Сгрешихме, че не засилихме икономическата активност

Дянков беше твърде рестриктивен, заяви Лиляна Павлова
Обновена: 2 мар 2013 13:55 | 2 мар 2013 13:55,
347
Сгрешихме, че не засилихме икономическата активност
Снимка: архив, БТА

„Моят стил е да тропна по масата и да взема решение, може би това бе и правилното поведение в последните събития“, е на мнение министърът в оставка Лиляна Павлова, коментирайки управлението на правителството и последните събития в България в интервю за Нова телевизия.

Павлова заяви, че са направени много неща от правителството, но са допуснати и грешки.

„Най-главното е, че не активизирахме икономическата активност, винаги съм питала защо ни беше толкова нисък дефицит, толкова строга фискална политика. Трябваше много по-рано да се предприемат действия в ДКЕВР и за ограничаване поскъпването на тока, това е наша грешка. Дянков беше прекалено рестриктивен. Умееше да казва „Не”, но не и „Да”, сподели министърът на регионалното развитие в оставка.

По думите ѝ, ако правителството беше вдигнало дефицита – малко и прозрачно, е щяло да постигне развитие на икономиката, осигуряване на заетост и повече пари в бизнеса.

„Вярвам в жените и смятам, че в кризи те са много по-ефективни. Не казвам, че мъжете не могат да се справят или че са лоши, напротив. Но смятам, че една жена в криза се мобилизира, може да бъде ефективна и може да се справи. Спомняме си Ренета Инджова като премиер. Включително и Саша Безуханова смятам, че е един безспорен лидер“. Това  отговори Лиляна Павлова на въпрос, дали жена не би могла да бъде служебен премиер.

Според нея служебният кабинет, ще е съставен само от експерти и ще трябва да овладее държавата и да гарантира честни демократични избори.

Относно настъпилата криза с Общественият съвет, според Лиляна Павлова основният проблем се корени в  представителността на протестиращите.

“Росен Плевнелиев е изключително диалогичен, той изслушва всички гледни точки и се старае винаги да вземе обективното решение за всяка ситуация. Но лошото е, че има разнопосочни мнения и желания на представителите на протестиращите”, смята Павлова.

Тя оприличи протестите на бутилка шампанско, а тапата – на сметките за ток. "След като тапата хвръкна, се стигна до много нови искания, в това число и някои съвсем неприемливи", заяви Павлова.

Министърът в оставка изрази мнение, че протестите във Варна са най-ясно организирани и имат най-ясна концепция за исканията им. „Ако не си желан, трябва да си тръгнеш”, каза тя по повод исканата оставка на кмета Кирил Йорданов.

„Не приемам обаче да се самозапалиш по политическа причини”, допълни Павлова, визирайки случая със самозапалилия се 36-годишен мъж пред сградата на Общината във Варна в знак на протест.

“Медиите изиграха негативна роля, защото преекспонирането на една тема нагнетява напрежението”, твърди министърът в оставка. Тя смята, че някои елементи от протестите са били показани прекалено драматично, без да има основание за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
4
 
14
 
! Отговори
За Дебелата Берта преди 11 години
ДЕБЕЛАТА БЕРТА ,КОГО ПРЕДСТАВЛЯВА ОСВЕН СЕБЕ СИ ...КАТО Е ТОЛКОВА КОРНАС ,ДА СЕ ЯВИ НА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ ДА СЕ ВИДИ КОЛКО СТРУВА,ЩОТО МИ ОМРЪЗНА ДА СЛУШАМ КАК Я ХВАЛЯТ ,,, !!!
250
1
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР- преди 11 години
До БАЧКАТОР-ЕЙ ТОВА СЕ КАЗВА НАГЛОСТ!Абе,плиткоумен герберист,толкова ли си ***,че не можеш да си измислиш име под което да пишеш,ами си присвояваш моето? ДО пишещите във форума-преставам да пиша с името БАЧКАТОР!
249
2
 
17
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Ама ,защо чак сега го разбра бе моме!Аз не съм учил,колкото теб но още след първият месец на управлението ви разбрах,че там грешите.Изглежда и вие сте го разбрали но ви беше страх да го кажете и само се мазнехте на вожда Бойко.
248
6
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Едно голямо браво на Павлова че има смелостта да признае НЕКАДЪРНОСТТА на ГЕРБ ! Най-главното е, че не активизирахме икономическата активност, винаги съм питала защо ни беше толкова нисък дефицит, толкова строга фискална политика. Трябваше много по-рано да се предприемат действия в ДКЕВР и за ограничаване поскъпването на тока, това е наша грешка. Дянков беше прекалено рестриктивен. Умееше да казва Не, но не и Да, Няма какво повече да се каже по въпроса!
247
2
 
20
 
! Отговори
7 преди 11 години
Машалла моме,каква си налята-арабска мечта!!!!!!!!!!!
246
0
 
4
 
! Отговори
капиталист преди 11 години
До SS---Та кои сте ВИЕ че нещо не мога да включа
245
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Злите гении за българската икономика,американците Велчев и Дянков.
244
1
 
12
 
! Отговори
Селянин преди 11 години
няма защо да ме убеждаваш, че сития на гладен не вярва. Това отдавна е казал народа...
243
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
282 ТИ КАТО СИ ТОЛКОВА ГРАМОТЕН, "ЕЙ" СЕ ПИШЕ С "Й" . СРАМНО Е ДА СИ ПЛАТЕН ДРАСКАЧ
242
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно тази дебела крава-вицепремиер (внучка на партизанин и член на ЦК на БКП) си е въобразила, че може да въздейства на хората и да тушира напрежението. Елементарните й ходчета може да минават при Буда, но нас не може да омае и излъже... Най-добре ще направи да не се показва много-много пред хората
241
1
 
8
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Днешната мизерия идва от ГЕРБЕРСКОТО БЕЗХАБЕРИЕВсяко правителство се избира ЗА ДА РАБОТИ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА СИДа започнем от азбуката Конституцията: - Чл. 20. Държавата създава условия за балансирано развитие на отделните райони на страната и подпомага териториалните органи и дейности чрез финансовата, кредитната и инвестиционната политика. Някой да е чел Програма на ГЕРБ за това?В България има 6 (шест) Икономически района по евро образец. Софийския е сред най-богатите, а Видинския е НАЙ-БЕДНИЯ В ЕВРОПА, А ИМАТ ОБЩА ГРАНИЦА.!!! Кохезионните фондаве са именно
240
1
 
12
 
! Отговори
Владо преди 11 години
Лилянката да не ни забудалясва с празни приказки... Такава в момента е тактиката на ГЕРБ, включително и тази на "президента-обединител на нацията" - да печелят време и по-точно - да протакат колкото се може повече, за да се размие, и ако може - да се забрави всичко от протеста.Затова - трябва да се действа бързо и ефикасно! Каквото се извоюва сега - това ще ни остане!
239
1
 
16
 
! Отговори
SS преди 11 години
Ама ние няма да сгрешим, и ще ометем всички ГЕРБерасти !
238
0
 
2
 
! Отговори
фен преди 11 години
Еи до 280Тука пишем на родния ни език и не се срамуваме от това.
237
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Късно е либе за китка. Сега само *** може да ви повярва наново. Следващите ще засилят икономическата активност.
236
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SAMO GERB, I PAK SHTE BIE GERB, GERB NIAMA ZAGUBA NA NITO EDNI IZBORI S BSP, I TOZI PUT SHTE VI SRITA MIRIZLIVITE ZADNICI.......ARE CUKAITE MINUSI, I SI PIITE HAPCHETATA REDOVNO DO IZBORITE.....
235
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАРИН ГЕНОВ тогава служител в Икономическа милиция, по- късно началник на РДВР при МВР гр, Русе , възпроизведен в чин генерал за заслуги в МВР, лично по предложение на ДИКТАТОРА БОЙКО БОРИСОВ
234
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Внучка на партизанина и член на ЦК на БКП Георги Павлов.[2][3][4] Завършва УНСС със степен бакалавър по Международни икономически отношения" и Варненски свободен университет със степен магистър по Публична администрация и европейска интеграция". Защитава докторска степен по икономика, специализира право в Института за следдипломна квалификация към УНСС през 2002.[5]
233
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И НЕ Е ТРУДНО ДА СЕ ЗАПОЧНЕ1. Незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу потребители, клиенти на ЕРП-тата, топлофикация и ВиК до установяване легитимността на сметките.2. ЕРП-тата да преминат в ръцете на държавата и премахване на всички посредници, като НЕК поеме техните функции; 3. Разсекретяване на всички договори на производители на електрическа енергия за вътрешния пазар и разтрогване на договорите, ощетяващи държавата и гражданите.- ЩОМ НИ ОТКАЗВАТ ТАЗИ ЧОВЕЩИНА СПИРАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ И СМЕТКИТЕ НА МОНОПОЛИТЕ!!!
232
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ЗА ДА ТВОРИМ ДОБРО ИСКАМЕ ТОЛКОВА МАЛКО- Достъпни цени на комуналните услуги и минимална заплата равна на социалния минимум от 580лв.и минимална пенсия половината от нея, без таван за осигуряване..- Силна регулация от държавата, която чрез ЗЗК да ограничи алчността на монополите.- Нисколихвена подкрепа за малкия и среден бизнес, през ББР,и облагане на печалбата при източника!- Преструктуриране приходите и разходите на държавата. - Европейска и ефективна демокрация!ТОЛКОВА Е МАЛКО, А НЕ НИ ГО ДАВАТ И, ни готвят бухалки!!!И НЕ Е ТРУДНО ДА СЕ ЗАПОЧНЕ1. Незабавно пр