Продължават да унищожават документи в МФ и МВР

Петков алармира, че днес му звънели служители на ведомствата
25 фев 2013 17:40,
174
Продължават да унищожават документи в МФ и МВР
Румен Петков. Снимка: архив Булфото

И тази сутрин ми звъняха работещи в Министерството на вътрешните работи и Министерството на финансите, че се унищожават купища от документация, заяви депутатът от БСП Румен Петков.

Миналата седмица, след като правителството подаде оставка, се появи информация, че финансовото ведомство изхвърля огромно количество документи. От МФ отрекоха, че са изхвърляли документация.

По думите на Петков, който е бивш вътрешен министър, никой не може да каже какво е финансовото състояние на страната в момента. Народният представител отправи доста тежки критики към правителството в оставка. Според депутата  последните три години у нас се характеризирали с унижение на държавността, на политическите партии и на парламентаризма.

Петков припомни, че министър-председателят в оставка Бойко Борисов не е присъствал на вотовете на недоверие и на дискусиите за бюджета. Левицата често е отправяла упреци към Борисов, че почти не идва в Народното събрание. БСП не веднъж са изразявали тезата, че това руши държавността.

Според Петков отношението на премиера в оставка е създало усещане в обществото за непотребност и вредност на институциите, на политическите партии и на демокрацията. Когато днес улицата казва "вън на политическите партии", това е естествено продължение на политиката на ГЕРБ, допълни той, цитиран от БТА.

Според него "фразеологията на премиера "Аз дадох на пенсионерите", "Аз дадох на спорта" е довела до омраза към демокрацията и е нанесла удар върху институционализма. Депутатът смята, че единственото хубаво нещо в сегашната обстановка е, че ще има ново правителство.

Според Петков цялата отговорност се пада на президента, който по най-бърз начин трябва да сформира силно служебно правителство, което да гарантира свободни и демократични избори, и един от приоритетите му трябва да бъде "преглед на системите, особено финансовата и тази на сигурността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами тоя колко унищожи!? А колко човешки съдби затри...........И няма страх от Бога, ами се курдисал вчера в катедралата!
104
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Петков алармира, че днес му звънели служители на ведомствата. Абе шадраван нещастен, КОЙ ТЕ Е......БАВА ЗА СЛИВА,кой ще ти звъни на тебе, сигурно са братя Галеви и те викат да си поприказваш с тях, съвет как и откъде да внесат малко пудра захар, скрий се бе мин.ил.
103
5
 
14
 
! Отговори
пипони преди 11 години
да можете.Ако гледахте добре филма "УСЕЩАНЕ" и бяхте го разбрали щяхте сега да разберете кой кого е наврял.Ако съм на Б.Б.сега му е времето да ви каже *** НЕБЛАГОДАРНИЦИ..ТЪРСЕТЕ СИ ДРУГ като не ме харесвате.За мен той е добър играч,но вие бяхте глупавите и искахте да се направите на по-умни отколкото сте.Не сава..смешковците в тази история бяха БСП-ДПС-КОСТОВ-КУНЕВА и останалите.УЧЕТЕ СЕ!!!!
102
17
 
21
 
! Отговори
пипони преди 11 години
Знаеш ли Б.Б.дойде на власт,не него да наврат на кучето в аспуха.Ами той ви навря за три години.Показа ви кирливите ризи,мръсните далавери,През неговото управление дойде истинската демокрация и свобода,българина взе да мисли разумно и логично.Просветеността на българина стигна високо ниво.Отвори ви очите за много неща,да не сте глухи и слепи още векове наред,а да се борите за истинското си право.Той си вършеше добре работата и затова можеше да си позволи да реже ленти.След него вие и това няма д
101
6
 
23
 
! Отговори
болшевик преди 11 години
Тоя още не е изтрезнял!!!
100
5
 
22
 
! Отговори
ПИШ във фонтана преди 11 години
След солидно изпитото количество водка другарят Румен Петков вече получава и халюцинации!
99
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ,ФАШИСТИ ВСЕ ***
98
11
 
15
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТ преди 11 години
До Ха ха хаааааЗА КОИ БРАТЯ ГАЛЕВИ СТАВАШЕ ДУМАЗА ТЕЗИ КОИТО ПЛАТИХА НА ЦВЪЦКО ДА ГИ "ИЗПУСНЕ ЗА ЖИВОТОСПАСИЯВАЩИ ОПЕРАЦИИ" В ЧУЖБИНА ЛИКАЗВАТ, ЧЕ ПЛАСТИЧНИТЕ ХИРУРЗИ СА НАПРАВИЛИ ЧУДЕСА С ТЯХКОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ,ФАШИСТИ ВСЕ ***
97
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пъпчасалите пубери от ГЕРБ,стига обиди и празни приказки ! Кажете нещо по същество! Например,че народът ви навря на кучето в аспуха,за това че се оказахте меко казано некъдърни да оправдаете доверието,което хората ви поднесоха на тепсия! Даже и Дедо ви Цар Измислен се справи по-добре-поне увеличи фискалния резерв,за разлика от некъдърния ви вожд! Разбирам,че резилът е голям,ама това е демокрацията,прави се с акъл ,а не с рязане на ленти,харчене на готови пари и ритане на мачлета !
96
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този е пинадурник. това какво да го коментираме.
95
4
 
15
 
! Отговори
lpp преди 11 години
Я,моля пикльо да си смени памперса че пак не е разбрал че са му звънели от изтрезвителното.Смешниииииик скрий се че ако ти влезеш пак в парламента със него ще те запалят хората.
94
5
 
12
 
! Отговори
758 преди 11 години
Слушай отворко!!!Ако реално вникнеш дълбоко в политиката и стигнеш до ядрото на българсата мафия и политика Б.Б ще ти се види СВЕТЕЦ но понеже си повърхностен и вятърничав ти прощавам.Не ти е дадено ум за да проникнеш във системата.Айде марш от тука и недей да пишеш глупости,които не разбираш и не си наясно.Ако обслужваш интереси за пари и власт.ходи да се изявяваш по ТВ.Тука е форум за мнения и не се заплащат.
93
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак си пропуснал че говориш с галевите. Алкохола не прощава на никой, за дрогата да не говорим другарю касиер.
92
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руменчо тези дни ще излязат документите за теб и почват делата ти.
91
2
 
11
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Утре е момента да направите правителство и да прекъснете палежите. Хората не са комунисти да си запалят централата за да изгорят документите както направихте вие. Тогава изчезнаха досиетата от дс на костов и сидеров.
90
2
 
13
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Много го обичат този *** и му звънят по цял ден за да го псуват или е бил пиян и не е разбрал че говори със братя галеви .
89
12
 
7
 
! Отговори
Пънчо преди 11 години
До до пенсионерИзвинявай, но ми е обидно министерски съвет да е съставен от *** и играчи, начело с баш тиквата.
88
11
 
18
 
! Отговори
потресен преди 11 години
Защо не си върнете паметта 23г назад и ще видите истинските виновници за националвата ни катастрофа.Сигурно Б.Б.още не е бил в парламента.Сега черния Костов ще излиза най-нагло и ще заявява Б.Б.беше жертвения агнец.Какво значи тези думи?Значи,че са решили да го смачкат отвсякъде.Да им свърши мръсната работа и да са пак те на власт.Историята след време ще докаже кой е прав и кой крив,но българина вече ще е друг.Всичко се плаща в този живот.Не се подавайте на емоции.Мисля че Б.Б.е правилния човек
87
11
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Абе няма ли кой да запечата министерствата бе! Няма ли прокуратура в тази държава да се самосезира? Ами как да има като ГЕРБ подмениха ръководните органи и обсебиха всички ключови фигури в правораздавателната система, които се превърнаха в техен съучастник във всичките им престъпления!
86
5
 
16
 
! Отговори
от Плевенско преди 11 години
Ако решат да бесят всички престъпници този ,трябва да е последен гледайки ги как се гърчат. Плама, и де що работещо предприятие е погубено, Костов ги започна ,а този мазньоч разкости и даде на приближени,а за фонтаните това всички *** го знаят....защото не е само там ,акъде му падне стига да може да го извади от крачола