Райков скастри Константинов, мисли какво да го прави

Изказването му за тройната коалиция било недопустимо
Обновена: 19 мар 2013 20:37 | 19 мар 2013 17:27,
366
Райков скастри Константинов, мисли какво да го прави
Михаил Константинов Снимка: архив, Булфото

Служебният премиер Марин Райков скастри председателя на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ АД проф. Михаил Константинов за думите му, че ще направи всичко, за да не позволи на тройната коалиция да се върне на власт. Райков определи изявлението като недопустимо. 

Думите на Константинов пред столичен вестник предизвикаха острата реакция на БСП и ДПС, които директно поискаха смяната му. От ДСБ също изразиха резерви за безпристрастността на Константинов.

Пред Константинов премиерът Марин Райков е изразил позицията си, че държавните служители имат същите политически права, каквито имат всички останали български граждани и право на свои политически убеждения, но  тези от тях, които са с по-видими за обществото функции, би трябвало да се въздържат от изявления или от стъпки, които биха могли да бъдат изтълкувани като демонстративна проява на партийна пристрастност.

Още по темата
По време на срещата министър-председателят определил като категорично недопустими изявленията, направени от проф. Константинов по повод политическите конфигурации, които той не би подкрепил.

Както заяви вчера, в момента, в който е готов, премиерът Марин Райков ще обяви публично становището и решението си по казуса.  

Иначе по време на разговора двамата са обсъдили дейността на дружеството „Информационно обслужване“ до момента.

Премиерът и проф. Константинов са се обединили около позицията, че изборният процес трябва да се проведе честно и прозрачно и че всякакви съмнения относно манипулация на вота не трябва да се допускат.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя е за съд, това да не е махленски мач а избори на европейска република!
195
20
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БКП и ДПС ми разправяха, че Борисов бил диктатор, а те искат да се уволнява човек заради политическите му убеждения... Колко типично за тая пасмина. И опит имат в това... А ако реши Константинов да заведе дело в Страсбург при такава ситуация, да не говорим, колко лесно ще спечели!
194
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Служебният премиер да вземе да го уволни тоя професор, за да може спокойно да ближе г_за на Мутрата! При него винаги има място за още един слагач! То и без това около един милион гербо-зомбита мислят да се нас_рят още веднъж, че почти четири години мизерия май не са им стигнали!
193
9
 
48
 
! Отговори
ss преди 11 години
след бойко само смрад и ла-на.и защо иска втори мандат.наясно ли е че този път кръвта по улиците ще е от неговата тиква
192
18
 
39
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
Давай Мишо , мачкай ги ! Дай им едно уравнение да решат , без не известно да видиш какви нули са !ПРИМЕРНО : 1+ 1 = 2 , ще видиш , че няма да го решат :))))))
191
9
 
45
 
! Отговори
шишо преди 11 години
ХИДКО човек не трябва да мисли с долната част на гърба. Опитай да мислиш с главата си. Партиите са само средство за маниполиране на хората. Целта е да живееш като човек. Човек който мисли повече от 50% за прехраната е по близко до животното. ГЕРБ какво направи за да не се чувстваш животно.
190
26
 
42
 
! Отговори
хидко преди 11 години
Райков да го духа. Професора е прав. Трябва да се борим с всички сили за да не се връща тройната коалиция на власт. Какво като е висш държавен служител? По закона за държавния служител не е ограничен да бъде член на партии или политически ангажиран, така че има право да дава мнение. А Райков нищо не може да го прави, защото Константинов се избира от изборен орган, а не се назначава.
189
22
 
39
 
! Отговори
12 преди 11 години
Ако не искате пак с *** гласове да ви изберат,кой да ви управлява се осъзнайте и гласувайте.Иначе БСП и ДПС пак ще са в парламента.
188
14
 
70
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
Този човек е много подъл и долен!Която партия е на власт, веднага започва да и ли.е ***.Човекк, на който основният принцип е винаги да бозае, независимо от къде.Отвръщават ме такива долни продажници!
187
16
 
71
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Константинов е самозабравил се арогантен ***. Отгоре на всичко му плащат висока заплата от моите данъци, а той без да ме пита заявява коя политическа сила поддържа. Нагла герберска психология!
186
17
 
74
 
! Отговори
xenophont преди 11 години
Професор или не, физиономията му е на ***!
185
38
 
39
 
! Отговори
beholder преди 11 години
учудва ме факта, че има българи / ако са българи де/ застъпници на Догановата тройна коалиция заклеймявайки изказванията на един български професор!!
184
15
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Информационно обслужване" АД на челсо с проф. Константинов явно РАБОТЯТ за БУДА -ГЕРБЕРИТЕ .........п.п тоя професор явно нещо е бил на хранилка при БУДА , но се махне(ако не с добро то с лошо)
183
13
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този изборджийски мошеник да се маха!Шут в ГРОБарския *** и да ходи в небитието.Защо България не се оправя? Ами защото се управлява от лица взели власта с измама, поднесена им е от този мошеник!
182
10
 
36
 
! Отговори
beholder преди 11 години
до 267 : ти пък кой си та да определяш хората какви са?
181
10
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Информационно обслужване АД проф. Михаил Константинов за думите му, че ще направи всичко, за да не позволи на тройната коалиция да се върне на власт. ...............Някой хора като тоя проф.Константинов нещо ми изглеждат ПРИСТРАСТНИ а са на ДЪРЖАВНА РАБОТА . ............................ГЕРБЕРИ ***, България е на НАРОДА на ХОРАТ
180
8
 
67
 
! Отговори
познай преди 11 години
Този професор преди години беше върл седесар.
179
24
 
34
 
! Отговори
До 221 червен преди 11 години
Ходи някъде другаде да те доят и да те ш.бат, червен *** гаден!
178
27
 
38
 
! Отговори
Два аршина преди 11 години
Нима един публична личност, при това лидер на ПЕС, какъвто е Сергей Станишев, може да си позволява да раздава лъжливи и обидни квалификации и дори да отправя недемократични закани като :"Ако ГЕРБ не сдаде веднага властта доброволно, има и други начини да им бъде отнета" ?" А за други лица, всякакви изцепки са недопустими ! На Станишев работата е "Гузен негонен бяга !" и Страх лозе пази !. Ако спечели изборите, значи те са били "честни", но ако не ги спечели, то е защото те са били "нечестни" !
177
10
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя защо вече не е уволнен? Докога ще кътаме калинките на тиквата?