и безнаказано да ни дерете кожите.Оправяйте си собствените проблеми,ние ще се потрижим за нашите.
21
9
 
11
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#13, смотан, какво са ти виновни чехите? Кой предава националните интереси, бе, льольо?Като разрешиш на кръвопиец да смуче, много ясно, че ще се възползва. Ходи бий тюфлека българин, дето държи кварталното магазинче и купува стока за 30 стотинки, а ти я продава за кинта и двадесет? Проблема е, че ние сме необратимо гнили, тоя чехи тръгнал да бие ... ***.
20
1
 
19
 
! Отговори
ОЗ преди 11 години
ЧЕЗ ДА СИ ХОДЯТ.ВИЖДА СЕ ,ЧЕ НЕ СА ПОЧЕТЕННИ БИЗНЕСМЕНИ.НЕКА СИ ОПЕРИРАТ В ТЯХНАТА ДЪРЖАВА.И Е ПО-ДОБРЕ ДА СИ ТРЪГНАТ САМИ ,ЗА ДА НЕ ГИ НАТИРИМ С ВСИЧКИ ЕКСТРИ НАКРАЯ.
19
1
 
31
 
! Отговори
Български войник преди 11 години
Тая чешка фирма ако прави същото в Чехия, ще ги изгорят живи. Само че политическият елит у нас ги накара да мислят, че тук живеят хора второ качество.
18
3
 
23
 
! Отговори
bg преди 11 години
Хората от ЧЕЗ не са виновни.Дължавата ни е виновна.Като си гледам фаткурите от тока,установих , че от съм похарчила ток за 25 лв.,а с таксите които са сложили стават 65 лв.от тия 65 лв ЧЕЗ взимат само 9 лв. другите ги гушка държавата ,а кажете ми сега къде са парите на хората?
17
0
 
21
 
! Отговори
чахкинче преди 11 години
До Анонимен12Не само пенсиите в чехия, ами финансираме тяхната аец, затова 1ст. не остава тук.
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българските политици могат много да се учат от другите.Всеки може да бъде предател.Държавник и политик-не.
15
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" От компанията посочиха, че процедурата за отнемането на лиценза в България е необоснована. "А мога ли да ви е.а майката нахална слкапана кожодерска на основание обосновано? Умрели *** чешки? Вън от България- Чешки ***! Хранете пенсионерите си чрез ЧЕЗ от друга държава вече. ВЪН!
14
0
 
40
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
В ЧЕЗ са разкрити много престъпления .Тоя що не ги коментира, ами ще ни заплашва - нахалник.
13
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние сме основен донор на ДЪРЖАВНАТА компания ЧЕЗ. Ако загубят българският пазар на електроенергия ги чака фалит.
12
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
има ли надъхани да ходим да бием чехи по софийските улици?
11
1
 
43
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Крадците от ЧЕЗ са защитавани от техния президент. Тоя що се бърка в икономически въпроси? Харно му беше като българските пенсионери хранят неговите.ЧЕЗ изнасят милиони към чехия незаконно -без да плащат ДДС
10
36
 
3
 
! Отговори
БСП преди 11 години
БСП ПОБЕДА! щЕ ОБЯВИМ ВОЙНА НА ЧЕХИЯ И ШщЕ ГИ ИЗРИНЕМ! БСП ПОБЕДА! ПЪРВАНОВ ПРЕЗИДЕНТ!
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чехите под ножа!!
8
0
 
27
 
! Отговори
иван преди 11 години
Споко бе, нашето правителство се погрижи за техните интереси.