Сгрешихме, че не засилихме икономическата активност

Дянков беше твърде рестриктивен, заяви Лиляна Павлова
Обновена: 2 мар 2013 13:55 | 2 мар 2013 13:55,
347
Сгрешихме, че не засилихме икономическата активност
Снимка: архив, БТА

„Моят стил е да тропна по масата и да взема решение, може би това бе и правилното поведение в последните събития“, е на мнение министърът в оставка Лиляна Павлова, коментирайки управлението на правителството и последните събития в България в интервю за Нова телевизия.

Павлова заяви, че са направени много неща от правителството, но са допуснати и грешки.

„Най-главното е, че не активизирахме икономическата активност, винаги съм питала защо ни беше толкова нисък дефицит, толкова строга фискална политика. Трябваше много по-рано да се предприемат действия в ДКЕВР и за ограничаване поскъпването на тока, това е наша грешка. Дянков беше прекалено рестриктивен. Умееше да казва „Не”, но не и „Да”, сподели министърът на регионалното развитие в оставка.

По думите ѝ, ако правителството беше вдигнало дефицита – малко и прозрачно, е щяло да постигне развитие на икономиката, осигуряване на заетост и повече пари в бизнеса.

„Вярвам в жените и смятам, че в кризи те са много по-ефективни. Не казвам, че мъжете не могат да се справят или че са лоши, напротив. Но смятам, че една жена в криза се мобилизира, може да бъде ефективна и може да се справи. Спомняме си Ренета Инджова като премиер. Включително и Саша Безуханова смятам, че е един безспорен лидер“. Това  отговори Лиляна Павлова на въпрос, дали жена не би могла да бъде служебен премиер.

Според нея служебният кабинет, ще е съставен само от експерти и ще трябва да овладее държавата и да гарантира честни демократични избори.

Относно настъпилата криза с Общественият съвет, според Лиляна Павлова основният проблем се корени в  представителността на протестиращите.

“Росен Плевнелиев е изключително диалогичен, той изслушва всички гледни точки и се старае винаги да вземе обективното решение за всяка ситуация. Но лошото е, че има разнопосочни мнения и желания на представителите на протестиращите”, смята Павлова.

Тя оприличи протестите на бутилка шампанско, а тапата – на сметките за ток. "След като тапата хвръкна, се стигна до много нови искания, в това число и някои съвсем неприемливи", заяви Павлова.

Министърът в оставка изрази мнение, че протестите във Варна са най-ясно организирани и имат най-ясна концепция за исканията им. „Ако не си желан, трябва да си тръгнеш”, каза тя по повод исканата оставка на кмета Кирил Йорданов.

„Не приемам обаче да се самозапалиш по политическа причини”, допълни Павлова, визирайки случая със самозапалилия се 36-годишен мъж пред сградата на Общината във Варна в знак на протест.

“Медиите изиграха негативна роля, защото преекспонирането на една тема нагнетява напрежението”, твърди министърът в оставка. Тя смята, че някои елементи от протестите са били показани прекалено драматично, без да има основание за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
0
 
1
 
! Отговори
до дядо преди 11 години
пи ли си хапчетата дядо в 9ч
290
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е къде дремахте четири години слушахте глупостите на Дянков нали
289
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ДядоОтворен ***!
288
5
 
4
 
! Отговори
Дядо преди 11 години
ВСЕКИ МИСЛЕЩ ЩЕ ПОДКРЕПИ ГЕРБ ДРУГИТЕ СА ПЪЛНИ ***.
287
1
 
0
 
! Отговори
ясно е, преди 11 години
че назначения като тази малката са другата грешка, но дали ще я видят или отново ще бъдат хързулнати. Дано имат повече увереност
286
3
 
1
 
! Отговори
Гербрското папо преди 11 години
Искаха да крадат ефрофондовете смао от ГЕРБ и техните сателити.Нали сега бил техният ред да опоскат милата ни родина...
285
2
 
1
 
! Отговори
ivan.hristov.7731 преди 11 години
Люси ,аз не казвам,кого харесвам или не тук въпросът не опира до харесване,просто спри с този менторски тон и не давай съвети които и ти не спазваш!Никога не съм си позволявал невъзпитан коментар или нравоучителен такъв!Демокрацията е и свободно изразено мнение-а че на теб не ти се нрави-е отделен въпрос!Изрази становището си БЕЗ да ни поучаваш,не си ни родител или класен ръководител!Хубав празник на всички!!!!
284
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Царското правителство на Русия преследваше във войната с Турция завоевателни цели и използваше лозунга на една освободителна война. Кратко и ясно, даже не е и цинично. Писано е от съветски учени, сталинисти, вероятно и интернационалисти.
283
0
 
5
 
! Отговори
люси преди 11 години
Люси,ами ти къде си?Разхождаш се с нравоучителен,,тон'' по всички форуми и сееш клишета и ,,мъдрост'',хайде стига толкова компетентност,излез и ти да дишаш1 Просто не мога да се стърпя, като гледам толкова мн помия. Странно ли ти се струва? Не можете ли просто да кажете "еми аз тая не я харесвам" и това е или пък изобщо да не коментирате! Само на мен ли ми се струвая комплексарско изливането на ла*на анонимно в нета в 8и30 сутринта??? Сигурно нещо ми има?!
282
4
 
4
 
! Отговори
бедна преди 11 години
трябва да си пълен гйонсурат,за да се кандидатираш за следващ мандат.Хората ви изметоха,вие пак на избори сте се запътили Били згрешили едикъде си.Пришка ни излезе на езика да ви казваме че е мизерия, безпаричие, глад и несигурност.Всички гледахте в очите Б.Б. ЕДНОЛИЧНОТО му управление до това докара.Онова презокеанско недоразумение съвсем ни докопа в земята С какви очи идвате на избори!!!! ГАДОВЕ!!!
281
3
 
2
 
! Отговори
ivan.hristov.7731 преди 11 години
Люси,ами ти къде си?Разхождаш се с нравоучителен,,тон'' по всички форуми и сееш клишета и ,,мъдрост'',хайде стига толкова компетентност,излез и ти да дишаш1
280
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А пък ние сгрешихме, че ви избрахме! Но, НИКОГА вече!!!
279
1
 
4
 
! Отговори
люси преди 11 години
Днес е национален празник, моля укротете злобата си, че е срамота! Виждам, че пак започвате деня пред компчетата си, но временцето е хубаво, излезте, подишайте малко въздух...Или ако не друго поне отворете прозореца!
278
6
 
5
 
! Отговори
ОХООООО преди 11 години
ЛИЛЕ, ВИЕ НЕСГРЕШИХТЕ ,ВИЕ ЛИКВИДИРАХТЕ ДЪРЖАЯАТА ПО МУТРЕНСКИ
277
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе те хубаво вашите хора ви беха докарали подвижния свинарник пред парламентаами забравиха да ви качат у него
276
3
 
7
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Не мога да разбера защо българският мъж има такава голяма слабост и с такава наслада обижда малко по-пълничките жени - били те обикновени,видени на улицата,известни актриси,политически личности и т.нат... Ако трябва да оценяваме тази жена,то трябва да е само по това,което е направила или не е направила заемайки определения й пост.Външността й няма никакво значение в този случай - тя не е поставена там да бъде маникенка и да краси кориците на определени списания! Стига с този секстизъм!
275
3
 
5
 
! Отговори
Безработен преди 11 години
Разликата между ГЕРБ и БКП е че няма разлика. В ГЕРБ първите ешалони се заеха от низовите партиййни ръководители и неуспели комсомолски секретери. Гледаме резултатите. Жестоко обедняване на населението и безработица.
274
2
 
6
 
! Отговори
Монтана преди 11 години
Абе ГЕРБ се оказаха едно голямо недоразумение - ама въпроса сега е КОЙ МОЖЕ ДА СВЪРШИ РАБОТАТА? Боже опази ни от БКП-то те са крадливи ,Боже опази ни от ГЕРБ те не знаят ,че ние нямаме хляб......че то кой остана? Гражданите от улицата?! Някакви мнения?
273
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това да не е за прасета!Политика ще ми върти свинята...
272
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Сгрешихме, че не засилихме икономическата активност "Това да не ти е СЕКС *** *** та да му дадеш ГАЗ??