ГЕРБ си създава изкуствено опозиция, използва Стоичков

Протестиращи се разграничиха от студентите в зала "Арена Армеец"
Обновена: 23 мар 2013 16:47 | 23 мар 2013 14:15,
468
ГЕРБ си създава изкуствено опозиция,  използва Стоичков
Представители на 35 университета се събраха на 20 март на протест пред езерото "Ариана". Снимка: БТА

Свидетели сме на безпрецедентен опит на разбиване на протестиращите групи. Създава се шизофренна ситуация със срещата в зала "Арена Армеец" в София с участието на студенти, при която ГЕРБ си създава изкуствено опозиция, като използва името на футболната легенда Христо Стоичков.

Това заяви на пресконференция Антон Димитров, член на Граждански форум "Промяна", който каза, че от 10 февруари насам участва в протестите на "Орлов мост" и в палатковите лагери, предаде БТА.

Тук сме хората, които за пръв път вдигнаха гласа си, от Благоевград и Варна, студенти които бяха от самото начало на "Орлов мост", без да са организирани от каквато и да е формация, били са през цялото време на моста и на всички протести в страната. Не сме настроени срещу Стоичков, дълбоко го уважаваме, но той се обявява за приятел с Бойко Борисов, приятел е и на Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ. Значи някой спонсорира всичко това, като целта е студентството да бъде разединено, коментира Димитров.

Още по темата
 Той посочи, че искат да "съберат автентичните хора, които първи са запалили искрата на бунта и са надигнали глас срещу изстъпленията на олигархията, хората, които са протестирали срещу статуквото, монополите, банките и лихвите, проблемите в здравеопазването".

Не сме съгласни хора от бившия парламент да се опитват да ни разединят, каза Антон Димитров. В отговор на
журналистически въпрос той посочи, че ще работят единствено с партия, която припознае за свои исканията на протестиращите, а не политическа формация, която да наложи някаква идеология.

Нашата цел не е да влизаме в партийни листи, а граждански контрол. Нямаме намерение да участваме в никакви партии, оставаме на улиците, отвън и ще следим какво се случва чрез обществени съвети, заяви Людмила Манова от Благоевград, пострадала и арестувана при протестите. По думите й масово в страната се организират срещи, на които се разделят студентите, като целта е да се раздават мандати.

Димитър Тодоров, студент първа година в Технически университет в София, съобщи, че имат информация, че на срещата в зала "Армеец" ще участва група от 60-тина студенти, които обявили, че представляват протестиращите на "Орлов мост", а реално не са присъствали нито веднъж там.

Кирил Светлозаров, студент трета година право в УНСС, заяви че участието на студентите на тази среща не е организирано от студентските съвети на университетите. Това е второто събитие, за втора седмица, организирано от депутата от ГЕРБ Емил Димитров, известен като Емо Фаса или Емо Ротманса, допълни той.

Според Маргарита Атанасова, участник в протестите във Варна, в народното недоволство са внедрени хора, "които гонят собствени интереси, такива, които дължат пари или са замесени в групировки като ТИМ".

По-рано днес от РЗС обявиха, че олигарси се опитват да трансферират Стоичков в политиката.

Днес студенти от цялата страна, членуващи в Националното представителство на студентските съвети, се събират на Национална среща под надслов „Бъдещето на България”. Заедно с представители на неправителствени организации и Христо Стоичков, който прие да бъде лице на искания, ще бъдат обсъдени стъпките занапред.

Преди два дни от националното представителство на студентските съвети поканиха Стоичков за свое лице. От своя страна легендарният футболист се съгласи да се срещне отново със студентите, за да изслуша тяхната идея и да даде окончателния си отговор, но постави условие пред тях - да бъдат честни и да не петнят името му.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
9
 
53
 
! Отговори
дедо Васо преди 11 години
Този на снимката вляво с маскировъчния костюм и очилата на челото студент ли е ? Виждам го няколко пъти на други снимки.Доколкото го разпознавам е частен дедектив по семейни проблеми.Бута се напред и гледа да остави впечатление на активен протестиращ.
306
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе Ристо верно ли те е окачил Герб
305
14
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тия Герб след четиригодишно управление вярно са си повярвали че българина е изкукуригал ей ей гербаджии какъв к-р ви чакааааа от бедния и ограбен българин от 23 годишния криминален преход
304
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ице ако си Герб не ставаш за нищо а шило в торба не седи запомни!
303
33
 
33
 
! Отговори
gost преди 11 години
стои4ков е номер 1 4овека истински каза какво трябва да се прави
302
11
 
58
 
! Отговори
Ицо пак се 0ср@.... преди 11 години
Тея" СТУДЕНТИТЕ" днеска барабар със Стоичков моеше да си се съберат спокойно в кабинето на Многодомеца Цвики .... що ли се охарчиха ГEЙбърите за зала "Армеец"Ясно се видя, че всичкия този цирк е организиран от герб. На въпрос на журналист, пристигналите от провинцията обясняват, че кметовете-от герб - са ги изпратили с автобуси да пристигнат в софия.
301
10
 
54
 
! Отговори
Гербо-падение преди 11 години
Голям смях! Какви студенти , какви протести? Поредната сценка измислена от мозъчният тръст на Герб . Тия явно наистина са доста ***. Даваха го събирането по новините - пенсионери ( нали уж бяха електорат на БСП ? ) , *** и тук -таме някоя физиономия на човек на средна възраст , но студенти така и не видях. Една *** сама си каза - докарали ги от село с автобус и плащала кметицата от Герб. Тия яко пари наливат - докарали хора от Бургаско чак. Стоичков мънка нещо пред почти празна зала ( поне да му бяха написали словото ). Щял да плати наема от 10 -15 хилки ... да бе взехме че повярвахме.
300
10
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стоичков се отказа от България.за какъв *** е тук.
299
10
 
60
 
! Отговори
382 преди 11 години
МАЙ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ГРАБВАМЕ " КАМЪНИ И ДЪРВЕ"...............И РОБА БЪЛГАРСКИ НЕМА КАКВО ДРУГО ДА ГУБИ, ОСВЕН ОКОВИТЕ СИ........................А М И Н!!!
298
44
 
36
 
! Отговори
умерен преди 11 години
СТОИЧКОВ НАИСТИНА МОЖЕ ДА ОТИДЕ В ЩАТИТЕ ДА СИ ЖИВЕЕ, НО СТОИ ТУК ЗАЩОТО Е ПАТРИОТ. А ДРУГАРИТЕ МОГАТ ДА ОТИДАТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА ЖИВЕЯТ, НО СТОЯТ ТУК ЗАЩОТО ДОРИ ТАМ НЕ ГИ ИСКАТ...
297
8
 
44
 
! Отговори
boko преди 11 години
Hristo,uvajavame te za tvoite uspehi no ako si s borisov ti si lajec i horata niama da ti prostiat,osobeno levskarite!
296
11
 
55
 
! Отговори
Гаргамел преди 11 години
8-цата е настоящ член в масонска ложа. Ясно е кой го бута, братчетата в ложата са му отредили тази му задача. Едно ще кажа, които сее вятър жъне буря.
295
11
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даааа... Против човеконенавистната политика на бандитската партия ГЕРБ всяка коалиция е ... високо патриотична ! За съжаление,това е истината!
294
13
 
39
 
! Отговори
и аз съм им фен преди 11 години
Стоичков ,който ти иска Лицето трябва да те приеме такъв какъвто си. И имаш пълно право на собствени предпочитания!
293
18
 
41
 
! Отговори
и защо им е ? преди 11 години
ГЕРБ си има опозиция, която наистина е Изкуствена в смисъл ,че е безсмислена и самоцелна.Един държавник осезателно се стреми да направи нещо стойностно , а те направиха и невъзможното , за да го спънат........
292
12
 
67
 
! Отговори
фен съм Ви,но...? преди 11 години
Данчо,Златка,Христо... Защо бе,хора слагате кръст на това,което сте постигнали с труд?Защо се оставяте да ви яха един некадърник? Вие и такива като Вас трябва да сте коректив,а не ***...Какво Ви липсва?Уважение от хората? Имате го, но с ангажирането си с определена политическа формация ще го загубите! Купиха Ви? И как ще гледате хората в очите?
291
12
 
64
 
! Отговори
SS преди 11 години
Едва ли има интелигентен човек, който да не е наясно, че това, което 'д-р' Стоичков върши, е активно мероприятие на кои?... - ЦЦ/ББАма тези студенти май не са от интелигентите. Май са от НС'Академия'
290
17
 
63
 
! Отговори
иван преди 11 години
СБОГОМ герб вие няма да ни липсвате! А за умрелите или хубаво или нищо.За вас нищо!
289
11
 
61
 
! Отговори
иво преди 11 години
Велик футболист но Боко го вкарва не там където му е мястото. Но има си и хубава страна-досега който е подкрепил Стоичков винаги е губел,дано и този път да е така.Народа срещу герб? Искаме ли още 4 години мизерия?Орешарски бе точен-оставихме 8 млрд. резерв и 8 млрд. правителствен дълг. Боко оставя 4резерв и 12 дълг. За 4 години са изпукали около 8 млрд. и са задлъжнили цялото население на БГ включително и бебетата с по 600 лв.А магистралите им са 115 км срещу 121 км за предишното правителство.
288
9
 
44
 
! Отговори
фудболиста преди 11 години
не се таковаи не е за теб тази работа ти фодболния яовек неможа да организираш национала по фудбол камо ли държавата слез на земята освен от фудбол от нищо друго не разбираш кух си като празна кофа парите ти чесно си ги изкарал ползваи си ги но не се прави на рамбо разбираи политик вече имахме един такъв остави държавата в ужасно състояние