Сгрешихме, че не засилихме икономическата активност

Дянков беше твърде рестриктивен, заяви Лиляна Павлова
Обновена: 2 мар 2013 13:55 | 2 мар 2013 13:55,
347
Сгрешихме, че не засилихме икономическата активност
Снимка: архив, БТА

„Моят стил е да тропна по масата и да взема решение, може би това бе и правилното поведение в последните събития“, е на мнение министърът в оставка Лиляна Павлова, коментирайки управлението на правителството и последните събития в България в интервю за Нова телевизия.

Павлова заяви, че са направени много неща от правителството, но са допуснати и грешки.

„Най-главното е, че не активизирахме икономическата активност, винаги съм питала защо ни беше толкова нисък дефицит, толкова строга фискална политика. Трябваше много по-рано да се предприемат действия в ДКЕВР и за ограничаване поскъпването на тока, това е наша грешка. Дянков беше прекалено рестриктивен. Умееше да казва „Не”, но не и „Да”, сподели министърът на регионалното развитие в оставка.

По думите ѝ, ако правителството беше вдигнало дефицита – малко и прозрачно, е щяло да постигне развитие на икономиката, осигуряване на заетост и повече пари в бизнеса.

„Вярвам в жените и смятам, че в кризи те са много по-ефективни. Не казвам, че мъжете не могат да се справят или че са лоши, напротив. Но смятам, че една жена в криза се мобилизира, може да бъде ефективна и може да се справи. Спомняме си Ренета Инджова като премиер. Включително и Саша Безуханова смятам, че е един безспорен лидер“. Това  отговори Лиляна Павлова на въпрос, дали жена не би могла да бъде служебен премиер.

Според нея служебният кабинет, ще е съставен само от експерти и ще трябва да овладее държавата и да гарантира честни демократични избори.

Относно настъпилата криза с Общественият съвет, според Лиляна Павлова основният проблем се корени в  представителността на протестиращите.

“Росен Плевнелиев е изключително диалогичен, той изслушва всички гледни точки и се старае винаги да вземе обективното решение за всяка ситуация. Но лошото е, че има разнопосочни мнения и желания на представителите на протестиращите”, смята Павлова.

Тя оприличи протестите на бутилка шампанско, а тапата – на сметките за ток. "След като тапата хвръкна, се стигна до много нови искания, в това число и някои съвсем неприемливи", заяви Павлова.

Министърът в оставка изрази мнение, че протестите във Варна са най-ясно организирани и имат най-ясна концепция за исканията им. „Ако не си желан, трябва да си тръгнеш”, каза тя по повод исканата оставка на кмета Кирил Йорданов.

„Не приемам обаче да се самозапалиш по политическа причини”, допълни Павлова, визирайки случая със самозапалилия се 36-годишен мъж пред сградата на Общината във Варна в знак на протест.

“Медиите изиграха негативна роля, защото преекспонирането на една тема нагнетява напрежението”, твърди министърът в оставка. Тя смята, че някои елементи от протестите са били показани прекалено драматично, без да има основание за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
2
 
6
 
! Отговори
16-ти етаж преди 11 години
Такава гавра с държавния апарат не имало при нито едно правителство - да се слагат толкова некадърни, неопитни, хора без всякаква ерудиция, нагли и късогледи, и без липса на ценз (с изкл. на Дянков, който също не харесвам)! Всички министри, до един са такива - Лиляна, Деянчо, Деси Атанасова - тези са по-некомпетентни от стажанчета. Миро Найденов - завършен мошеник, Тотю Младенов и т.н... Да не подхващаме и шефовте на комисии и администрации...
270
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лиляно,само тричене ще ви оправи вас ! По няколко пъти на ден!
269
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
308Дай си данните за да те намеря ида ти ПРЕДСТАВЯ сметката на ГЕРБ!
268
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Сгрешихме, че не засилихме икономическата активност "Да кажеш подобно нещо трябва да си завършен ***!
267
1
 
8
 
! Отговори
А аз сгреших, преди 11 години
много сгреших, че се върнах в тази клоака ! Много бързо ще се поправя !!! Тук смърди от непотизъм, хедонизъм, мафия, комунокапитализъм, тъпотия и простотия !
266
2
 
8
 
! Отговори
Deathstalker преди 11 години
Допълнение: ВИЕ НЕ ПРОСТО ГРЕШИХТЕ, ВИЕ САМИТЕ СЕ ОКАЗАХТЕ ТОТАЛНИ ГРЕШКИ И НЕДОРАЗУМЕНИЯ!!!!!!!!!!!!
265
3
 
7
 
! Отговори
Deathstalker преди 11 години
Лиляно, моме, твърде късно е да си посипвате главите с пепел. Писна ми да ви гледам как все сте в очакване тарторът ви боко тиквата да каже или направи нещо и вие след него като папагали! Бил се улисал с асфалта... МИ ТОЙ НАПРАВО СЕ ОЛЯ БЕ!!!!!!!!!!!!!!!... И ТРЪГНАЛ ДА СЕ ИЗВИНЯВА КОГА КОНЬО УЙДЕ У РЯКАТА!!! ЧАК СЕГА ВДЯНАХТЕ, ЧЕ С ИДИОТЩИНИТЕ, ДЕТО НАТВОРИХТЕ, САМИ ХАРИЗАХТЕ ВЛАСТТА НА СТАНИШЕВ И ДОГАН, ЗА КОИТО НИ ПРОДЪНИХТЕ УШИТЕ, КОЛКО СТРАШНИ БИЛИ И КАКВО БЕДСТВИЕ Е БИЛО УПРАВЛЕНИЕТО ИМ. ЩОТО ВИЕ БЯХТЕ ЦВЕТЕ, НАЛИ??!! ВАШЕТО ПЪК УПРАВЛЕНИЕ БЕШЕ ПЪЛНА КАТАСТРОФА!!! И ЗА ПОСЛЕДНО - ВИЕ НЕ
264
7
 
5
 
! Отговори
Lili преди 11 години
Samo GERB
263
5
 
6
 
! Отговори
тъпанари преди 11 години
Абе вие *** ли сте??? Не виждате ли под ква статия пишете? Кой кого харесва и кой не харесва? Кой ви пита изобщо?!!! Ако имате мнение относно изказването на Павлова напишете го, аргументирайте се! Просто и злобно племе!!! На някой му дреме за кой ще гласувате или за кой няма, ще си го преместя в другия крачол..
262
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тройната коалиция управлява България 4 години.Борисов също толкова.Резултатите са видни за всеки.Сеа живеете ли по-добре,отколкото преди 4 години?Онези са крали,нали така.А тези ако не са крали защо ни докараха до това дередже.
261
2
 
4
 
! Отговори
сс преди 11 години
бсп,герб,дпс,одс,рзс...=бкп,колко ще траете бе роби при 1000? гърците запалиха всичко,а ние ,,мирно и тихо ,, а бе хора в виетнам и конго живеят по добре вие нет нямате ли бе,ами да протестираме извън градовете да не пречим-срам,срам ако и сега не променим нищо децата ни трябва да се откажат от нас
260
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Симпатична жена, добре си вършеше работата.
259
1
 
1
 
! Отговори
Azz преди 11 години
Qko bspari se sabrahte bre !!! Zabravqte koi naistina ograbi darjavata.... I sega si namerite koi da obvinqvate...
258
4
 
2
 
! Отговори
!@#### преди 11 години
Сгрешихме, че не засилихме икономическата активност - TOVA BE SMARTONOSNA 'GRESHKA'TAKIVA GRESHKI NACIONALNO OTGOVORNO PRAVITELSTVO NE P R A V I. VIE KAKVO BEHTE?
257
5
 
2
 
! Отговори
8 преди 11 години
Вижте тройната коалиция във какво се превърна и костов,ограбиха държявата и сега се превръщат във снегорини да разчистват пътя си,защото виждат че от ден на ден гн Борисов им скъсява пътя защото техният път е вече начертан право към централният затвор.Тесиса крадци разбойници те никога немогат да бъдат чисти в живота си,затова правят всичко възможно да отстранят ГЕРБ но това неможе дасе случи защото точно толкоз му трябваше на гн Борисов да управлява ,хоръта да видят чее честен тройната нека си говорят каквото си искат.
256
1
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Мацка, а? ;--Р
255
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
късно е чадо 3 години пя друга песенпа сега бил рестриктивенами ние това преди да го каже министърката сме го изпитали на гърба сии сега някой и е казал тя едва ли го е почудствала
254
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до коментар по-долулилето не е вицепремиер, слава Богу. иначе ще трябва да я чакаме да се чуди за всяко нещо, а в политиката място за *** няма
253
4
 
12
 
! Отговори
лили лили преди 11 години
лили айде мила да си разхождаш малко скъпите чанти и тоалети ,да си поизчистиш големия апартамент от баба ти лили-сталинистката,и да си тропаш по масата н мъжа ти в което съм сигурен ,че и сега е така
252
3
 
13
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Няма по лъжливо и лицемерно от ГерберастКА . Интересно как Лилето може да помни Ренета Инджова като служебен премиер и как може да има впечатление от работата и като по това време е била 15 годишна пи..ла която би трябвало да се интересува от други работи.