Скандал на КСНС - Сидеров си тръгна!

Лидерът на "Атака" поиска журналисти на заседанието
Обновена: 26 фев 2013 15:28 | 26 фев 2013 14:00, Веселина Йорданова
653
Скандал на КСНС - Сидеров си тръгна!
Снимка: БТА

Със скандал и в отсъствието на премиера в оставка Бойко Борисов започна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Докато Росен Плевнелиев завършваше встъпителните си думи, на които присъстват и медиите, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се намеси и поиска заседанието да бъде открито за журналистите. Президентът напомни няколко пъти, че според правилата съветът е закрит и призова за отговорно отношение.

Г-н Плевнелиев, скоро хората могат да ви пометат от тази сграда, обстоятелствата са форсмажорни, има извънредна ситуация, отговори Сидеров. След като КСНС продължи работа при закрити врати, Сидеров напусна заседанието.

Днешният КСНС е посветен на рисковете и заплахите за сигурността и стабилността на страната, произтичащи от политическата и социална криза. Доклади ще изнесат вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Цветан Цветанов и председателят на ДАНС Константин Казаков. Вицепремиерът и финансов министър в оставка Симеон Дянков ще представи становище за състоянието на финансовата система, икономиката и изпълнението на бюджета.

Плевнелиев заяви, че исканията на протестиращите ескалират.

Те се отнасят с огромно недоверие към политическите сили и протестират за всичко. Хората се обявяват срещу политическата система, партиите, институциите, корупцията, монополите , олигархията, сметките за ток, ниските доходи, безработицата и много други, изреди Плевнелиев и посочи, че в неделя са протестирали около 150 000 българи в повече от 40 градове на страната.

Държавният глава подчерта, че се трупа сериозно обществено недоволство в сферите на здравеопазването, образованието, околната среда и изрази съжаление, че още преди началото на протестите парламентът се е ползвал с едва около 6 % обществено одобрение.

Правителството, макар и в оставка, носи пълната отговорност за управлението на държавата до момента на назначаването на ново правителство и трябва да положи всички възможни усилия за опазване на гражданския мир и стабилността в страната, посочи Плевнелиев.

Президентът каза още, че има нужда от силен работещ регулатор и изрази надежда той да работи отговорно, макар и в оставка.

Плевнелиев каза, че са реални рисковете за подкопаване на държавността и нарушаване на нормалното функциониране на институциите, за ескалация на социалното напрежение, прояви на екстремизъм и насилие.

Според него компетентните институции трябва да посочат основателни ли са съмненията за целенасочено провокиране на насилие сред протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


653
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
528
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най накрая информацията във вестник "Ретро", "Свободен народ" и "Галерия" на Алексей Петров и Слави Бинев за убийството на Бойко Борисов се осъществява планирано. Затова Христо Бисеров поръча Бойко Борисов на Сретан Йосич. Това е наказанието на международната наркомафия и ислямския фашизъм като резултат на разбития наркоканал "Брендо". Дано Александър Лилов сега бъде спокоен за новият модерен социализъм в задаващия се ислямски халифат ръководен от Ахмед Доган.
527
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На всички е ясно, че няма такова правителство, което ще взема да намачка, да убива, да арестува българския народ" !!!!! Айде сега да си направим партия на НАРОДА и да си направим изборите со кротце- со благо и да си гласуваме за нашата НАРОДНА партия и тогава да го духнат другите партии !!!!!!
526
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а сервитьорки от Луфтханза не ще ли да му докарат
525
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям праз!...
524
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде айде Тодор Живкови номера , къде си Чаушеску?
523
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BRAVO NA BALGARSKATA POLITSIA TOKUSHTO NA ORLOV MOST KOLA SE OPITA DA PREGAZI PROTESTIRASHTITE SLED KOETO BE ZADARJAN OT POLITSIATA BRAVO BRAVO BRAVO NA BALGARSKITE ORGANI NA REDA
522
11
 
10
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
Я, стига сте плюли един от най- свестните ни политици, чиито искания целия български народ ги разбра чак сега, а той говореше тези неща още преди 7-8 години.Като толкова не ви харесва,идете си гласувайте за болните партии, срещу които хората основно протестират сега и които ни докараха до това плачевно положение.Лошото е, че като не можете да прогледнете ще страдаме и ние с вас продажници и чуждопоклонници и ще докарате съвсем народа до просешка тояга.
521
0
 
10
 
! Отговори
КОЧО преди 11 години
КАКВО ОЧАКВАТЕ ДА СЕ СЛУЧИ В БЪЛГАРИЯ?????ДА ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ ДА!!!!!
520
13
 
14
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Тоя Сидеров няма ли да го приберат най-накрая където му е мястото?
519
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОБРЕ Е, ЧЕ ТОЯ КЛОУН БОЛЕН ЛИДЕРОВ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОЯВИ В НС! ЩЕ ГО ИЗТЪРПЯ ДО АПРИЛ! ОЩЕ ПО ДОБРЕ Е И ЯНЕ ДА ГО НЯМА, НО ТОВА ЗАСЕГА Е СПОРНО! НАЙ-ДОБРЕ ЩЕ Е ТИЯ ДВАМАТА ДА СЕ ХВАНАТ ПОД РЪКА И КЪМ ПСИХИАТРИЯТА! КАКВИ МЕТЕЖИ БЕ БОЛЕНЕ, 100 ДУШИ ТАЗИ ВЕЧЕР ИЗЛЯЗОХА ДА ВИКАТ! КАКВОТО ИСКАХА СИ ГО ПОЛУЧИХА! НЯМА ББ, НЯМА КОЙ ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЯ В ДЪРЖАВАТА, ЧАКАТ СЕ СЛЕДВАЩИТЕ КРАДЦИ!!!!!
518
9
 
13
 
! Отговори
захари стоянов преди 11 години
Така за рускит агенти като Психо Болен Лидеров е необходимо специално лечение, в руска комунистическа психушка. Такива като него са най-голямата заплаха за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ на България.Заедно СЪС СЪВЕТСКИТЕ УНИФОРМИ съсела Станишко и агент Павел от руското КГБ/ДПС
517
1
 
8
 
! Отговори
Внимание преди 11 години
ПРОДАВАМ БЪЛГАРСКИ-(КРАДЛИВИ)-ПОЛИТИЦИ САМО ЗА1. ЛЕВЧЕ МОЛЯ ПОБЪРЗАЙТЕ ОФЕРТАТА Е НА ИЗЧЕРПВАНЕ!!!!!!
516
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И като сметнеш че *** и турците не протестират това си прави голяма част от българският народ
515
4
 
11
 
! Отговори
ха преди 11 години
Пешо Стоянов-Коня лъска имиджа на Плевнелиев по битиви.
514
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Мен.Абе пич ти можеш ли да смяташ?И 150 000 са общо само във Варна и София
513
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Стефан Стамболов(вдясно на снимката) възкръсне и се покаже на вратата зад Плевнелиев ,съм сигурен ,4е ще се хвърлят през прозорците.("любовта" му към предателите е известна).
512
5
 
8
 
! Отговори
Мачка преди 11 години
Пустинни котки са нападателна бойна техника, която може да носи и психотронно оръжие. Властта се уплаши от ескалацията на протестите и изкара бронирани автомобили, уж за охрана на протеста. Освен, че присъствието на военна техника по софийските улици има силен сплашващ ефект върху недоволните граждани, които от ден на ден стават все повече. Бойко Борисов явно не на шега вижда накъде отиват нещата и се опитва да пречупи хората и да ги откаже от справедливите им искания.
511
1
 
14
 
! Отговори
дреме ми преди 11 години
тия мишоци пак ще ви изиграят. вие сте в безизходица, не ние. Няма да има никакво опрощаване, левът е стабилен и слава богу! просто ще се пренареди пасианса и всичко по старому! не се надявайте на нещо повече от СЕИР! всеки да се спасява поединично, всичко се връща и тепърва ще ви се връща -чалгата, носталгията по соца, отвращението от новото, от работата, от ученето, това дето гледате кучета вместо деца, мечтаете за коли, курорти и далавери вместо за учене и труд и сте си изоставили родителите
510
2
 
6
 
! Отговори
Aрхитектът преди 11 години
"Надеждата - най-голямата глупост на човечеството и същевременно единственото нещо което дава сила и слабост"
509
6
 
4
 
! Отговори
Брей преди 11 години
ХУБАВА РАБОТА АМА БАШ ПОМАШКА!!!!!!