ГЕРБ си създава изкуствено опозиция, използва Стоичков

Протестиращи се разграничиха от студентите в зала "Арена Армеец"
Обновена: 23 мар 2013 16:47 | 23 мар 2013 14:15,
468
ГЕРБ си създава изкуствено опозиция,  използва Стоичков
Представители на 35 университета се събраха на 20 март на протест пред езерото "Ариана". Снимка: БТА

Свидетели сме на безпрецедентен опит на разбиване на протестиращите групи. Създава се шизофренна ситуация със срещата в зала "Арена Армеец" в София с участието на студенти, при която ГЕРБ си създава изкуствено опозиция, като използва името на футболната легенда Христо Стоичков.

Това заяви на пресконференция Антон Димитров, член на Граждански форум "Промяна", който каза, че от 10 февруари насам участва в протестите на "Орлов мост" и в палатковите лагери, предаде БТА.

Тук сме хората, които за пръв път вдигнаха гласа си, от Благоевград и Варна, студенти които бяха от самото начало на "Орлов мост", без да са организирани от каквато и да е формация, били са през цялото време на моста и на всички протести в страната. Не сме настроени срещу Стоичков, дълбоко го уважаваме, но той се обявява за приятел с Бойко Борисов, приятел е и на Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ. Значи някой спонсорира всичко това, като целта е студентството да бъде разединено, коментира Димитров.

Още по темата
 Той посочи, че искат да "съберат автентичните хора, които първи са запалили искрата на бунта и са надигнали глас срещу изстъпленията на олигархията, хората, които са протестирали срещу статуквото, монополите, банките и лихвите, проблемите в здравеопазването".

Не сме съгласни хора от бившия парламент да се опитват да ни разединят, каза Антон Димитров. В отговор на
журналистически въпрос той посочи, че ще работят единствено с партия, която припознае за свои исканията на протестиращите, а не политическа формация, която да наложи някаква идеология.

Нашата цел не е да влизаме в партийни листи, а граждански контрол. Нямаме намерение да участваме в никакви партии, оставаме на улиците, отвън и ще следим какво се случва чрез обществени съвети, заяви Людмила Манова от Благоевград, пострадала и арестувана при протестите. По думите й масово в страната се организират срещи, на които се разделят студентите, като целта е да се раздават мандати.

Димитър Тодоров, студент първа година в Технически университет в София, съобщи, че имат информация, че на срещата в зала "Армеец" ще участва група от 60-тина студенти, които обявили, че представляват протестиращите на "Орлов мост", а реално не са присъствали нито веднъж там.

Кирил Светлозаров, студент трета година право в УНСС, заяви че участието на студентите на тази среща не е организирано от студентските съвети на университетите. Това е второто събитие, за втора седмица, организирано от депутата от ГЕРБ Емил Димитров, известен като Емо Фаса или Емо Ротманса, допълни той.

Според Маргарита Атанасова, участник в протестите във Варна, в народното недоволство са внедрени хора, "които гонят собствени интереси, такива, които дължат пари или са замесени в групировки като ТИМ".

По-рано днес от РЗС обявиха, че олигарси се опитват да трансферират Стоичков в политиката.

Днес студенти от цялата страна, членуващи в Националното представителство на студентските съвети, се събират на Национална среща под надслов „Бъдещето на България”. Заедно с представители на неправителствени организации и Христо Стоичков, който прие да бъде лице на искания, ще бъдат обсъдени стъпките занапред.

Преди два дни от националното представителство на студентските съвети поканиха Стоичков за свое лице. От своя страна легендарният футболист се съгласи да се срещне отново със студентите, за да изслуша тяхната идея и да даде окончателния си отговор, но постави условие пред тях - да бъдат честни и да не петнят името му.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
8
 
34
 
! Отговори
Внедрени от Герб преди 11 години
Помним далаверите между Стоичков и Б.Борисов с апетитни терени в София, когато Борисов беше кмет. Стоичков навсякъде и по всеки повод рекламира Герб- срещу кого ще протестира? А и няколкото студенти около него са от Герб, а в зала "Армеец" бяха докарани с автобуси от страната хора, нямащи нищо общо със студентите- снощи по "Господари на ефира" те си признаха, че кметове от Герб са организирали екскурзия до София.
366
8
 
34
 
! Отговори
Гарантирано от Герб преди 11 години
България е на този хал, защото има *** хора, които се отнасят към политиката като към шоу или футболен мач, а не сериозно като в напредналите държави, в които хората гласуват за професионални политици, икономисти и скучни експерти, а не поверяват съдбата си на ритнитопковци, далавераджии и мутри. Стоичков заедно с олигарха от Герб Емил Димитров са заграбили Етрополския балкан-ловните резиденции, отстрелват животни за кеф, "правят гората и държавата каквото си искат"(думи на Ем.Дим)- просто Герб
365
11
 
46
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 11 години
За ГЕРБ има новина -казват, че била добра:И в софийския затворима футболен отбор!Бойко ще е капитан,Цецко също ще е там.Миро мършата вратар,той на плонжове е цар.Лъчко мозъка съдия,ще им свири със уста.Дянков май ще е защита,та да брани тази свита.Ляля Цецка с очилата,влачи кофата с метлата.А Фидоска мажоретка,абе просто супер гледка!
364
10
 
44
 
! Отговори
Левскар преди 11 години
Добряка Христо Стойчков е отново прецакан от приятелите си!Абе,Ицо!Спомни си как в навечерието на 11.09.2001 заедно с Петър Стоянов очаквахте Годо в САЩ след което американците с шамари и ритници ви върнаха и двамата в България!Умът ми неразбира тази безгранична герберска глупост която отново си натвори в арена армеец!Ти знаеш ли че докато са гледали новините от там милиони българи едновременно са споменавали ***!Ицо ти да не си станал мазохист?Моля те да си подбираш приятелите,иначе смях..
363
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ода за партия ГЕРБ:Благодарим ти Партийо любима,затова, че днес те има.Благодарим за грижата голяма,макар, че пенсиите нови пак ги няма.Благодарим ти за стандарта на салама,какво че гледаме го само на реклама.Благодарим за хляба и водата,какво, че скача им цената.Благодарим и за цената на бензина,Не пътуваме, не ходим в магазина.Благодарим за новите ни магистрали,за да ги има, никога и нищо не сме яли.Благодарим ти за борбата с Октопода,как хубаво е с белезниците на пода!Благодарим за близостта голяма,от Цецо никой вече тайни няма.
362
8
 
33
 
! Отговори
човек преди 11 години
ключовата дума е " използва " , но него изглежда му харесва ...
361
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбра се ГЕРБ ще бъде осъден на изборите 12 май .
360
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стоичков- доктор хонорис регeнepат
359
10
 
49
 
! Отговори
лазо преди 11 години
нНАИСТИНА ДО СЕГА СМЯТАХ,ЧЕ СТУДЕНТИТЕ ИМАТ АКЪЛ НО СЕ ОКАЗВА ,ЧЕ СА ***.НО ЗАЩО СЕ УЧУДВАМ ТЕ ПРИЛИЧАТ НА СТОИЧКОВ/левия та*ак на тиквата/.
358
8
 
45
 
! Отговори
5 преди 11 години
Иван Пушкаров.1992г. Първата работа на МС беше да научи от финансовия министър Иван Костов колко е държавният резерв. - И колко беше той? - 60 милиона!? Цялата държава беше оглозгана до 60 милиона, дори за аспирин нямаше. Направо ни се разтрепераха краката. А само преди година резервът е бил 4 милиарда. След обявения от Луканов мораториум по дълга бяхме в пълна изолация,никоя държава не искаше да преговаря с нас. Андрей Карлович Луканов бог дъго прости и Иван Костов, бяха наистина гениални злодей.Унищожиха България
357
11
 
47
 
! Отговори
къде са преди 11 години
А бе хора защо не доведохте пак прасетата поне за интилектуална тежест
356
10
 
57
 
! Отговори
Зора преди 11 години
Да, същият този Стоичкова ,който от Испания тегли една много дълга и никак не тънка на България и дори и от Чикаго я плю. Същият този Стоичков, когото не искаха да вземат нито в ЮАР, нито в САЩ, нито в Испания та най-накрая му се наложи да си се прибере в България, където цуна задните части на управляващите и се нахили до ушите, когато го направиха доктор хонорис кауза за нищо. Срамота и позор! Нали се знае оная поговорка, че една капка катран разваля кацата с мед
355
10
 
63
 
! Отговори
мишо преди 11 години
Ицо България вече не иска такива ренегати като теб. Язък че беше добър футболист. Сега си само глупав, неграмотен хонорис кауза смешников.И ти като поръчителя си си едно голямо тъпо дърво.
354
24
 
35
 
! Отговори
mimi преди 11 години
bravo na stoi4kov .podkrepiam go
353
10
 
44
 
! Отговори
kritik преди 11 години
До АнонименStoi4kov e furnadjiiska lopata! uj se otkaza ot balgariq sega tuk ipolitik ste stava! samo da psuva moje!
352
16
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тая конференция за пореден път се видя електората на ГЕРБ,*** и *** само прасетата и овцете липсваха този път.
351
12
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та кой е луд да гласува за партия, водена от Стоичков - на него всички президенти и премиери са му батьовци.
350
14
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям автогол си вкараха герберите. На тая трагична постановка никой не вярва!*** до простака и мутра до мутрата = ГЕРБ.
349
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес нарочно ли избират все такива смешни хора по снимките на простестиращи, или просто всичките са такива?
348
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦВЕТАЛИНА ДЪРЖИ ПАРИТЕ НА ГРУПИРОВКИТЕ-ЗАТОВА ТЯ Е БИЗНЕС ДАМАТА НА МУТРИТЕ,. ТЯ Е СОБСТВЕНИК НА НАЙ -ГОЛЕМИТЕ ФОТОВОЛТАИЧНИ ПАРКОВЕ-ЗАЩО ЛИ!,ПАРИТЕ ОТИВАТ ПРИ НЕЯ ЗА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ! НЕ ПИК ДА НИ Я ПОКАЗВА СЪС СКЪП СКИ КОСТЮМ НА БОРОВЕЦ ,А ТРЯБВАШЕ ДА КОМЕНТИРА ТОЗИ ФАКТ!ОСТАНАЛИТЕ ОСОБИ ДЪРЖАТ ПАРИТЕ КАКТО НА БОЙКО ТАКА И НА МУТРИТЕ,НО НЯМА КАК ДА СЕ ДОКАЖЕ,ЗАЩОТО ТАМ Е ГРЪБНАКА НА МАФИЯТА.МАЛКИТЕ МАЧЛЕТА СА С ТЕЗИ ХОРА.АМИ ЕМИЛ ДИМИТРОВ КЪДЕ Е В СПИСЪКА.ИЗОБЩО НИ ТРЯБВА РЕВОЛЮЦИЯ И НОВА ДЪРЖАВА!