Съставът на кабинета – като за чужбина, по-образован от ГЕРБ

Има ведрина и шанс за успокоение, смятат анализатори
Обновена: 13 мар 2013 09:58 | 13 мар 2013 09:58,
85
Съставът на кабинета – като за чужбина, по-образован от ГЕРБ
Служебният кабинет. Снимка: БТА

Министрите в служебния кабинет са по-образовани и коренно различни от шефовете на ведомства от ГЕРБ. Около това мнение се обединиха анализатори, коментирайки състава на служебното правителство, което ще бъде оглавявано от дипломата Марин Райков.

„Има шанс за успокоение”, категоричен бе пред bTV социологът Кольо Колев. По думите му този перманентен протест започва да става болезнен и да се изчерпва. Според него обаче социалното напрежение няма да изчезне.

Кольо Колев обаче се опаси, че икономическият министър в кабинета на Марин Райков – Асен Василев, ще „настъпи мотиката” и ще се „удари” още при влизането си във ведомството, защото е учил в „Харвард”, няма опит в управлението и ще се изненада от сблъсъка с тромавата администрация.

Според проф. Михаил Константинов кабинетът трябва да се отчита на 2 седмици. Според него успехът или неуспехът на този кабинет ще бъде успех или неуспех  за България или неуспех. „Идиотизъм е да се плюе служебният кабинет от самото начало", каза още той. 

Още по темата
„Има ведрина, свърши периодът на безвластие и страх докъде може да стигне всичко това. Но почна напомпване на очакванията”, изрази опасенията си антропологът Васил Гарнизов. Той посъветва премиерът Марин Райков да слезе при протестиращите.

Нивото на интелигентност на членовете на служебния кабинет изтъкна и изпълнителният председател на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев. Според него образованието им контрастира на фона на съмнителните дипломи на настоящите политици.

По думите му служебният премиер Марин Райков има потенциал да изчисти „замърсения образ” на България. Трите му заместници, от друга страна, показвали основните проблеми на държавата – провеждането на честни избори, състоянието на икономиката, което довело до безработица, и важността на разговорите с ЕС.

Съставът на новото правителство е направен като за чужбина, заяви пред „Фокус“ социологът Андрей Райчев.

„Това са хора, които прекрасно си говорят навънка, ще направят много добро впечатление навънка. Не знам дали ще успеят да успокоят хората вътре – няма да им е лесно. Това са хора с огромен международен опит, но без опита в най-важното – общуването с изсипалия се на улицата български народ”, заяви той.

„Аз не вярвам, че България може да бъде лекувана преди да се постави диагнозата. Ние не можем да направим диагнозата на ситуацията – всички са объркани: и професионалните политици, и непрофесионални политици, и хората, които са на улицата. Те са объркани, защото не е ясно от какво боледува държавата – нямаме съгласие по въпроса. Не ми се вярва този вид правителство да постигне това съгласие, защото е малко ГЕРБаджийско. Половината от тези хора са от екипите на ГЕРБ досега“, допълни социологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
vesko преди 11 години
Докато не разберем кой колко и за какво получава пари няма да мръднем и сантиметър напред.
53
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Щом социологът Райчев е казал да вярваме ли ,че е така,няма ли млади и кадърни социолози и политолози ,а постоянно ни набиват в очите политическите кречетала на една или друга партия ?
52
1
 
7
 
! Отговори
Иван Бухов преди 11 години
Имам чувството и желанието да слагаме ново и съществено начало на обществено-политическия живот в страната ни, в милата ни родина!!!!Дано, дано се получи това! Нека при новите избори не се купуват гласове, не се разиграват подли игри, не се лъже! Бих желал на една маса в телевизията да се срещнат Борисов, Костов, Станишев, Местан и други. Нека ги чуем един пред друг да говорят за бъдещето и да да взаимно оценят!!! Хареса ми Райков и избраните от него и Президента министри! Разчитам и на дамите,
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поне не са дебелаци, като предишните.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От малко прасе и нов премиер не се знае каква синя ще излезе.
49
1
 
1
 
! Отговори
mkati преди 11 години
ДО М21 И ДО 50,БРАВО,СПАЗВАТЕ ПАРТИЙНАТА ЛИНИЯ ХВАЛА.КОСТОВ НИ НАРЕЧЕ МЪРЗЕЛИВИ,БОРИСОВ-НЕГОДЕН МАТЕРИАЛ,А ВИЕ НИ НАРИЧАТЕ ***.НИЩО НОВО ПОД БЪЛГАРСКОТО СЛЪНЦЕ ЛАКЕИ НА ОЛИГАРСИТЕ.
48
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 11 години
"Президентът"(***-комсомолец-роботърговец в Германия, велик строител и министър в България, посаден от ГЕРБ) назначи:премиер - агент на РУМНО още при Живков, син на скандален агент на ДС; още при назначението започна да раздава пари от бюджета, не изключва национализации, само да не са "безразборни"; министри - над половината вече уличени в далавери с държавно имущество и пари, този на икономика, енергетика и туризъм - продавал софтуеър за продажба на самолетни билети, много жени за боя и т.н
47
2
 
2
 
! Отговори
mkati преди 11 години
САМО ДЕТО НИКОЙ НЕ ИМ Е ВИДЯЛ ДИПЛОМИТЕ ДАЛИ ГИ ИМАТ НАИСТИНА.НОВИ КАЛИНКИ НИ ПОЛАЗИХА.МРАК И ТЪМНИНА.
46
5
 
8
 
! Отговори
М21 преди 11 години
Нека комунистическите ***, които се напъват тук да се изхождат по теми, за които нямат капацитет да помнят, че истината ще лъсне на ПРЕДСТОЯЩИТГЕ ИЗБОРИ!!!Там ще разберем дали ГЕРБ се е провалил!Критерият за това е само един броят на гласовете подадени за ГЕРБ!!!Критерият е пак същият броят на получените гласове!!
45
13
 
7
 
! Отговори
ДО 50 преди 11 години
Тил и си Народа?!?Кой ти е казал, че на народа му е зле?Колко излезнаха на т.н. "протести"?Не повече от 100 000 в цяла България и то в пиковите моменти!!!!!А останалите 7 000 000??Ако ти си лузър и неудачник, ако ти си свикнал да плюеш , защото няма кой да ти сипе отворената човчица нагото, то говори от свое име, а не се представяй за НАРОДА!!!!!!
44
5
 
6
 
! Отговори
М21 до ДОЙН преди 11 години
46И как точно те е извозил Дянков?Ако не ти е известно да те информирам за следното:ДЪРЖАВАТА Е ЕДНА АДМИНИСТРАТИВНА МАШИНА!ДЪРЖАВАТА СОБСТВЕНИ ПАРИ НЯМА!БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА СЕ ФОРМИРА ОТ ДАНЪЦИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ!ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР ИМА ЗА ОСНОВНА ЗАДАЧА ДА ПАЗИ ПАРИТЕ НА ГРАЖДЗАНИТЕ СЪБРАНИ ЧРЕЗ ДАНЪЦИТЕ!НЕ МОЖЕ БЕЗ МОЕТО СЪГЛАСИЕ И СЪГЛАСИЕТО НА ОСТАНАЛИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ НАШИТЕ ПАРИ ДА СЕ ДАВАТ ЗА: ПОКРИВАНЕ НЕПЛАТЕНИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК НА *** И ВЕЧЕ НА НОВОИЗЛЮПИЛИТЕ СЕ "ПРОТЕСТИР
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правителството е на ГЕРБ - управляват отново зам.-министри от ГЕРБ, назначени от Борисов! Лъжа е, че са по-образовани от досегашното официално ГЕРБ правителство - просто са същите хора, които и досега бяха в правителството! Т.е. продължават машинациите и грабежа на държавата от ГЕРБ. А на народа ще му стане още по-зле социалното положение.
42
0
 
5
 
! Отговори
христо преди 11 години
До Анонимен 20-А откъде да се вземат други?дай някакво име като предложение.Аз лично не се сещам за никакво такова.Просто нямаме други и това си е...За жалост наследството ни е такова.Номера сега е организациите на разните партии по места да не допуснат поставянето на старите муцуни като нови водачи на листи.Но едва ли- ние сме повече по стихията с анонимно лице на улицата- когато обаче допре до реално чистене отдолу нагоре.... стана си е,,,,о мамата...
41
3
 
11
 
! Отговори
аман от мутри и кому преди 11 години
те и овчарите в село са по-интелигентни от тиква и сие така, че това не е много меродавен критерий но дано все пак направят нещо, защотото от бездействиетоп или провала им ще страдаме ние техните заплатки и бонуси си вървят така или иначе
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дали е Бойко или Марин май все същото ама ,айде народа така иска да ги посмениме малко
39
4
 
17
 
! Отговори
Дойн преди 11 години
ТО и Милен Велчев, Никито Василев и Дянков изглеждаха честни и образовани, но особено последния си ни извози по най-каруцарския начин, така че нека не се превъзнасяме!Факт е - изглеждат добре дори и без сравнението с калинките, дано да имат волята и куража да направят нещо за тези няколко месеца. Пожелавам им успех!
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли? Марин Райков от Париж се върна в България?
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На този премиер му викат Марин Готиния
36
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА СНИМКАТА ВИЖДАМ ЧЕСТНИ И ПОЧТЕННИ ХОРА И ОБРАЗОВАНИ
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ураааааааааааааааааааа! България тръгва напред!!!!!!!!!!!!!!!!!