Продължават да унищожават документи в МФ и МВР

Петков алармира, че днес му звънели служители на ведомствата
25 фев 2013 17:40,
174
Продължават да унищожават документи в МФ и МВР
Румен Петков. Снимка: архив Булфото

И тази сутрин ми звъняха работещи в Министерството на вътрешните работи и Министерството на финансите, че се унищожават купища от документация, заяви депутатът от БСП Румен Петков.

Миналата седмица, след като правителството подаде оставка, се появи информация, че финансовото ведомство изхвърля огромно количество документи. От МФ отрекоха, че са изхвърляли документация.

По думите на Петков, който е бивш вътрешен министър, никой не може да каже какво е финансовото състояние на страната в момента. Народният представител отправи доста тежки критики към правителството в оставка. Според депутата  последните три години у нас се характеризирали с унижение на държавността, на политическите партии и на парламентаризма.

Петков припомни, че министър-председателят в оставка Бойко Борисов не е присъствал на вотовете на недоверие и на дискусиите за бюджета. Левицата често е отправяла упреци към Борисов, че почти не идва в Народното събрание. БСП не веднъж са изразявали тезата, че това руши държавността.

Според Петков отношението на премиера в оставка е създало усещане в обществото за непотребност и вредност на институциите, на политическите партии и на демокрацията. Когато днес улицата казва "вън на политическите партии", това е естествено продължение на политиката на ГЕРБ, допълни той, цитиран от БТА.

Според него "фразеологията на премиера "Аз дадох на пенсионерите", "Аз дадох на спорта" е довела до омраза към демокрацията и е нанесла удар върху институционализма. Депутатът смята, че единственото хубаво нещо в сегашната обстановка е, че ще има ново правителство.

Според Петков цялата отговорност се пада на президента, който по най-бърз начин трябва да сформира силно служебно правителство, което да гарантира свободни и демократични избори, и един от приоритетите му трябва да бъде "преглед на системите, особено финансовата и тази на сигурността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
6
 
13
 
! Отговори
ННН преди 11 години
До Анонимен Я се съвземи бе, кой народ ? От къде на къде 2% ще говорят от името на целия народ. То даже и 2% не са щото пуберите са при вас, а те ще могат да си дадат гласа, когато майките им махнат памперсите от задниците. Какъв цар, какви 5 лева, за всичко е виновна вашата триглава змия. Нагли сте като партийния ви лидер другаря СтаниШеф. Вместо да се скрие в миша дупка след батака, който остави той претенции предявява. На тоя само власт му е в празната тиква, как не се наяде.
124
2
 
7
 
! Отговори
NNN преди 11 години
Сакън, какво са ни направили хорицата в Осло? Той пикльото им като пикае поне не смърди, а този ще осмърди всичко наоколо.
123
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да не си набра номера сам :D
122
1
 
9
 
! Отговори
ASEN преди 11 години
LELE VIJTE KOLKO YMNO GLEDA,OX NA BATKO PROSTAKA TA NALI TI XODI NA KRAKA PRI GALEVITE NALI TI VODESHE EDINIA IM KANAL:) I KOLKOTO YMNO DA GLEDASH PAK SHTE DYXASH SYPATA TI I MAFIOTSKATA TI PARTIA
121
11
 
7
 
! Отговори
СЪД !!! преди 11 години
ПРОСТАКА БУДА.....НА СЪД !!! И другите но.... ТОЙ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ !!!
120
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Запалката бил алармирал... кво алармираш бе? Свърши ти газта ли? Хахахахаха
119
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички си знаят много добре как са безчинствали. Сън да не ги лови и бял ден да не видят.
118
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според моите анализи вече който и да дойде на власт ще яде хурката.Защо?Ограбена държава отвсякъде,монополите са без срок,ако се развалят договорите Б-я ще бъде осэдена да плаща неустойка от милиарди евра.Тези пари няма кой да им ги даде,така че остават зависими от ЕРП-тата.Големите Лукойл и др.са и те на този принцип.Пълен крах.България ще бъде купена на безценица от олигарсите заедно със робите вътре.Върнаха ни в годините на памуковите плантации в Америка.Да му мислим!!!!
117
7
 
27
 
! Отговори
Македон4е преди 11 години
Този е едно голямо ***.Кандидат за кауша. Резидент на БКП за кокаиновия канал Свищов - Румъния.И какво си мисли? Че като пикае по медиите, ще отърве пандиза?..Няма да стане тая.
116
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече 3 седмици откакто започнаха протестите се пропуска нещо много важно неработещата правораздавателна система вече 23 г. "Манипулирана статистика е информацията, която ни се дава за справяне с мафията. 23 г. правораздавателната система си прави оглушки. Сега се говори за енергоразпределителните дружество. Нима прокуратурата не можеше да влезне още по времето на Лидия Шулева, когато тя прададе на подаръчни цени ЕРП-тата.Толкова години вече се говори за енергийна мафия, но защо никой не извади тези хора на светло, които участват в нея. Защо протестиращите са пред празния парламент, а не отид
115
2
 
28
 
! Отговори
exo преди 11 години
Щом Р.Петков знае за някакви изнасяни или унищожавани неправомерно документи, то като бивш МВР шеф трябва да знае, че е длъжен да уведоми прокуратурата. Ако не го прави, то значи разпространява слухове и балъците му се връзват.
114
1
 
27
 
! Отговори
МВР преди 11 години
Румка казваш тази сутрин твоите копои ти се обадили.Първо ти още си бил махмурлия,второ още не си си сменил памперса и после е хубаво защото ще заметат и твоите докуменчета дето си си правил сбирките с Алексейчо,братлетата и други твои съмишленици от ъндърграунда.Имай впредвид, че СерГейчо ти е вдигнал мерника и вземай мерки защото ще го дуаш до Велик ден.Ти си добре ако махнат пикльото в Осло ще сложим тебе
113
14
 
28
 
! Отговори
tati преди 11 години
ТИЯ , КОИТО ИСКАХА ДА ЗАПАЛЯТ ДЪРЖАВАТА , САМО ЗА ДА ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ , СЕ РАЗКРИХА--СЕРГЕЙ , ДОГАН , ТРАКТОРА....И ЧАСТИЧНО УСПЯВАТ..ЗАЩО..НЕ ТРЯБВАШЕ ИЗБОРИТЕ ДА СА РЕДОВНИ , ЗАЩОТО ПРЕДСТОЕШЕ ОТКРИВАНЕ НА МНОГО ОБЕКТИ-МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ , ДУНАВ МОСТ И МН.ДР.КОИТО ГАРАНТИРАХА НА ГЕРБ СИГУРНА ПОБЕДА...ЩЯХА ДА ИЗЛЕЗНАТ НАЯВЕ РАСЕКРЕТЕНИ ДОГОВОРИ ЗА ЕНЕРГИЙЙНАТА МАФИЯ-Р.ОВЧ. И ПР.--СЕРГЕЙ ТРЯБВАШЕ ДА ОТГОВАРЯ ПРЕД КОМИСИЯ ЯНЕВ , ЩЕШЕ ДА СПРЕ АЕЦ И МН.ДР.КОЛКО ЖАЛКИ ХОРИЦА...ЗАТОВА-ПОД 4% И ЗАВИНАГИ ВЪН.ЗАЕДНО-КОСТОВ ,СТАНИШЕВ ,ЛЮТВИ....
112
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърбави,народа ви навря в *** гз,имайте малко срама ! Ама то с прости,*** и необразовани *** да спориш,все едно да се препираш с телевизора!Вижте си лидерите: Партийни членове,партийни сегкретари,деца и внуци на партийни функционери,Раб Факаджии,задочници от ВИФ и всякаква друга неграмотна ***!Относно пикаенето в шадравани,съм сигурен че всеки един от вас е правил не по-малко не лицеприятни неща ! А сега си мийте зъбите и си лягайте,че утре ще ви изпитват и пак двойки!
111
6
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Ей, пикаещият в шадравани! Документи унищожаваха ДС през 1989...или си в алкохолен делириум???
110
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, като унищожават документи, тия, дето му сигнализират, вместо да си губят времето и да си лафят с него, просто да снимат, копират, па да скрият и изнесат някои от тия документи. Това всичкото ще струва пари след време. Да се погрижат за себе си...
109
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
О , ТОВА БИЛ ПИКЛЬОТО , ПИЯНИЦАТА РУМБАТА *** , КГБ -ТО ... *** БЕЗПОДОБЕН ...
108
5
 
19
 
! Отговори
bvb преди 11 години
ХА-ХА-ХА. Как да не се посмее човек на такива изказвания.Тези ощо си вярват че могат да се върнат на власт.
107
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След Овчаров,тоя ми е най-противен.
106
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама разбира се, кой може да е виновен за загубата на доверието в институциите освен Бойко! Че то се знае - Бойко е виновен за всичко! В никакъв случай вина нямат горките институции, които за нищо не стават нито политиците-мафиоти. Нее, Бойко е виновен...