Райков скастри Константинов, мисли какво да го прави

Изказването му за тройната коалиция било недопустимо
Обновена: 19 мар 2013 20:37 | 19 мар 2013 17:27,
366
Райков скастри Константинов, мисли какво да го прави
Михаил Константинов Снимка: архив, Булфото

Служебният премиер Марин Райков скастри председателя на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ АД проф. Михаил Константинов за думите му, че ще направи всичко, за да не позволи на тройната коалиция да се върне на власт. Райков определи изявлението като недопустимо. 

Думите на Константинов пред столичен вестник предизвикаха острата реакция на БСП и ДПС, които директно поискаха смяната му. От ДСБ също изразиха резерви за безпристрастността на Константинов.

Пред Константинов премиерът Марин Райков е изразил позицията си, че държавните служители имат същите политически права, каквито имат всички останали български граждани и право на свои политически убеждения, но  тези от тях, които са с по-видими за обществото функции, би трябвало да се въздържат от изявления или от стъпки, които биха могли да бъдат изтълкувани като демонстративна проява на партийна пристрастност.

Още по темата
По време на срещата министър-председателят определил като категорично недопустими изявленията, направени от проф. Константинов по повод политическите конфигурации, които той не би подкрепил.

Както заяви вчера, в момента, в който е готов, премиерът Марин Райков ще обяви публично становището и решението си по казуса.  

Иначе по време на разговора двамата са обсъдили дейността на дружеството „Информационно обслужване“ до момента.

Премиерът и проф. Константинов са се обединили около позицията, че изборният процес трябва да се проведе честно и прозрачно и че всякакви съмнения относно манипулация на вота не трябва да се допускат.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
9
 
47
 
! Отговори
iva преди 11 години
При честно печелене на насъщния не се раздават с лекота 10000 лева,тия нямат реална представа как оцелява обикновенния българин...срамота и ще ми говори за честност
175
10
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** като гейбер. С такива изказвания се губят избори.
174
19
 
36
 
! Отговори
Два аршина преди 11 години
Нима един публична личност, при това лидер на ПЕС, какъвто е Сергей Станишев, може да си позволява да раздава лъжливи и обидни квалификации и дори да отправя недемократични закани като :"Ако ГЕРБ не сдаде веднага властта доброволно, има и други начини да им бъде отнета" ?" А за други лица, всякакви изцепки са недопустими ! На Станишев работата е "Гузен негонен бяга !" и Страх лозе пази !. Ако спечели изборите, значи те са били "честни", но ако не ги спечели, то е защото те са били "нечестни" !
173
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
To koi razumen chovek bi iskal naglata koaliciq da se vurna na vlast?Te bukvalno sa grobarite na naroda.
172
10
 
44
 
! Отговори
Дан-55 преди 11 години
Тоя професор-държавен служител ли е???? От такива като него ли зависът изборите ,и злобаро.
171
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Партийни писачи,бели мишки натегачи!Да ва пъха Бате Радкоу д..пето сладко сладко!
170
11
 
47
 
! Отговори
Говньо е ! преди 11 години
Този дребен селски шмекер не спря да се прави на портокал през изминалите 25 години. Той тръгна от СДС, мина През ДСБ и акустира в ГЕРБ. Райков се чудел какво да го прави ! Ами да го изрита от файтона. Това няма да го зотрудни, тъй като този ***-професора е с физическите размери на каруцарски мъник. Не може този въшкам *** да се прави на единствения профисор в България и през следващите 25 години. Да го маха и Лайньото да ходи да чете лекции на близките си.
169
10
 
40
 
! Отговори
Проф Кон преди 11 години
Да направиш такова изявление/ако го е направил/ си е направо подаване на топката на мафията. Така легитимираш оплаквания и оспорвания и т.н. Константинов е или изглупял или е човек на мафията. До сега, с негово участие, резултатите от изборите следваха втълпяваните ни до запомняне лъжливи социологически проучвания. И СЕГА АКО СТАНЕ ТАКА - ОТПИСАНИ СМЕ.
168
12
 
47
 
! Отговори
Крайно време преди 11 години
беше този човек да се махне. Много на серизно се взема Не може по всички въпроси да е професор . Аз лично му нямам доверие за честно и съвестно изпълнение на задълженията по време на изборите.Вижда ми се повратлив по отношение на властта
167
12
 
32
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 11 години
Raikov,ako znaesh dobre zakonite kaji na dps,cge sa nezakonna partia osnovana na etnicheska I religiozna osnova!!!!!!!Ne se zanimavai s profesora!!
166
13
 
44
 
! Отговори
ЧАВЕС преди 11 години
Това изкопаемо Квазимодо само срами титлата "професор".
165
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето какви ще са резултатите от изборите : БСП - 84 депутати, ГЕРБ - 79 депутати, ДПС - 33 депутати, АТАКА - 29 депутати, Кунева - 15 депутати...При това положение стигаме до вечен шах и почваме нова игра.
164
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо някои хора наричат тъпата тиква с името Бойко?
163
13
 
51
 
! Отговори
Asen VASILEV преди 11 години
Михаил Константинов - НАЙ - ГОЛЕМИЯТ ***, КОЙТО СТЕ ВИЖДАЛИ В ИНФОРМАЦИОННО. САМО МУ ЧУЙТЕ ВИСОКОМЕРНИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ ПО ТВ-ТО.... ***
162
9
 
35
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
Ето така се работи, не като нас протестиращите в България.Бой между депутати от националистическата партия "Свобода" и управляващата Партия на регионите избухна в залата на украинския парламент.Опозиционните депутати блокираха достъпа до трибуната веднага, след като лидерът на ПГ на Партията на Регионите Александър Ефремов започна своето изказване на руски език. Опозицията посрещна неговата реч с викове: "Говори на украински!" и "Позор!".
161
16
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С такива изказвания не е за този пост. Да пробва в селската кръчма, но там само със забележка няма да му се размине.
160
22
 
36
 
! Отговори
До 221 преди 11 години
Ето това е истинат за вас червените, поне си го признавате и с гласуването.
159
14
 
33
 
! Отговори
Този луд ли е ? преди 11 години
Не разбира се , но знае много пове4е от нас простосмъртните.
158
16
 
37
 
! Отговори
Не пресолявайте манд преди 11 години
Нима един лидер на ПЕС, какъвто е Сергей Станишев, не си позволява да раздава лъжливи и обидни квалификации и дори да отправя недемократичн закани като :"Ако ГЕРБ не сдаде веднага властта доброволно, има и други начини да им бъде отнета" ?" На Станишев работата е "Гузен негонен бяга !" и Страх лозе пази !. Ако спечели изборите, значи те са били "честни", но ако не ги спечели, то е защото те са били "нечестни" !
157
13
 
35
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Давам си глас за последно на червените, ако пак се издънят като през предния мандат с корупция и престъпнсот ще ги пека лично на бавен огън после.