Малцинствата да са представени в НС и всички държавни служби

Това е в интерес на националната сигурност, смята Ремзи Осман
16 мар 2013 16:46, Петя Славова
388
Малцинствата да са представени в НС и всички държавни служби
Малцинствата да са представени в държавните институции, иска Ремзи Осман. Снимка: Булфото

В интерес на националната сигурност е малцинствата да припознаят свои представители не само в Народното събрание, но и във всички държавни служби, в полицията, в съда и в специалните служби. Това заяви досегашният депутат от ДПС Ремзи Осман на организирания днес в доспатското село Барутин възпоменателен митинг в памет на жертвите на т. нар. възродителен процес.

"Възродителният процес" ще остане сред непочтените страници в съвременната българска история, заяви народният представител в 41-то НС Алиосман Имамов, пише БТА. Той каза, че главната тежест на кризата са понесли малцинствата.

"За да бъдеш свободен днес, трябва да имаш работа, не е достатъчно само правото да избираш религията и името си", каза Имамов. Според него истинският патриот в България е онзи, който успее да обедини нацията и да изведе страната от кризата.

Ораторите на митинга поставиха за пореден път въпроса, че събитията от "възродителния процес" трябва да бъдат включени в учебниците по история.

"Преди 40 г. автоматите на режима не ни уплашиха, преди 23 г. и танковете не успяха да ни спрат по пътя към демокрацията", заяви Мустафа Карадайъ, организационен секретар на ЦОБ на ДПС.

На възпоменателния митинг в родопското село присъства и главният мюфтия Мустафа Хаджи. Митингът в Барутин се провежда всяка година през март, почитайки жертвите на насилствената смяна на имената в района през пролетта на 1972 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната простотия-малцинствата да имали власт във всички институции. Тия *** така и не разбраха, че в една демократична държава всеки се доказва и заема мястото си според качествата си. Няма как да има назначения на принципа че си от малцинството, а си некадърник. Мина времето на комунизма, колкото и да се опитват да го върнат.
314
3
 
8
 
! Отговори
преди 11 години
Досега някак си разбираха, че нямат толкова образовани ***, но след успешния наплив на наши си калинки във всички постове на властта, защо и те да не са там - разлика никаква, иначе е дискриминация.
313
2
 
10
 
! Отговори
Сюргюн преди 11 години
Дайте ни власт и ни гледайте сеира.Олеле-малеле ,тежко и горко на българите. Ще ги принудим още по-ниско да ни се кланят. Сериозно : Точно това им искане е неоснователно. Всички малцинства имат предостатъчно права,че и повече.
312
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ромското малцинство може да бъде представено само в някоя работилница за *** като основна суровина.
311
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз мисля, че Рамзито малко прилича на хомосексуалист - непременно иска да изпъкне.
310
2
 
14
 
! Отговори
Бръчков преди 11 години
Нека някой да попита артиста Уорлик , кога в американският сенат е имало индианци ?!
309
2
 
20
 
! Отговори
хайде стига вече преди 11 години
Какво малцинство, бе?! На етническа основа ли??! Я прочетете конституцията! И в момента има представители от всички етности навсякъде- какво повече искате?! Да имате предимства пред мнозинството/както го наричате ли?!/Мисля, че ДПС е партия на етническа основа и трябва да бъде осъден този, който я е позволил и да бъде забранена. Сами се определят като "малцинство" Търсят права и свободи, които са им гарантирани от Конституцията и ги имат! Хайде стига вече претенци...като не ви харесва..
308
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отишъл Асан при партийният секретар и се оплакал.Kато сме на събрание всички викат,другаря Асан това,другаря Асан онова,като излезем навън-да го е.а в ***!
307
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубава работа,ама................................................................***!
306
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ремзи ***...за кви афтумати и танкове бълнуваш. И не били та плашили. Ми не са ги насочили крещу тебе ***. Искаш ли наистина да си уплашена *** ? А ?Тия *** и национални предатели и врагове до кога ще ни ги пускат по медиите с простотиите си ?
305
1
 
5
 
! Отговори
Миро преди 11 години
Че то натам върви,само малко търпение братя ***.Българите са на път да избягат масово. Цингите ще ги изгонят от западна Европа защото са им втръснали,и скачате директно във властта. На сто агуптенина ще има по един комунист да Ви води ,като в Самуиловата армия и пей сърце.
304
1
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Тоя от снимката го предлагам за министър на вътрешните работи,хем квалифициран хем въоръжен.
303
2
 
6
 
! Отговори
До СтигаКвоти! преди 11 години
Високите оценки, гаранция за кадърност ли са ?
302
4
 
9
 
! Отговори
до СтигаКвоти! преди 11 години
Родена си с безброй привилегии.Имай малко срам.
301
4
 
5
 
! Отговори
до СтигаКвоти! преди 11 години
Защо не кандидаства международни отношения,право,военно дело и т.н. Квотата за кандидатстващи от Кърджалийски и Разградски окръг беше нула.Не ги знаеш нещата!Промили са ти мозъка, май!
300
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички останали трябва да са готови на общо основание, без никакви квоти, да се борят за всяка позиция, без значение на възраст, пол вероизповедание, етност, сексуална ориентация и пр. !!!Останалото е чиста демагогия!
299
2
 
11
 
! Отговори
СтигаКвоти! преди 11 години
Добре де, нали Конституцията ни гарантира равни права, ЗАЩО квотният принцип трябва да бъде водещ? На тая държава не и ли трябват КАДЪРНИ ХОРА? Или и трябват само да се запълват определени квоти?Аз признавам само правото на хората с увреждания да се възползват от някакви привилегии, защото тях природата ги е ощетила и обществото трябва поне малко да компенсира тази тяхна физическа неравнопоставеност.
298
1
 
11
 
! Отговори
СтигаКвоти! преди 11 години
Когато станах кандидат-студентка трябваше да се примиря освен с квотата за мъже и жени и с квота за кандидатстващи от Кърджалийски и Благоевградски окръг, квотата за рабфак и какви ли не още квоти за разни малцинства.Омръзна ми аз да бъда от графа общо основание, а хора, по-некадърни от мен, да се възползват от разни права и привилегии!
297
2
 
12
 
! Отговори
СтигаКвоти! преди 11 години
Цял живот съм била от мнозинството в Републиката и ми е писнало от разни малцинства, които искат квоти за достъп до на баницата мекото!В седми клас ми обясняваха, че трябва да има квоти за девойки и младежи, защото иначе в елитните училища щяло да има изцяло девически паралелки. И кадърни момичета оставаха извън борда, защото трябвало да има и момчета в паралелките, нищо, че те влизаха със значително по-нисък бал.Когато станах кандидат-студентка трябваше да се примиря освен с квотата за мъже и жени и с квота за кандидатстващи от Кърджалийски и Благоевградски окръг, квотата за рабф
296
1
 
8
 
! Отговори
БДЖ преди 11 години
Двама турчина , трима ***, 3 българина и по един влах и македонец като се интегрират ще се получи 100 процентов ***