ГЕРБ си създава изкуствено опозиция, използва Стоичков

Протестиращи се разграничиха от студентите в зала "Арена Армеец"
Обновена: 23 мар 2013 16:47 | 23 мар 2013 14:15,
468
ГЕРБ си създава изкуствено опозиция,  използва Стоичков
Представители на 35 университета се събраха на 20 март на протест пред езерото "Ариана". Снимка: БТА

Свидетели сме на безпрецедентен опит на разбиване на протестиращите групи. Създава се шизофренна ситуация със срещата в зала "Арена Армеец" в София с участието на студенти, при която ГЕРБ си създава изкуствено опозиция, като използва името на футболната легенда Христо Стоичков.

Това заяви на пресконференция Антон Димитров, член на Граждански форум "Промяна", който каза, че от 10 февруари насам участва в протестите на "Орлов мост" и в палатковите лагери, предаде БТА.

Тук сме хората, които за пръв път вдигнаха гласа си, от Благоевград и Варна, студенти които бяха от самото начало на "Орлов мост", без да са организирани от каквато и да е формация, били са през цялото време на моста и на всички протести в страната. Не сме настроени срещу Стоичков, дълбоко го уважаваме, но той се обявява за приятел с Бойко Борисов, приятел е и на Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ. Значи някой спонсорира всичко това, като целта е студентството да бъде разединено, коментира Димитров.

Още по темата
 Той посочи, че искат да "съберат автентичните хора, които първи са запалили искрата на бунта и са надигнали глас срещу изстъпленията на олигархията, хората, които са протестирали срещу статуквото, монополите, банките и лихвите, проблемите в здравеопазването".

Не сме съгласни хора от бившия парламент да се опитват да ни разединят, каза Антон Димитров. В отговор на
журналистически въпрос той посочи, че ще работят единствено с партия, която припознае за свои исканията на протестиращите, а не политическа формация, която да наложи някаква идеология.

Нашата цел не е да влизаме в партийни листи, а граждански контрол. Нямаме намерение да участваме в никакви партии, оставаме на улиците, отвън и ще следим какво се случва чрез обществени съвети, заяви Людмила Манова от Благоевград, пострадала и арестувана при протестите. По думите й масово в страната се организират срещи, на които се разделят студентите, като целта е да се раздават мандати.

Димитър Тодоров, студент първа година в Технически университет в София, съобщи, че имат информация, че на срещата в зала "Армеец" ще участва група от 60-тина студенти, които обявили, че представляват протестиращите на "Орлов мост", а реално не са присъствали нито веднъж там.

Кирил Светлозаров, студент трета година право в УНСС, заяви че участието на студентите на тази среща не е организирано от студентските съвети на университетите. Това е второто събитие, за втора седмица, организирано от депутата от ГЕРБ Емил Димитров, известен като Емо Фаса или Емо Ротманса, допълни той.

Според Маргарита Атанасова, участник в протестите във Варна, в народното недоволство са внедрени хора, "които гонят собствени интереси, такива, които дължат пари или са замесени в групировки като ТИМ".

По-рано днес от РЗС обявиха, че олигарси се опитват да трансферират Стоичков в политиката.

Днес студенти от цялата страна, членуващи в Националното представителство на студентските съвети, се събират на Национална среща под надслов „Бъдещето на България”. Заедно с представители на неправителствени организации и Христо Стоичков, който прие да бъде лице на искания, ще бъдат обсъдени стъпките занапред.

Преди два дни от националното представителство на студентските съвети поканиха Стоичков за свое лице. От своя страна легендарният футболист се съгласи да се срещне отново със студентите, за да изслуша тяхната идея и да даде окончателния си отговор, но постави условие пред тях - да бъдат честни и да не петнят името му.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съм тайм люс, съм тайм вин! Малко ли са простаците в политиката, че измъкват още от нафталина?
326
10
 
56
 
! Отговори
А.Аспарухов преди 11 години
ОТ ЕДИН *** ТА НА ДРУГ ....
325
14
 
63
 
! Отговори
Стоичков - ГЕРБер преди 11 години
Стоичков е слуга на ГЕРБ. Но не разбирам как съчетава работата си в ЛИТЕКС със собственик Гриша Ганчев. Та нали ГЕРБ-ерите искат да вземат бизвеса на Гриша Ганчев. Това директно поддържане на ГЕРБ трябва да е сигнал за собственика на ЛИТЕКС, че има пета колена до себе си и в най-скоро трябва да я отствири. Да ходи да става треньор на Бистрешките тигри. Подозирам, че Стоичков е фалирал в собствените си средства, а само се пъчи и се опитва да ни залъгва с празни приказки. Затова слугува на ГЕРБ.
324
13
 
69
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 11 години
За ГЕРБ има новина -казват, че била добра:И в софийския затворима футболен отбор!Бойко ще е капитан,Цецко също ще е там.Миро мършата вратар,той на плонжове е цар.Лъчко мозъка съдия,ще им свири със уста.Дянков май ще е защита,та да брани тази свита.Ляля Цецка с очилата,влачи кофата с метлата.А Фидоска мажоретка,абе просто супер гледка!
323
11
 
64
 
! Отговори
болнио мозък на Цвъ. преди 11 години
Такова мероприятие може да сътвори само болнио мозък на Цвъ. Цвъ..... интересно къде беше дежурнио камион със прасетата-протестанти, както при оставката пред НС.
322
11
 
39
 
! Отговори
OVCA преди 11 години
NAGLITE v vlasta.
321
11
 
66
 
! Отговори
oooo преди 11 години
Пожарникар,физкултурник и футболист правят сценарии....Хванали и студентчета за статисти.Ами като има кой да им се връзва.
320
14
 
79
 
! Отговори
Наков преди 11 години
Стоичков,ти от икона се превърна за един миг в *** *** на Борисов и олигархията,употребена за най-долната цел-доунищожаването на народа ти-този ,който те боготвореше.Жалко за тебе,че позволи да бъдеш употребен.Ти сам продаде най-хубавото,което имаше-името си.А защо-сигурно и ти не знаеш.....Господ дано ти прости,защото България и честните българи-никога-защото ги предаде!
319
12
 
75
 
! Отговори
неизвестен преди 11 години
И ТОЗ СТОИЧКОВ Е ОТ КРЪГА "КОТАРАЦИТЕ"- ОТ ФУТБОЛНАТА МАФИЯ ЗАМЕНКИТЕ И БРАКОНИЕСТВО!
318
10
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На България и трябва в момента супер добре организирано управление, не добре организирани мафии! Всеки мислещ човек ще се спре, ще се замисли и ще установи, че НИКОЙ от Живков насам не трябва да бъде във властта ! Нови и чисти, мислещи хора ни трябват ! Борисов се разсърди като малко дете, сега пак иска властта ! УНИЩОЖИХА И ИМЕТО И ИМИДЖА НА БЪЛГАРИЯ . Превърнаха ни в *** !
317
12
 
75
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Абе сериозно, тия за колко ГЛУПАВИ ни мислят всъщност ??!!??
316
9
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много дърти тия студенти?
315
10
 
48
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
DOSEGA POJARNIKAR TIKVA,SEGA FUTBOLIST TIKVA VLIZA V POLITIKTANA BG,EGA TI DARJAVATA,YAVNO SKORO NYAMA DA SE OPRAVIM
314
11
 
78
 
! Отговори
ннс преди 11 години
човек,който се е отказал от родителите си дали ще милее за Родината си!!!
313
46
 
42
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Стоичков е донел слава на България повече от всички пишещи тук заедно с роднините им.
312
12
 
57
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Герб си има достатъчно опозиция и повече едва ли си създава. Мафията на прехода му е достатъчна да му организира пучове с алигофрени. Не видях един умен човек от тези в армеец.
311
11
 
66
 
! Отговори
Ицо,ащо преди 11 години
не си гледаш спорта и футбола а, се набутваш в политиката.Не ти е там мястото ,особено пък до Борисов и Цветанов. Славата ти ще бъде опръскана.
310
16
 
49
 
! Отговори
Монтана преди 11 години
Е това е ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА между ГЕРБ и БСП. На БСП въоще няма и да им дойде на акъла да създадат и ръководят една нова партия, която да дръпне част от гласовете на противника и ако е достатъчно успешна може да бъде добър коалиционен партньор. Много хора ,които няма да гласуват за БСП, имат съмнения,не искат да гласуват за ГЕРБ и другите, биха гласували за ИЦО....
309
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доката няма осъдени едри олигарси и политици протести ще има и в бъдеще ще стават все по радикални.Продажната политическа класа трябва да си получи заслуженото.
308
22
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мрънкалници сте били, сте, и ще останете. Никой няма да намери работа, или да оправи живота на друг.Нито Костов, нито царя, нито Станишев, нито Борисов, нито който и да е.