БСП пак захапа Миро Найденов

Ще даде ли Цацаров отговори за случилото се в МЗХ?
Обновена: 25 мар 2013 13:39 | 25 мар 2013 13:39,
119
БСП пак захапа Миро Найденов
Мирослав Найденов. Снимка: архив, Булфото

БСП за пореден път използва своя пресконференция, за да отправи въпроси към главния прокурор Сотир Цацаров и да му даде срок, в който да получи отговори.

Младежкият лидер на левицата Явор Гечев за пореден път се съсредоточи върху предполагаеми злоупотреби в Министерството на земеделието и храните и отново изказа своите предположения, че върху бившия министър Мирослав Найденов е имало политически чадър.

Гечев обясни, че левицата дава срок на Цацаров до сряда да отговори какво се е случвало в МЗХ.

Младежкият лидер отново повтори въпросите дали в Софийската градска прокуратура има образувано досъдебно производство за търговия с влияние, в което е замесено името на Мирослав Найденов.

Гечев попита и защо, ако то е образувано в края на 2009 г., както беше отговорено официално от обвинението, все още няма ясно предприети действия.

Припомняме, че отново на въпрос на БСП от пресцентъра на прокуратурата обявиха, че в Софийската градска прокуратура има досъдебно производство за организирана престъпна група за търговия с влияние, но то е образувано срещу неизвестен извършител, а не срещу Мирослав Найденов.

В изявлението си днес Гечев за пореден път поиска да знае и дали е имало политически натиск върху служители на обвинението. По данни на левицата наблюдаващият прокурор по досъдебното производство е бил сменен, а от „Позитано“ 20 имат съмнения за причината, поради която е направено това.

Гечев обаче отново не даде обяснение на какво се дължат опасенията на червените. Левицата за пореден път поиска да знае дали бившият премиер Бойко Борисов е покривал бившия министър.

„Къде се скри Бойко Борисов? Време е той да проговори“, заяви Гечев.

Днес младежкият лидер отново се върна и на скандала с боба с гъгрици, който беше открит в складове миналата година и беше платен с европейски пари по програми „Храни за бедни“. По думите на Гечев бил странно защо само две фирми – „Фантастика 95“ и „Чех-Йосиф Новосад“, са печелили голяма част от обществени поръчки по въпросната европейска програма. Гечев изрази съмнения, че двете фирми са се ползвали с протекциите на Мирослав Найденов и дори на бившия премиер Бойко Борисов.

По думите на младежкия лидер в ОЛАФ вече има внесен сигнал за злоупотреби по програма „Храни за бедни“, в който се изразяват съмнения за начина, по който се печелят обществените поръчки по програмата.

В днешното си изявление Гечев вече не беше толкова убеден в безпристрастността на главния прокурор. Ако досега левицата определяше Сотир Цацаров като единствения, който показва желание да разкрие истината за управлението на ГЕРБ, днес от „Позитано“ 20 бяха доста по-сдържани в позицията си. По думите на Гечев обвинител номер 1 доста бавел отговорите на поставените от тях въпроси. Младежкият лидер обаче заяви, че ще изчака до сряда от уважение към българската прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До viktorКъде е великия Бойко ве,...***.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той Бойко им беше трън в очите, когато се появяваше по всички телевизии и реваха за цензура на леви идеи, сега се затъжили, че го нямало. Вас нали ви има, бе? Всеки ден народът ви слуша простотиите. Ама така и не ще да ви повярва.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Онзи ден нали се появи Бочко,каза че ще вкара всички които не мислят като него в затвора.
14
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То луд умора нема. Че и условия взели да поставят другарите... Кои сте вие, бе? Що не направихте правителство, че да разследвате когото искате? Даже и Цацата щеше да ви е подчинен! Смешници!
13
10
 
14
 
! Отговори
viktor преди 11 години
Българската СПИНОЗНА партия (БСП) е в предсмъртна агония.Заразените младежи са в дилириум.БОЙКО ВЕЛИКИ ще ги смачка ,като ***,на 12 май.
12
10
 
10
 
! Отговори
червена баба преди 11 години
Как къде се скри Бойко? И той като ГЪГРИЦИТЕ в боба, кой знае къде чопли. Няма ленти, ножиците поръждясаха, няма менчета с водя и първи копки. Сега го чакаме като червей да излезе от фасула на Миро Найденов
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАПЕ ЗМИЯТА, КОГАТО Я НАСТЪПИШ.
10
5
 
6
 
! Отговори
гонзо преди 11 години
До Анонимен10Че Бойко в Кипър ли си държи милиардите?
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Жик-ТакКръвно може да е вдигнал и покрай ситуацията в Кипър.
8
10
 
17
 
! Отговори
Цура Б преди 11 години
Бойко пере едни милиарди в Америка оставете го на мира има болно сърце!
7
8
 
17
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Къде се скри Бойко Борисов? Време е той да проговори, заяви Гечев. И аз това се чудя от доста време насам. Преди протестите беше първа писта, за да лъсне колко е велик пред медиите, ами сега?? Е, естествено, че ще има предизборно герберско шоу...
6
10
 
22
 
! Отговори
a преди 11 години
Много злобни тия другари бе
5
17
 
14
 
! Отговори
Торкемада преди 11 години
И на Миро Найденов ще му тече кръв от нослето или поне пак ще му хвърчат копчетата на сакото, както в Токио!!! оказва се, че не се е отчел на дон Буда и не е снесъл комисионни от алъш-вериша. А в мутринските среди това не се прощава!!!
4
11
 
18
 
! Отговори
Уточнение преди 11 години
БСП не може да захапе,защото е свикнала да го поема с жучки.
3
16
 
20
 
! Отговори
Жик-Так преди 11 години
Буда пак е вдигнал кръвното! Този път заради разкриването на частното им ГДБОП с Цветанов и провалените срокове на магистрала Тракия!
2
17
 
24
 
! Отговори
СърФист преди 11 години
Боко се ската като бит *** след кражба на кабел! Раните ли си ближе, парите ли си брои или просто няма вече лентички за рязане и угоднически ръкопляскания?!?!
1
18
 
21
 
! Отговори
ГербеХейтър преди 11 години
Бая далаверки спретна Миро Мършата и бая хора пострадаха здравословно от тях. За загубите на държавата няма да говоря, кражбите отдавна се превърнаха в спортни постижения за ГЕРБ!