Може да няма пари за ръст на пенсии от 1 април!

Костов с мрачни хипотези за фалити, Станишев иска разкрития за финансите
Обновена: 22 фев 2013 20:51 | 22 фев 2013 20:51, Веселина Йорданова
231
Може да няма пари за ръст на пенсии от 1 април!
Консултациите при президента. Снимка: БулФото

Задачата на президента е много сложна и отговорна, може да се окаже, че няма да има пари, с които да се плати увеличението на пенсиите от 1 април, заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов след консултациите при президента Росен Плевнелиев.

Според Костов, президентът трябва да направи много внимателен разчет на финансовото състояние на страната, за да не допусне в периода, в който той ще носи отговорността, изведнъж да се появят такива неразрешими финансови проблеми, че да започнат процеси на фалит.

Още по темата
Лидерът на ДСБ, който имал отделен кратък разговор с президента, заяви, че държавният глава ще прецени кои решения са важни и никой няма право в момента да му налага каквото и да било.

Според Костов президентът трябва да поиска, ако се наложи, от Народното събрание да даде платформа на служебното правителство за решаване включително и на финансов въпрос.

По думите му най-големият кошмар на президента е да няма пари да плати нещо. Представяте ли си какво би станало, той ще трябва да плати увеличените пенсии, представете си, че в някакъв момент той не може да гарантира тези неща, коментира Костов.

Лидерът на БСП Сергей Станишев е заявил пред президента Росен Плевнелиев, че служебното правителство не трябва да оставя никакъв намек за политическа обвързаност с която и да е политическа сила или корпоративни интереси. Не трябва да има никакъв намек за политическите лица в него, че представляват партия и че ГЕРБ реално ще бъдат на власт без да носят отговорност, коментира лидерът на БСП след консултациите при държавния глава.

За социалистите е неприемливо Цветан Цветанов и приближеният му кръг в МВР да имат каквото и да било отношение с провеждането на изборите, затова БСП иска гражданските структури, наблюдателите и партиите да имат представителство в Информационно обслужване.

БСП ще върне мандата на президента, но ще предложи на държавния глава служебният премиер да разкрие реалното състояние на фискалния резерв, на бюджета, на болниците и на общините, за да е ясно “на каква почва се стъпва”.

Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров заподозря, че се играе двойна игра за проекта „Белене“, защото другите парламентарни групи на консултациите не се съгласили на гласуване за окончателното му спиране.

Според заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова спешното, което трябва да се направи от сегашния парламент, са мерки, които да гарантират стабилността и сигурността на държавата по време на служебното правителство.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев пък беше категоричен, че е несъстоятелно в рамките на два месеца да има партийни чистки, но там, където служебните министри смятат, че имат заместници, които не са си свършили работата или са нарушавали закона, могат да ги сменят.

В оставащите дни до разпускането на Народното събрание ще бъдат разгледани спешни промени в Закона за енергетиката, в Закона за енергийната ефективност и в Закона за чужденците. Това е било решено тази вечер на Председателски съвет на парламента. В дневния ред на парламента ще влезе и решението във връзка с първия демократичен референдум за развитието на ядрената енергетика и АЕЦ "Белене". В оставащите дни от работата на НС ще бъде разгледан и мораториум на строителството по морските плажове. Парламентът ще заседава извънредно във вторник. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
32
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Някой да е вярвал, че ще има увеличение на пенсии и намаление на тока????Мразя и в червата БСП и ДПС, но съвсем сериозно искам да попитам привържениците на герб:Какво направи Бойко за 4 години, освен стотина км магистрали? Какво направи за социалната политика, за здравеопазването и образованието? Свършил ли е въобще нещо положително? Някаква реформа? Идеи за решаване на *** проблем? Вкаран политик в затвора? НЕ! НИЩО! Чудно какво може да му хареса някой неплатен човек?
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ИСКАМЕ ПАРТИИ!
15
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато те поздравяват от Германия,Англия ,Израел , Америка и т.н и т.н.си мисля че няма нужда да говорим.Трябва да си голям *** да не признаваш очевидното!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dnes.bg/blogini/2013/02/22/da-promeniame-mizeriiata-li-zashto-neka-da-i-se-prismeem.180925
13
2
 
8
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Дянков, (А ТИ СТАНИШЕВ СИ ЗАПИСВАЙ ЩЕ ТЕ ИЗПИТВАМ) Сега, НА ТРЪГВАНЕ ЗА АМЕРИКА разбери най-после, че В БЪЛГАРИЯ ИМА ПАРИ ЗА ВСИЧКИ, НО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ!!!- ДАНЪК ВЪРХУ БАНКОВИТЕ ТРАНЗАКЦИИ - УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНЪК ПЕЧАЛБА, НА НЕИНВЕСТИРАНАТА И В ПРОИЗВОДСТВО ЧАСТ от 10 на 30%...- УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНЪК ДИВИДЕНТ (от собственост) ОТ 5 НА 27,5%(защото НОРМАЛНИТЕ хората плащат върху доходите си от труд - 10%ДОД + 27,5% осигуровки...!!!- "МАЙЧИНСКИ" САМО ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ МАЙКИ... (по Конституция - грижите за децата до 18г., е НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ)!!!- МАХАНЕ ТАВАНА ЗА ОСИГУРЯВАН
12
0
 
13
 
! Отговори
Niki Peev преди 11 години
Тези на снимката са застанали, като дивеч на пусия. Трябва само да ги отстреляме.....
11
11
 
1
 
! Отговори
ДО РУМЕН преди 11 години
ЛЕЛЕ БАТЕ ТИ СИ БИЛ ГОЛЯМ ***!
10
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИСКАМ ЗАБРАНА ЗА БСП И ДПС!
9
6
 
30
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Приятели,Не псувайте Дянков, Той е само второразряден счетоводител от Световната Банка (ЦРУ)Сиромаха ТОЛКОВА СИ МОЖЕ сиреч НИЩО НЕ МОЖЕВИНОВЕН Е БОКО с МАГИСТРАЛИТЕ, които са "последната грижа" за кой да е инвеститор- Първата ГРИЖА е ПЕЧАЛБАТА..., 90% от която у нас се ЕКСПРОПРЕИРА от мафията и инвеститорите БЯГАТ, А НОВИ НЕ ИДВАТ!!! - НЕРАЗПЛАТЕНИТЕ ХАРЧОВЕ НА ГЕРБ СА ВЕЧЕ 7 МИЛИАРДА ДОВЕЛИ ДО МЕЖДУФИРМЕНА ЗАДЪЛЖНЯЛОСТ ОТ 100 МИЛИАРДА!!!Работа за младите няма, защото НЯМА ИКОНОМИКА, а правителството на БОКО ЗАДУШИ И МАЛКОТО ОСТАНАЛА
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Да променяме мизерията, ли? Защо, нека да и се присмеем!" МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ ГО.
7
16
 
11
 
! Отговори
страшния_съд преди 11 години
агенти на държавна сигурност:========================1.георги първанов2.Сергей Станишев3.ахмед доган4.бойко борисов5.цветан цветанов6.иван костов7.яне янев8.меглена кунева9.лютви местан===============без АТАКА няма победа===================
6
2
 
27
 
! Отговори
1 преди 11 години
Как ще има като тиквата строеше по някоѝ друг километър,и плащаше от фонда за пенсиите,а оня пъпчив брад пит,пък вземаше от здравния фонд,пращаха се фактурите в ЕС,и вече ще чакаме преводите на 80%от стоѝността на фактурите,затова ги няма парите.
5
4
 
24
 
! Отговори
Спиш ли юроде? преди 11 години
как има наглостта да се появява пак този крадец!
4
7
 
22
 
! Отговори
ядосан преди 11 години
Костов!! И червеите в земята ще се отвратят от теб ,и няма да те налазят!! За другите ,те си знаят ,трябва само да се почешат!!!
3
1
 
24
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Националния ни интерес е ясен БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!!!ИСКАМЕ ПРЕМИЕР ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, с некадърните си министри! Плавителството с адекватен Бюджет, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза;Изхода е Преработка на бюджета и ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНИ РЕФОРМИ!
2
3
 
25
 
! Отговори
. преди 11 години
НЕ МОЖЕ А НАИСТИНА НЯМА ДА ИМА:)
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
започнаха да плашат раята