При 10% по-висока сметка на тока - задължителна проверка!

България на гражданите иска министерство за защита на потребителите
Обновена: 15 мар 2013 19:20 | 15 мар 2013 19:11,
98
При 10% по-висока сметка на тока - задължителна проверка!
Снимка: БТА

България се нуждае от министерство за защита на потребителите или поне от министерство, което да има такъв ресор. Важно е въпросът да се институционализира, защото потребителите са основна част от пазарната икономика. Това каза на пресконференция Людмила Елкова, секретар на “Движение България на гражданите”.

На Международния ден на потребителите от партията представиха идеите в предизборната си платформа, които са свързани със защитата на потребителите.

"Точно преди година от “България на гражданите” алармираха за нагласите сред потребителите и призоваха за действия срещу монополите, включително и по-засилен контрол над ЕРП-та", отбеляза Иван Стамболов, член на Националния съвет и координатор на секторна група “Икономика”.

Той цитира данни на оповестено тогава изследване, според които 62% от българските граждани не са удовлетворени от начина, по който държавата се справя с монополите. По думите му протестите от последните месеци са потвърдили тези данни.

Освен включването на защитата на потребителите в ресора на министерство, хората на Меглена Кунева ще предложат да има законово задължение монополистите като ЕРП-та и топлофикационни дружества автоматично да проверяват сметките на потребителите, ако те са с 10 или повече процента по-високи от предходния период.

Друга мярка, която движението предлага, е обединяването на Комисията за защита на потребителите и Комисията на защита на конкуренцията в един орган.

“Приемането на закон за фалита на физическите лица е крайно необходим”, посочи още Людмила Елкова и допълни, че сегашната ситуация позволява на хората да се превръщат във “вечни длъжници”.

Тя коментира, че все повече граждани имат проблем с обслужването на кредитите си, затова е важно  да има яснота как се определят условията по кредита и какви ще са дължимите суми след 5 или 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народе ,ВИЖТЕ Я ТАЗИ КРИВОУСТА НИКАКВИЦА ХУБАВО -ТЯ Е ПРЯКАТА ВИНОВНИЦА ЗА ЗАТВАРЯНЕТо НА АБСОЛЮТНО ГОДНИТЕ ,ОЩЕ ГОДИНИ НАРЕД 3 и 4 ти блокове В Козлодуй ,но това не и пречи да се бута ОТНОВО ВЪВ ВЛАСТТА ...!!!!
62
0
 
8
 
! Отговори
Пино Четов ( нерегис преди 11 години
Нека да се кандитатират всички и до сега управлявали,ама да се върне за 1 година: 1 Комитета за държавен и народен контрол (от преди 89г.) 2. Съда и ДС 3. Затвор и конфискация за 4-тата Национална катастрофа на виновните съгласно т.1 и т.2(срок 3 месеца) Следствие 1В хазната влизат поне 3 милярда лв.2 Липса на мераклии(с алчни помисли) за управляващи. Истината е само една 5% от неселението забогатя за сметка на останалите.Срастване на власт,мутри олигарси в една престъпна схема.ИЗХОДА НАРОДА ГО ИЗБРА.Няма какво да губим . Не се палете ХОРА ДА ЗАПАЛИМ ТИЯ КОИТО ТРЯБВА!!!!!!!!!!!
61
6
 
3
 
! Отговори
55 преди 11 години
ПО-ВАЖНОТО Е, ДА Е СИЛНА ЛЯВА КОАЛИЦИЯ.ОТ ДЕСНИ "ДЕМОКРАТИ "ДОСТАТЪЧНО" СЕ НАПАТИХМЕ С РАЗРУШЕНО СЕЛСКО СТОПАНСТВО ,ПРОМИШЛЕНОСТ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ ,КУЛТУРА И С РАЗБИТА ВОЙСКА И ПОЛИЦИЯ.
60
1
 
19
 
! Отговори
iphone5 преди 11 години
Кунева-Пръмова-била в борда на директорите в банка Париба,от която е взет високолихвен заем."Заема, който тройната коалиция е взела от банка Париба, ще трябва да бъдат платени в края на май 400 млн. лв. Благодарение на това, че тройната коалиция е взела този заем. Над 100 млн. лв. са лихвите, що не протестираха тогава?
59
1
 
15
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
ти и казваш АМАН ОТ ПАРТИИ - тя ти РУПА ЛИ РУПА , иска още ИЗЕДНИЦИ НА НАРОДА ( НОМЕНКЛАТУРНА *** ! ПРЪМОВА ГАЙДА , кривоуста нахалница
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
zadalgitelno da se proverjavat smetkite pri 10% nadpisvane..oznachava svobodno da ni nadpisvat s 9.9 % ...maika ti mrasna k...a
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 62Да, това сега се разпространява по медиите. Не би било учудващо, те вече БСП и Куневица действаха заедно. Само за ГЕРБ е все още съмнително, но кой знае как ще извъртят нещата.
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ЗНАМ ЗА ВАС НО БРАВАТА НА ЕЛ. ТАБЛОТО СЪМ Я СМЕНИЛ. НЯМА ДА ПЛАЩАМ ТОК ДОКАТО НЕ ПРЕМАХНАТ ПРЕНОЗА И ПРЕВОЗА НА ТОКА С ТИРОВЕТЕ. РЕАЛНО СЪМ ИЗРАЗХОДВАЛ ЕЛ.ЕНЕРГИЯ ЗА 30ЛВ. А СЛЕД ПРЕНОСА И ПРЕВОЗА ДА МИ НАЧИСЛЯВАТ 76 ЛВ. НЕ СЕ Е.ЕМ ПО ТОЗИ ПАРАГРАФ ЧЕЗНИТЕ. ВИЕ АКО СЕ Е.ЕТЕ ТОВА Е ВАШ ПРОБЛЕМ ***.АСЧЕТА ОТ ЧЕЗ.
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В последните няколко седмици е имало срещи в Брюксел между Станишев и Кристалина Георгиева. Те са обмисляли вариант за широка коалиция от ГЕРБ, БСП и Меглена Кунева след изборите. Премиер щял да бъде Георгиева и точно заради това, Станишев каза, че няма да става министър-председател!????
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заглавието на статията = популизъм.
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая дърта милионерка се загриьила за народеца!? Лъжла)))
52
1
 
11
 
! Отговори
дърводелец преди 11 години
Аз се заемам с Куневия род на Столетниците!
51
1
 
18
 
! Отговори
Гаврош преди 11 години
Без кръв няма да стане! Да *** тая алчна *** от крадливи политици!
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами кой период точно требе да се сметне за съвсем изначален ? 10% разлика си е абсолютно нормално нещо. Може да си ползувал някой уред повечко. Празни приказки както винаги от Света Кривоуста Партизанска.
49
2
 
11
 
! Отговори
случайна преди 11 години
Намерил кой да ни поучава....Точно тази ***, която имаше възможност да преразгледа договорите в Брюксел за 3 и 4 реактор, а ги подписа като "отче наш"....Обрече целият български народ на мизерия! Продажна *** твар! Никой няма да гласува за нея, на всички от моето обкръжение разказвам как прецака всички българи, гледайки единствено собствените си облаги! Това е човек, който грам не милее за народа, който брани единствено собственото си его ставайки слуга на еврейската мафия! Вън от България!
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kомунистическа ку...ва.
47
5
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Мафията на Герб и прислужниците медии са успели благополучно да промият мозъците на останалите в България. Плащайте висок ток и пак се нагъзете на хунтата Герб.Четете жълти вестници и се радвайте на тирани.Селендурщина просташка.
46
1
 
7
 
! Отговори
Аз съм против ! преди 11 години
При 10% по-висока сметка на тока - задължителна проверка!Значи да ни лъжат всеки месец с 9.99% ще епозволено и законно ? Направете сметка колко абонати по 10% каква сума се събира !! За кого и за какво ?И един процент надписано , това са наши пари и никой няма право да посяга към тях !
45
3
 
9
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Ще гласувам за тая смрадла, когато цъфнат налъмите! С НФСБ напред!!!Смърт на предатели и нагли крадци!
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де нали има комисия за защита на потребителите. Тя към коя власт е? На кого се отчита. Ако твърдят че трябва да има Министерство за защита на потребителите излиза че комисия е неефективна. Което ме навежда на мисълта че щом тази комисия е неефективна значи никоя комисия не е ефективна. И тогава защо са тези комисии? За да си пълнят джобовете някой хора?