Кабинетът е добре подбран, да му дадем шанс, зове ГЕРБ

БСП: Поне седем от министрите са близки до ГЕРБ
Обновена: 13 мар 2013 09:24 | 13 мар 2013 09:15,
150
Кабинетът е добре подбран, да му дадем шанс, зове ГЕРБ
Росен Плевнелиев поздравява служебния премиер Марин Райков. Снимка: БТА

„Основното, с което трябва да се заеме служебното правителство, е да организира честни избори и да запази стабилността във всичките й аспекти”. Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. „Кабинетът е много добре подбран”, заяви още той.

„Колкото до кандидатурата за вътрешен министър, аз виждам, че пак се започва рефренът, че няма да са честни изборите. Петя Първанова от 2001 година е на ръководна длъжност в МВР”, посочи той. Ангел Найденов от БСП контрира, като запита кой тогава е бил главен секретар на ведомството.

По думите на Главчев е важно служебното правителство да спази бюджетната рамка. „То може да пренасочва разходи. За сметка на едни разходи, може да се насочат разходи в социалната политика. Сериозни са очакванията към това правителство. Трябва да му дадем време да покаже какво може да постигне. Не може да подхождаме с предубеждение, че те са свързани с този или онзи”, посочи още депутатът от ГЕРБ.

Още по темата
Ангел Найденов от БСП пък настоя зам.-министрите от кабинета на ГЕРБ да подадат оставка от сегашния служебен кабинет. Депутатът поиска и областните управители да си ходят, защото при тях ще се съхраняват протоколите от предстоящите избори и можело да има манипулации. Той заяви, че поне 7 от новите министри са близки до ГЕРБ.

“Поне седем от сегашните министри са свързани с предишното управление и са били зам.-министри, те могат да бъдат идентифицирани като част от това управление”, посочи Ангел Найденов.

“Част от усещанията са свързани с разочарование, виждаме втори или трети екип, отбор на ГЕРБ. Не виждаме защитени претенции от страна на президента и на служебния премиер – да се чуе гласът на хората и да се представи истината. Хората очакват да чуят истината за завареното положение. Ако това не се направи, това ще бъде отговорност на служебното правителство”, добави червеният.

„Радвам се, че начело на държавата ще застанат интелигентни хора, но интелектът не е единственото необходимо качество”, заяви евродепутатът Надежда Нейнски. По думите й служебният й премиер Марин Райков е убеден демократ. „Той е проверен в много трудни моменти. Беше част от един екип, с който беше поставено началото на модернизирането на България”, добави тя. Нейнски коментира обвиненията на Волен Сидреов, че Райков е отговорен за „либийския случай”. „Голяма изненада е, че либийският случай беше засекретен”, заяви тя и съжали, че подробности не могат да бъдат огласени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Стара и добре изпитана рецепта на пролетарския интернационал е, когато искаш да управляваш някъде да сложиш там верни на интересите си лакеи, а на трона да седне най-верният от тях.:) Венсаремос, Бойко.
129
0
 
2
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
До valenzetoИ ти май ги обикаляш. Къде да работя, като тиквата е.. ***.... на всичко.
128
0
 
5
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
След Бойко няма работа, няма пенсии, няма майчински, няма нищо. Даже и ленти да са останали, ножицата спря да реже. Призна ли Лиляна Павлова, че Борисов е построил по-малко магистрали от Станишев- призна. По- лошото за сметка на доходите на хората. Вие пак си го хвалете- живи и здрави да сте. И пак се радвайте на клонинга му от днес.
127
0
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Трябваше Куката да е заместника на Цецко. За по добра приемственост.
126
3
 
3
 
! Отговори
Иделният кабинет преди 11 години
Идеалният кабинет след изборите:Сегей Дмитриевич - премиер и министър по история на СССРРумен Петков - вицепремиер и министър на вътрешните работиЛютви Местан - вицепремиер и министър по история и развитие на Османската империяВолен Сидеров - вицепремиер и министър на икономиката и развитието на руските енергийни монополиЮнал Лютви - министър на външните работи
125
0
 
0
 
! Отговори
valenzeto преди 11 години
do 138 abe ti s tova izrecenie obikoli forumite otivai da rabotish ce smetkite posle??
124
1
 
4
 
! Отговори
Петко Сърмов преди 11 години
Леле вие от ГЕРБ им давайте шанс аз не смятам да го правя!
123
3
 
4
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Връщането на власт на Бойко е равносилно на връщането на власт на Жан през 1997г.
122
0
 
5
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Поне седем от министрите са близки до ГЕРБ.
121
1
 
3
 
! Отговори
vesko преди 11 години
Машината не работи изобщо .Да я разглобим,да махнем излишните детайли и наново да я сглобим.Няма друг начин.
120
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държавата ни е на това дередже затова защото всеки много знае и разбира.Какво искате сега още не са встъпили в длъжност и вече не ги харесвате.Кой ви харесва *** с розовите очла дето е известен само на себе си и солджер ли е какво е.Засрамете се вече
119
6
 
4
 
! Отговори
neznaiko преди 11 години
И рече Бойко на плевнята как да нареди пешките та по-лесно после да ги действува.Та който слушка да папка.
118
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП: Поне седем от министрите са близки до ГЕРБ...................................А според мен всички от БСП са близки до Герб.
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Жоро Ама по твое мнение.А то се различава от моето .
116
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма Тиква, няма Тиква ...Тра-ла-ла, Тра-ла-ла!
115
2
 
0
 
! Отговори
ДО 126 от Истината;) преди 11 години
....Има ли значение когато няма смисъл?!?! :) ;) :).... Така и тук.... Какво ли значение има за колко време ще стигне до селото.... при положение,че дали ще стигне за половин час... два часа... два дни... два месеца... пак ще си вземе същите милиончета за да си изпълни "поръчката",поставени от шефчетата му.... А и "селото" отдавна е продадено на "парче".... :( :( :( :( !!! А "крепостните селяни" да си протестират... ще протестират... ще протестират... и ще им мине накрая а?!? :) ;) :)....
114
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
кабинетът ще работи ГЕРБ да спечели изборите. Ако си стоим кротко в къщи точно това ще стане.Протестите трябва да продължат. Не вярвайте на голи обещания без доказателства и посочени в срок гаранции. Искане на съд на виновниците за доведената политическа катастрофа.
113
1
 
6
 
! Отговори
коментар преди 11 години
До обект.истина,Един младеж слязал от автубуса и се запътил към близкото село. По пътя срещнал възрастен овчар и го попитал:-Чичо след колко време ще стигна селото?Старецът нищо не отговорил ,нащият си помисли , темерутин и продължил по пътя си.По едно време чул овчарят да му вика-След половин час сине,след полови час ще стигнеш селото. -Че защо не ми го каза веднага , а чак сега.-Ами, исках първо да видя , как ходиш , за да ти кажа след колко време ще стигнеш.....
112
0
 
3
 
! Отговори
до 123 преди 11 години
Мечтите са безплатни.
111
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Благодарим, г-н президент че отново гласувахте доверие на хората от бившата държавна сигурност.