Съставът на кабинета – като за чужбина, по-образован от ГЕРБ

Има ведрина и шанс за успокоение, смятат анализатори
Обновена: 13 мар 2013 09:58 | 13 мар 2013 09:58,
85
Съставът на кабинета – като за чужбина, по-образован от ГЕРБ
Служебният кабинет. Снимка: БТА

Министрите в служебния кабинет са по-образовани и коренно различни от шефовете на ведомства от ГЕРБ. Около това мнение се обединиха анализатори, коментирайки състава на служебното правителство, което ще бъде оглавявано от дипломата Марин Райков.

„Има шанс за успокоение”, категоричен бе пред bTV социологът Кольо Колев. По думите му този перманентен протест започва да става болезнен и да се изчерпва. Според него обаче социалното напрежение няма да изчезне.

Кольо Колев обаче се опаси, че икономическият министър в кабинета на Марин Райков – Асен Василев, ще „настъпи мотиката” и ще се „удари” още при влизането си във ведомството, защото е учил в „Харвард”, няма опит в управлението и ще се изненада от сблъсъка с тромавата администрация.

Според проф. Михаил Константинов кабинетът трябва да се отчита на 2 седмици. Според него успехът или неуспехът на този кабинет ще бъде успех или неуспех  за България или неуспех. „Идиотизъм е да се плюе служебният кабинет от самото начало", каза още той. 

Още по темата
„Има ведрина, свърши периодът на безвластие и страх докъде може да стигне всичко това. Но почна напомпване на очакванията”, изрази опасенията си антропологът Васил Гарнизов. Той посъветва премиерът Марин Райков да слезе при протестиращите.

Нивото на интелигентност на членовете на служебния кабинет изтъкна и изпълнителният председател на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев. Според него образованието им контрастира на фона на съмнителните дипломи на настоящите политици.

По думите му служебният премиер Марин Райков има потенциал да изчисти „замърсения образ” на България. Трите му заместници, от друга страна, показвали основните проблеми на държавата – провеждането на честни избори, състоянието на икономиката, което довело до безработица, и важността на разговорите с ЕС.

Съставът на новото правителство е направен като за чужбина, заяви пред „Фокус“ социологът Андрей Райчев.

„Това са хора, които прекрасно си говорят навънка, ще направят много добро впечатление навънка. Не знам дали ще успеят да успокоят хората вътре – няма да им е лесно. Това са хора с огромен международен опит, но без опита в най-важното – общуването с изсипалия се на улицата български народ”, заяви той.

„Аз не вярвам, че България може да бъде лекувана преди да се постави диагнозата. Ние не можем да направим диагнозата на ситуацията – всички са объркани: и професионалните политици, и непрофесионални политици, и хората, които са на улицата. Те са объркани, защото не е ясно от какво боледува държавата – нямаме съгласие по въпроса. Не ми се вярва този вид правителство да постигне това съгласие, защото е малко ГЕРБаджийско. Половината от тези хора са от екипите на ГЕРБ досега“, допълни социологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
11
 
! Отговори
mariq преди 11 години
NAISTINA IZBORA NA NOVIQT KABINET E PRAVILNO PODBRAN.S MNOGO USILIQ SHTE SE OPITAT DA IZMIQT KALTA.SHTE IMA DISCIPLINA ZASHTOTO VSI4KO E POD KONTROL.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ураааааааааааааааааа! имаме си премиер!!!!!!!!!!!!!!!!!
32
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено, че ще са по-образовани и интелигентни от бившите кирки на герб! Пред тях, всеки осмокласник е направо вундеркинд!
31
2
 
17
 
! Отговори
Томов преди 11 години
Абе Райчев, как да не е ясно от какво боледува държавата? От липсата на справедливост и законност, от ширеща корупция и безнаказаност. Сляп ли си или си от другата страна на линията?
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
29 а защо не продаваш като на Запад защо ети плащат цените като на Запад щом е така киакто казваш , то само с искане не става , може да искаш да имаш най-красивата жена на света и тя никга да не разбере че я искаш .
29
16
 
2
 
! Отговори
До Много е просто преди 11 години
И аз мисля като теб.Трябва да се гласува за БСП и да се иска те да вътрнат комунизма както бе едно време.За да останат децата ни тук,трябва де се върне закона от преди 1989 и даже до Свиленград да искаш да идеш,да ти издават открит лист.Това сегашното не се търпи и всеки бяга на където му видят очите.
28
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ФОНА НА ТИКВАТА И НЕГОВИТЕ КАЛИНКИ ВСЕКИ Е ПО-ОБРАЗОВАН
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не са си показвали дипломите
26
5
 
6
 
! Отговори
до Пич преди 11 години
Много е лесно да се говори на ангро, ама дай все пак някакъв пример какво в три пъти повече е свършило малоумното и крадливо управление на Герб? Поне едно единствено нещо? Хайде сравнявай и км магистрали с уродливо-наглото ежедневно отразяване на ленторязане, дори в това нямат и сантиметър повече от прежде строящите.
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОБРАЗОВАНИ СА ,БРАВО!!!!!!!!!ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ ПРОМЕНЯТ
24
6
 
3
 
! Отговори
До ПИЧ преди 11 години
Боко Тиквата е ***.На него и през ум няма да му мине,че може да се краде от дълга на България.А Милен е образован и прави чудеса.Той може да направи пари и от невъзможни места и никой не може да го осъди за това.Ей такива хора трябва да ни управляват,умни и кадърни.Може след това ние и децата ни да плащаме за това което е сторил,но важното,че това го е направил образован министър,а не *** пожарникар да се пъчи ,че е построил пътища и зали!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 19Ще му викаме това което си заслужи. Два месеца не са много, но не са и малко време за да се докажеш или изложиш. Разбира се, препоръчителното е първото...
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
М.Райков щял да води България за три месеца по пътя на "европейските"ценности.И как поточно ще стане това?Той е човек,който "лоялно"служи на ГЕРБ през цялото време,в което те бяха във властта.България е извадена изкуствено от Европа с вкарването й в Англосаксонсия модел още в началото на т.нар.демократизация.Как Райков за 3 м.ще явърне в Европейските структури,когато той няма такива правомощия?
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, че са образовани е прекрасно ако могат и работа да вършат вече ще е върха. Ние минахме през образованите юпита които само се дуеха как са се изучили вчужбина и какво са работили, но за България нищо не направиха. Симен Дянков го видяхме на какъв геноцид подложи населението, така че не може да ги аплодираме за това, че имат дипломи. Важно е какво ще свършат и каква любов имат към страната си, а не да са продажници и да държат на чужди интереси.
20
2
 
8
 
! Отговори
Много е просто преди 11 години
Всичко е много ясно. Българинът иска това, което иска всеки човек. Добри доходи, спокойствие, законност и равни права за всички. Българинът не иска диктатори като Боко или наследствени комунисти като Съсела. Не иска Дянков и неговата стъкмистика. Не иска децата му да мечтаят как един ден ще избягат в Западна Европа. Това е !
19
3
 
9
 
! Отговори
чужденец преди 11 години
вие сте си виновни за беднотията и мизерията,вие си избрахте Гоце за 10 години,вие си избрахте Царя който мафията ви го доведе,вие си избрахте Станишев и Доган сега им сърбате попарата.глас народен глас божии,*** народ бедна държава
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичките министри в кабинета са отрочета на дърти комунисти от ЦК на БКП, начело със служебния премиер. Срамота е партия като БКП, която е обявена на престъпна според действащите закони, да излъчва кабинет.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА МАРИН РАЙКОВ ЩЕ МУ ВИКАТЕ ЛИ ТИКВА И ТИКВУН?
16
3
 
10
 
! Отговори
Пълен майтап преди 11 години
"по-образовани и коренно различни от шефовете на ведомства от ГЕРБ"Това никак не е трудно. ГЕРБ е сбирщина от Калинки с купени дипломи. Някой, като последната Калинка - цигарената принцеса, дори нямат висше.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 5: Ти си единственият, който иска работа.....защото от тези, които се овиват с бъгарския трибагреник и се наричат "българи юнаци" още не съм чул такова нещо !