Втори скандал "Мишо Бирата" видя БСП

Политици заплашвали прокурори, за да прикрият Мирослав Найденов
Обновена: 21 мар 2013 17:59 | 21 мар 2013 17:00,
220
Втори скандал "Мишо Бирата" видя БСП
Мирослав Найденов. Снимка: архив Булфото

Втори скандал “Мишо Бирата“ видяха от левицата. Днес младежкият лидер Явор Гечев продължи с нападките срещу бившия вече земеделски министър Мирослав Найденов. Той го обвини във въвеждане на “стандарт в корупцията“.

По думите на Гечев прокурори от Софийска градска прокуратура са били заплашвани и натискани, за да спират проверки срещу Найденов. Припомняме, че скандалът “Мишо Бирата“ започна, след като в публичното пространство изтекоха СРС-та на разговори между бившия премиер Бойко Борисов и шефа на Агенция “Митници“ Ваньо Танов.

В тях експремиерът убеждава Танов да спре проверка на бизнеса на Михаил Михов – Мишо Бирата, защото “бил поел ангажимент да не го закача“.

Прикриването на корупцията ще остане като ясен спомен от управлението на ГЕРБ, заяви Гечев. Младежкият лидер на левицата отказа да назове имената на хората, които са прикривали Найденов в корупционните му схеми, но обясни, че става въпрос за “високопоставени политици и шефове в прокуратурата“. Гечев направи намек, че и бившият премиер Бойко Борисов има пръст в историята, но отказа да го обвини директно.

Мирослав Найденов е бил с протекциите на министър-председателя, заяви Гечев, явно визирайки вече бившия премиер Бойко Борисов.

Нашите опасения са, че Бойко Борисов е знаел за схемите и го е прикривал, заяви още той.

Като цяло левицата днес не представи никакви нови данни, а по-скоро припомни стар сигнал на СДС за злоупотреби във Фонд “Земеделие“, които са се извършвали с протекциите на Найденов.

По думите на Гечев левицата не “притопляла манджата“, а просто СДС преди време се били добрали до много малка част от данни, а сега от “Позитано“ 20 разбрали още много нови факти.

Сигналът, за който днес говориха червените, е още от времето, когато шеф на Фонд “Земеделие“ е скандалната Калина Илиева – 2010 година.

Гечев зачете кореспонденция между Илиева и тогавашния зам.-изпълнителен директор на фонда Светослав Симеонов във връзка с разглеждането на проекти за финансиране по ОП“Развитие на селските райони“.

В свои писмени обяснения към Калина Илиева Симеонов заявява, че “многократно е получавал обаждания от кабинета на министър Найденов за осигуряване на предимство на проекти“ на определени консултантски фирми, като “голяма част от тези проекти са били с проблеми и неотговарящи на правилата на програмата“.

В своята кореспонденция Симеонов обяснява, че евентуална проверка на ОЛАФ по тези проекти ще доведат до риск за финансирането на страната ни от ПСРС.

Според левицата върху бившия зам.-директор е бил оказван и сериозен натиск, защото той отказвал да дава предимство на въпросните проекти.

Левицата продължи и задочния си диалог с главния прокурор Сотир Цацаров, като отново му зададе поредица от въпроси през медиите.

БСП настоява да знае дали са събрани доказателства срещу Мирослав Найденов по досъдебното производство, образувано срещу неизвестен извършител за организирана престъпна група в Министерство на земеделието и храните.

Червените настояват в най-кратък срок да им се отговори имало ли е натиск срещу прокурори това досъдебно производство да бъде потулвано и кои са хората, упражнявали този натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
2
 
! Отговори
Baj Shile преди 11 години
Другари комунизи... от вашата уста и божието слово звучи мръсно и неверно.
141
2
 
7
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Аз все още се чудя как българското общество преглътна и забрави така бързо скандала със спряната проверка на Мишо Бирата. Борисов беше хванат по бели *** в корупция. Явна корупция.
140
2
 
7
 
! Отговори
компромат- БКП-оод преди 11 години
Точно от партията на Р. Овч. и Масларова, да говорят за прокурори и правосъдие е меко казано, нелепо!
139
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Света наистина върви към комунизъм.Дано не е този от "1984"
138
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма бираааа нямаа бираааа
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
197 - опасявам се че си прав брате.
136
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
205 - Германия без Руските горива, ще трябва да се връща в родовообщинният строй.
135
3
 
11
 
! Отговори
АЛО преди 11 години
ами то знаете ли какво ще излезе накрая / че герб не е управлявала / че просто такава партия не е имало/ *** / абе матрияла виновен бе/
134
0
 
4
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА...203 преди 11 години
....НЕМА НАЧИН МЕРКЕЛ ,ДА НЕ ИМ РАЗДВИЖИ СМЕТКИТЕ ХА,ХА,ХААААААААААААААААА...ШЕ ИМ ПРИСЕДНЕ ТОЯ ЗАЛЪК НА РУСНАЦИТЕ !Голема уста са отворили , ама не вервам да могат да го глътнат!Виж Боленчо....може и вода да глътне!
133
9
 
11
 
! Отговори
БСП-вече се изпуща.. преди 11 години
....почва да вижда призраци..... И ВИДЕНИЯ С БОЙКО И ГЕРБ!СТРАХЪТ ---поражда страшна параноя!..дано не си драснат клечката и те ....ха,ха,ха,ааааааааааааааа--АМА , МОЖЕ И ДА Е ЗА ДОБРО...А??!
132
2
 
5
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Лидера на атака волен ибрика видя раздвижване на сметките в банка на сейшелите. Тези в кипър от руснаците може и да му ги обложат с данък.
131
3
 
8
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Май месец няма да е септември и тогава ще го усетят без да го видят.
130
0
 
1
 
! Отговори
днм преди 11 години
До Леонсио Нищто не става от никого др хора трябват ама те отдавна ги няма по тези земи.
129
1
 
4
 
! Отговори
свинята извън водата преди 11 години
на него май му е по добре в колата разбираи тира пред народното събрание подстрекатели били бсп,построили незнам ти кво и се виждали,ами къде ти бяха очилата разбираи акъла за да видиш бедноста и без теб земеделието варви ако не беше дал парите идея си нямаш какво още щеше да стане министре на земеделието бивш слез на земята още си във водните облаци НЕчули кво ти казаха от ЕВРОПА оправете беноста а не цената на тока и глупавите лентички
128
2
 
3
 
! Отговори
днм преди 11 години
До Леонсио И като спечели ти пак ще *** мухите сас 500 лв освен ако не живееш по бсп-ски далаверка кражбица аххаахахха и Герб и всички са такива не се заблуждавай
127
1
 
5
 
! Отговори
ШАПКА НА ТОЯГА преди 11 години
Другари,колелото на историята ще се върти до окончателната победа на Комунизма!По-нетърпеливите от вас,могат да ускорят въртенето като натиснат здраво ***!За тези със слаби крака,от седене пред компютъра,сме осигурили манивела!Въртете манивелата само на Ляво-защото сме Социалисти!!Стягайте червените редици за изборите!
126
8
 
3
 
! Отговори
хахаа,леонсиоооо преди 11 години
комунячеее,и без това няма какво друго да ми кажеш,нали:)))венсеремооос,вива ла сергоо,наприеееед другари:)))няма ги вече тия *** червена крътуно:)айде чус,че неам нерви за простотиите ви.на 12 май ще ви се посмеем дружно:))
125
7
 
2
 
! Отговори
хахаа преди 11 години
моме,някой да ти е казал нещо за боко?козах ти нещо за комуняците,а ти си гласувай за който искаш.ако имаше поне малко действащи гънки на втория етаж ще си на друго мнение:)тия глупости за последните 3,5 години,съсипали държавата,си ги плямпай на седянката с другарите,не на нас:)паметта не ни е толкова къса,като твоята.
124
3
 
9
 
! Отговори
Гамен преди 11 години
До КРУШАТА НЕ ПАДА...Не знам БСП-то какво иска, но аз искам да видя герберастката *** в пандиза и всичкото чалгар в трудови лагери.
123
8
 
9
 
! Отговори
КРУШАТА НЕ ПАДА... преди 11 години
Бащата на Явор Гечев, Румен Гечев в периода 1995-1997 година е заместник-председател на Министерския съвет и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов.Тогава лева беше тотално безценен и народа изгуби спестяванията си, а соцкапиталистите не платиха умишлено изтеглените огромни кредити1996 - 1 долар =487,35 лв1997 - 1 долар = 1776,5 лвТОВА ЛИ ИСКА ПАК ДА НИ ДОКАРА МЛАДОТО СОЦКОМУНИСТИЧЕСКО ОТРОЧЕ ГЕЧЕВ?