Малцинствата да са представени в НС и всички държавни служби

Това е в интерес на националната сигурност, смята Ремзи Осман
16 мар 2013 16:46, Петя Славова
388
Малцинствата да са представени в НС и всички държавни служби
Малцинствата да са представени в държавните институции, иска Ремзи Осман. Снимка: Булфото

В интерес на националната сигурност е малцинствата да припознаят свои представители не само в Народното събрание, но и във всички държавни служби, в полицията, в съда и в специалните служби. Това заяви досегашният депутат от ДПС Ремзи Осман на организирания днес в доспатското село Барутин възпоменателен митинг в памет на жертвите на т. нар. възродителен процес.

"Възродителният процес" ще остане сред непочтените страници в съвременната българска история, заяви народният представител в 41-то НС Алиосман Имамов, пише БТА. Той каза, че главната тежест на кризата са понесли малцинствата.

"За да бъдеш свободен днес, трябва да имаш работа, не е достатъчно само правото да избираш религията и името си", каза Имамов. Според него истинският патриот в България е онзи, който успее да обедини нацията и да изведе страната от кризата.

Ораторите на митинга поставиха за пореден път въпроса, че събитията от "възродителния процес" трябва да бъдат включени в учебниците по история.

"Преди 40 г. автоматите на режима не ни уплашиха, преди 23 г. и танковете не успяха да ни спрат по пътя към демокрацията", заяви Мустафа Карадайъ, организационен секретар на ЦОБ на ДПС.

На възпоменателния митинг в родопското село присъства и главният мюфтия Мустафа Хаджи. Митингът в Барутин се провежда всяка година през март, почитайки жертвите на насилствената смяна на имената в района през пролетта на 1972 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
15
 
7
 
! Отговори
толерантен преди 11 години
Благодарение на Турците сте се запазили като нация.Неблагодарници!
294
1
 
3
 
! Отговори
до българина от 310 преди 11 години
Zabluden bъlgarin. Otkъde nauчi tezi lъji.Day dokazatelstva.
293
11
 
6
 
! Отговори
аман от българите преди 11 години
Бедни и жалки българи. Все за езикова и етническа асимилация мислят.10 българи да останат пак за асимилация ще мислят.
292
2
 
2
 
! Отговори
t.j преди 11 години
За да бъдеш свободен днес, трябва да имаш работа, не е достатъчно само правото да избираш религията и името си", каза Имамов. Според него истинският патриот в България е онзи, който успее да обедини нацията и да изведе страната от кризата. ne moje da se kaje poveche
291
1
 
12
 
! Отговори
tuzarya преди 11 години
Съгласен съм, че на всички етапи на управление на държавата трябва да участват и малцинствата. Съгласен съм с това, че в учебниците по история трябва да бъде адекватно отразено клането на християни през турското робство и възродителния процес, но заедно със смяната на имената на българските мюсюлмани, трябва да се отразят действията на терористите-атентатори от българските мюсюлмани! Всички си спомняме за взривяването на вагона за майки с деца на гара Буново и атентата в хотела в Сливен!
290
1
 
5
 
! Отговори
da taka e преди 11 години
въпроса, че събитията от "възродителния процес" трябва да бъдат включени в учебниците по история. SAGLASEN, NO DA SE KAJE CHE BESHE PODGOTVEN OT VAN S CEL PADANE NA TODOR JIVKOV, DESKREDITIRANE NA ZAKONNATA VLAST I SAZDAVANE NA VRAJDEBNOST M/U ETNOSITE, A T,J SE SPRAVI OTLICHNO TOGAVA- moe mnenie.
289
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
доспатското село Барутин e свърталището на най-дивите помаци-***, извършили Баташкото клане.
288
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се напише в историята защо имаше възродителен процес? Това как се искаше турска република в Разградско.Как се взривяват вагони майки с деца, как вТурция не им е приятно, че кюрдите искат република. Да се напише, че източна България не е част от съвременна Турция, както е нарисувано в учебниците в Турция. Не приемам смяната на имената, а кой приема насилствената смяна на ВЯРАТА?Нито арменци, ни евреи, ни гагаузи, власи, гърци... не са искали република.Да се признае геноцидът над арменците!
287
2
 
7
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 11 години
КОГАТО УПРАВЛЯВАХТЕ ТОГАВА ЗАЩО НЕ ГО ПРОКАРАХТЕ.СТИГА ГЛУПОСТИ,ВЕЧЕ ВЪОБЩЕ НЕ СТЕ ИНТЕРЕСНИ
286
5
 
3
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
IMA EDNA GOR4IVA ISTINA 4E BALKANSKITE NARODI NE SA UZRELI ZA DEMOKRACIA VSI4KO OSTANALO E PRAZNI PRIKASKI ;
285
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...АКО НЕ КРЕМЪЛ ЩЕ НАРЕДИ НА АГЕНТ САВА,КАТО НАСТАЯЩИЙ ЕТНИЧЕСКИ КРЕМЪЛСКИ КОЗ ДА ИЗКОЛИ БЪЛГАРИТЕ И ТОГАВА ЩЕ СИ НАВИРА ТРЪБИТЕ КАКВИТО И КЪДЕТО МУ СКИМНИ,А И ЯДРЕНИТЕ САМОВАРИ ЩЕ СА НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР И ТАКААА ДО КРАЯ НА СВЕТАААА
284
6
 
0
 
! Отговори
PAZVANTOGLU преди 11 години
До щурмбанфюрер-TE BALGARSKITE TAINI SLUJBI SA KATO MENZISA NA FIDOSOVA I CECKA CA4EVA MIRIZLIV I ZASTOIAL SMARDIAT ,NE SE TARPIAT NNO VIE STE SVIKNALI S MIRISAZA ZA VAS NE E PROBLEM ZASLUJAVATE SI GO ,TOVA SA NAISTINA SPECIALNI SLUJBI NIAMA TAKAV PRECEDENT V EVROPA,MADE IN BULGARISTAN -ALEKSEI PETROVCI I SIE 4ESTITO ,HAK DA SA VI MOSAD I CRU DARPAT KONCITE I VZEMAT RE6ENIATA NE V BG.
283
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Малцинствата са до такава степен неграмотни, че не знаят че в НС и Държавните служби почити няма българи. Ако това го бяха казали българи щяха да бъдат подгонени за антисемитизъм, а към малцинствата отношението е кото към диваци. Те даже не се сещат да се обидят.
282
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 11 години
За да участват наравно с останалите в управлението трябва да докажат ,че са конкурентноспособни, иначе ще се толерира някой да вземе мястото на по-способни от него само защото е етнически българин.Нали така ги вкарваха в университета преди, с предимство само защото са малцинства.
281
0
 
7
 
! Отговори
STAR EMIGRANT преди 11 години
До До 289-BALGARITE VE4NO TRIABVA DA SA PRIZNATELNI NA RUSKITE ,RUMANSKITE ,I FINLANDSKITE VOINI KOITO PROLIAHA KRAVTA SI ZA DA IA IMA BALGARIA PAK ,A NA DA GI PLIUAT I OTRI4AT I DA NARI4AT RUMANCITE [***] BADETE PRIZNATELNI ,AKO NE BIAHA TE SEGA BG STE6E OSTE DA E TURSKI VILAET .RASIZMA I NACIONALIZMA VODI DO POVTARIANE NA ISTORIATA ,A NIE ZNAEM DOBRE KAKVA E -NE E V POLZA NA BG.
280
3
 
13
 
! Отговори
щурмбанфюрер преди 11 години
Какво ще прави в специалните служби един миризлив ***??? Егати,тъпотията!!!
279
0
 
6
 
! Отговори
dp преди 11 години
Всичката Мара втасала само не се вчесала, решиха проблемите на всички та идо това кой от кое малцинство е сега.Впрочем _има_ едно малцинство на което трябва да спрат да му пречат.Това на реално правещите _нещо_.Но ако престанат да му пречат няма как да останат по кабинетите а те държатпушките та няма надежда.
278
4
 
1
 
! Отговори
STAR EMIGRANT преди 11 години
DO 269 -ZA JALOST BG NAROD NE E IMALO OT VEKOVE I NE SE E FORMIRAL PREZ VEKOVETE KAKTO PI6E6 ,AKO BE6E TAKA SEGA STE6E DA IMA RAZVITA NACIA I VELIK NAROD ,NIAMA TAKAV ,PLEME SI BE6E I PLEME SI OSTANA ,OPREDELENI LI4NOSTI KATO ASPARUH ,KUBRAT ,KRUM I SEMEON ,SA SE PRETOPILI VAV VREMETO ,KRAVTA SE E PROMILA OT DRUGITE ETNOSI NA BALKANITE ,OSTANA SAMO IMETO NO TOVA NE OZNA4AVA MNOGO ,4IST KASMET E 4E TRETATA BG DARJAVA SE SAZDAVA OTNOVO S POMOSTA NA RUSI ,RUMANCI I FINLANDCI ........
277
2
 
0
 
! Отговори
до 296 преди 11 години
Умрел кон, НИКАКВО ЧУВСТВО ЗА ИРОНИЯ :(
276
6
 
4
 
! Отговори
Петър преди 11 години
До кога ще се делим бе ДПС-ари и тем подобни слуги на комунистите !!!