БСП пак захапа Миро Найденов

Ще даде ли Цацаров отговори за случилото се в МЗХ?
Обновена: 25 мар 2013 13:39 | 25 мар 2013 13:39,
119
БСП пак захапа Миро Найденов
Мирослав Найденов. Снимка: архив, Булфото

БСП за пореден път използва своя пресконференция, за да отправи въпроси към главния прокурор Сотир Цацаров и да му даде срок, в който да получи отговори.

Младежкият лидер на левицата Явор Гечев за пореден път се съсредоточи върху предполагаеми злоупотреби в Министерството на земеделието и храните и отново изказа своите предположения, че върху бившия министър Мирослав Найденов е имало политически чадър.

Гечев обясни, че левицата дава срок на Цацаров до сряда да отговори какво се е случвало в МЗХ.

Младежкият лидер отново повтори въпросите дали в Софийската градска прокуратура има образувано досъдебно производство за търговия с влияние, в което е замесено името на Мирослав Найденов.

Гечев попита и защо, ако то е образувано в края на 2009 г., както беше отговорено официално от обвинението, все още няма ясно предприети действия.

Припомняме, че отново на въпрос на БСП от пресцентъра на прокуратурата обявиха, че в Софийската градска прокуратура има досъдебно производство за организирана престъпна група за търговия с влияние, но то е образувано срещу неизвестен извършител, а не срещу Мирослав Найденов.

В изявлението си днес Гечев за пореден път поиска да знае и дали е имало политически натиск върху служители на обвинението. По данни на левицата наблюдаващият прокурор по досъдебното производство е бил сменен, а от „Позитано“ 20 имат съмнения за причината, поради която е направено това.

Гечев обаче отново не даде обяснение на какво се дължат опасенията на червените. Левицата за пореден път поиска да знае дали бившият премиер Бойко Борисов е покривал бившия министър.

„Къде се скри Бойко Борисов? Време е той да проговори“, заяви Гечев.

Днес младежкият лидер отново се върна и на скандала с боба с гъгрици, който беше открит в складове миналата година и беше платен с европейски пари по програми „Храни за бедни“. По думите на Гечев бил странно защо само две фирми – „Фантастика 95“ и „Чех-Йосиф Новосад“, са печелили голяма част от обществени поръчки по въпросната европейска програма. Гечев изрази съмнения, че двете фирми са се ползвали с протекциите на Мирослав Найденов и дори на бившия премиер Бойко Борисов.

По думите на младежкия лидер в ОЛАФ вече има внесен сигнал за злоупотреби по програма „Храни за бедни“, в който се изразяват съмнения за начина, по който се печелят обществените поръчки по програмата.

В днешното си изявление Гечев вече не беше толкова убеден в безпристрастността на главния прокурор. Ако досега левицата определяше Сотир Цацаров като единствения, който показва желание да разкрие истината за управлението на ГЕРБ, днес от „Позитано“ 20 бяха доста по-сдържани в позицията си. По думите на Гечев обвинител номер 1 доста бавел отговорите на поставените от тях въпроси. Младежкият лидер обаче заяви, че ще изчака до сряда от уважение към българската прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя що се прави на ущипана мома. Ако при едните "само две фирми Фантастика 95 и Чех-Йосиф Новосад, са печелили голяма част от обществени поръчки по въпросната европейска програма", при вторите ще са други 2 фирми. И съм повече от сигурен, че пак ще са на едни наши момчета. От правилните. Това ни е белята на нас българите. Все има по едно наше момче, на което трябва да се свърши някоя работа или помогне. Този синдром и последващия го манталите е най-голямата беля дето ни остана от Соц-а
36
1
 
10
 
! Отговори
Unufri преди 11 години
Малкия Гечев върви по стъпките на баща си.Румен Гечев е роден на 4 октомври 1956 година в Червен бряг. През 1980 година завършва политическа икономия във Висшия икономически институт Карл Маркс, днес Университет за национално и световно стопанство (УНСС), в София, където след това започва да преподава в катедра Политикономия и военна икономика.[1] Гечев специализира икономика в Илинойския щатски универисет (1987-1988), Университета Теймс Вели (1993) и Аризонския университет (1993).[1] През 1987-1991 година е секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност с псев
35
8
 
9
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
До Анонимен 41, Със сигурност новите лица на БСП са повече от тези на ГЕРБ. А всъщност ГЕРБ имат ли изобщо нови лица? Има ли някаква промяна в тяхната политика? Как очаквате нещата да се променят за 2-3 месеца като управляващите ще бъдат същите: Боко и Цеко... ?
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ПуркоТа кои, казваш, са новите лица на БСП? Онези, дето имали 10 годишен стаж и щели да ги впишат на четвърто-пето място в листите след изпитаните другари на Инкасатора и мосю ле Шадраво?
33
7
 
10
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Поредния не мислещ анонимник. Вие червендалестите сте с 1 гънка на мозъка, само за папкане , акане и слъшкане на Гейко.
32
2
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
А ти знаеш ли кой ще е изпълнителят и подизпълнителят на Южен поток ? Има ли обявена обществена поръчка за 6 милиарда или тези неща не те интересуват.
31
9
 
5
 
! Отговори
Циник-реалист преди 11 години
Не БСП, ами Главния Прокурор трябва да го захапе този мазник, а после той ще го хапне и лапне в Централния затвор!
30
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП ше ви размажи сичките! На изборити ши спичелим 99%, а вий ше си ядете хасфалта на тиквата!
29
5
 
9
 
! Отговори
ей го де е Бойко преди 11 години
"Пиян пожарникар с 4,4 промила шашна ченгетата в КозлодуйОгнеборецът вероятно ще се прости с поста си след алкохолната издънка."
28
3
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Не бе, не в Кипър, в Бангладеш му е офиса, и не преговаря с руснаците, а с русалките. Мой приятел, дето не рабори никъде, не ми го каза...
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Престъпната комунистическа *** хвърля фекали по всички за да ги приравни със себе си.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 25Ти винаги си имал за кого да гласуваш, не се прави на наивен. Или ни имаш нас за ***?
25
7
 
5
 
! Отговори
печената тиква преди 11 години
Тиквата очаква градинаря да я резне и си е прикрила в шубрака..
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гечев е добър вариант за нова смяна. Пзодравления за избора. Отново сте право в целта
23
5
 
4
 
! Отговори
хадес преди 11 години
До viktorХеее ти ме развесели. Явно мечтател си голям. На 12 май единственото, което може да ви се случи е да захапете ПОЖАРНИКАРСКИЯ МАРКУЧ
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
моя приятелка,която работи в Кипър ми каза преди време, че Бойко има офис в Кипър- лично тя два пъти го е виждала там и оттам води преговорите с руснаците за газопровода.Никой не се поинтересува кой ще строи Южен поток,който струва 6 милиарда и ги дават руснаците срещу 15 години без транзитни такси за България.Няма обществена поръчка- значи ще е някой мнооого близък до Бойко,например Цветелина.Това да разрови настоящият премиер и главен прокурор, не да се чудят какви безсмислени срещи да правят
21
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре е, че има кой да поне малко да докара справедливост. Не съм вярвал, че ще го кажа, но ще гласувам за БСП, защото няма за кого друг
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали сега няма да твърдите, че Миро не бил следствен? Цацаров си призна, че го разследват
19
4
 
9
 
! Отговори
май преди 11 години
АКО Е ПО МЕДИИТЕ--ЗАЩО ГО ДАВАТ, АКО ГО НЯМА---ЗОЩО СЕ Е СКРИЛ.НЯМА УГОДИЯ!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V KYUSTENDIL OTNOVO SI IZDIGAT KANDIDATURI NA STARITE MAYMUNI !!! OBNOVLENIE !!! NE -OTNOVO STARITE KRADLIVI MUCUNI...