Около Стоичков имало съмнения за политически гръб

Той е подкрепял каузи, а не партии, защити го Ангел Георгиев
Обновена: 25 мар 2013 15:06 | 25 мар 2013 09:27,
222
Около Стоичков имало съмнения за политически гръб
Христо Стоичков. Снимка: БТА

Представители на различни граждански организации на протестиращи останаха разединени в мнението си за футболната легенда Христо Стоичков след студентската среща в столичната зала "Арена Армеец", на която той бе посочен като лице на движението „Орлов мост”.

Според Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съвети, Стоичков е „доказана личност, известна и в света, която неведнъж е била обединител на народа, и затова може би се чу неговото име”.

Представителят на част от българските студенти уточни, че никой не очаква от бившия спортист да пише закони. „Единственото ни условие бе той да няма намерение за участие в политиката”, допълни Георгиев пред bTV.

На въпрос как би коментирал явно изразяваната в миналото подкрепа за ГЕРБ от страна на Христо Стоичков, Георгиев отговори: „Той е подкрепял каузи и идеи, а не самата партия. Когато е бил разочарован, се е разграничавал”.

Той подчерта изрично, че зад студентската инициатива не стои никоя партия, а единствените разходи до момента – за наема за зала „Арена Армеец”, били посрещнати от самия Стоичков.

Още по темата
Представители на протестиращите срещу монополите Янко Петров и Дончо Дудев от Движение за граждански контрол, коментираха, че приемат повечето искания на студентите, но не и лицето Стоичков. Причината е че, той носи съмнения за политически „гръб”, които трябва да отпаднат.

Петров и Дудев предложиха всички официални представители на студентите и университетски ръководства да седнат на една маса и да заявят, че гледат в една посока – за да няма съмнения от страна на гражданите за „чистотата” на инициативата им преди изборите.

Двамата лидери на протестите обявиха още, че са намерили партия, достойна да бъде мандатоносител - Движение гражданска инициатива, основана през 1989 г. Това била възможно „най-чистата партия без компромати”.

Мариана Христова – представител на широка гражданска формация, обединяваща протестиращите срещу шистовия газ и ГМО, „зелените”, организация на майките и много други, също се разграничи от едно евентуално представителство на Христо Стоичков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
19
 
! Отговори
TATO преди 11 години
АЙДЕ СТИГА ГЛУПОСТИ ИЦО ФУРНАДЖИЙСКА ПОПАТА, ЗАБРАВИХТЕ КАТО ЛИЖЕШЕ *** НА ТИКВАТА ББ,ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА УМРЯЛА ЛИСИЦА.
125
0
 
10
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Гр. Ганчев беше ударен от Цветанов заради захарната афера, а Стоичков нападаше бившия вътрешен министър , като защитаваше ловешкия ' бизнесмен ' .Стоичков е поредният ' спасител ' , спуснат от кукловодите на ДС ...
124
2
 
4
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Боце, Гоце и Стоичков са от един отбор и най - ярката връзка между тях е Гриша Ганчев, който беше отсвирен заради захарната афера . Всички те по един или друг начин са свързани с футбола у нас .Аз многократно задавах въпроса дали в българския футбол се перат мръсни пари, но , за съжаление, нито Боце, нито Гоце дадоха отговор на този въпрос ! Очевидно за тях този въпрос е много неудобен !?Гр. Ганчев е близък до Гоце и Н. Ананиева , все хора на Луканов и Л. Гоцев .Гр. Ганчев беше ударен от Цветанов заради захарната афера, а Стоичков нападаше бившия вътрешен министър , като защитаваше ловеш
123
1
 
14
 
! Отговори
МУНЧО преди 11 години
ГОСПОДИН "МАМАТА" ДА СИ Е..Е МАМАТА...ИМА СИ ДОСТАТЪЧНО ПРАЗНОГЛАВЦИ В ПАРЛАМЕНТА , ЧЕ ДА ВЛИЗА ОЩЕ ЕДИН ТАМ..
122
1
 
15
 
! Отговори
ААА преди 11 години
О свещена простота! Народе заблуден, не позволявай да те манипулират с хора, които имат не повече от 500 думи в речника си и половината от тях са различни вариации на : "Да ти .ба ..йката".Гладен народ- глас Божи! Дай му трохи и зрелища и му гледай сеира. За съжеление тази 23 годишна дресировка се е преварнала в първичен инстинкт и за да бъде изкоренен е нужно тотално затриване и всичко от начало.
121
0
 
11
 
! Отговори
модерен ляв преди 11 години
Този " пич" има пет думи в главата и тях не може да употреби както трябва, язък че студентите все пак са критерии за образованост. Глупава работа да не кажа ..... държава.
120
0
 
6
 
! Отговори
dragko преди 11 години
Какво чело.И какъв ум зад него...Дерзай-наша гордост,ние сме с теб.
119
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП ПАБЕДА
118
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбрахте ли,че и най-надарените от природата българи,в областкоято не се изисква мозък,симпатизират на Герб!Вижте Буда,Ицето мамата,"***" министър,цялата полицейска школа,мутрите и т.н.!Факт!Истината не може да се скрие!Така че и "лицето" на студентите,ГОЛЯМ МАЙТАП,е скалъпена операцийка от "титана *** мисълта" Цвъцвъ!Пример-Веско потния!Пък вие си пишете минуси!
117
1
 
10
 
! Отговори
dragko преди 11 години
Умен.честен,доблестен!Той е лицето на България!Гениалната идея е да бъде помолен да заеме длъжноста-Министър на финансите.Имайки предвид умствените му способности и професионализма в горепосочената сфера,смятам че за една година ще може да даде така дълго очакваното благоденствие на българския народ!Молим те "Докторе хонорис",Не ни напускай.
116
1
 
2
 
! Отговори
До arhar,столетница преди 11 години
Явно най после ви дадоха насоки как да пишете. какво да се прави герберски глави сами не могат да мислят ,трябва да им се нали в кратуните.
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че нали този Ангел Георгиев защитаваше бившите шефове на фонд научни изследвания , скандалните комбинатори Рангел Гюров и Христо Петров . Те получиха защита единствено от Националното представителство на студентските съвети в становище, подписано от Ангел Георгиев. Така че няма никакво съмнение кой стои отзад - ГЕРБ. Наистина това си е "Цветанов-Пикчърс нова версия! "
114
2
 
11
 
! Отговори
до arhar преди 11 години
А Гоце не е ли близък до Боце.Верицата им комунистическа.Превърнаха политиката в евтино театро
113
7
 
3
 
! Отговори
столетница преди 11 години
А как же? Ясно!Столетница красавица прекрасная!И не забравяйте, че Стоичков беше МОДЕРЕН ЛЯВ.А столетницата е яка на идеологически хватки и прикриване.. по-рано бяха разни партии, сега - "спонтанти протести, преминаващи в граждански партии"... 9.09.1944 ми напомня...
112
2
 
18
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Какво е общото между студенти и Стоичков???Какви са тези студенти,чийто патрон и представител е един футболист??Може би са от спортната академия?Общото е ГРОБПоредната инсценировка на ББ,както стана с тези 3 дами,които се представиха за организатори на протестите, благодариха на вожда БУДА и казаха,че прикратяват протестите.Спомняте ли си?Скоро ще обявят присъдите на Гриша и компания и на Стоичков му се налага да става лицето на българските студенти,колкото и смешно да звучи
111
3
 
9
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Всички видяхме и как Стоичков многократно защитаваше Гр. Ганчев, като беше скочил на Цветанов . Гр. Ганчев е близък до Гоце . Освен това Гр. Ганчев е от Ловеч, досущ като Н. Ананиева, която беше вицепремиер при Луканов .
110
1
 
18
 
! Отговори
еее преди 11 години
Цветанов-Пикчърс нова версия!
109
3
 
14
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Стоичков беше рекламно лице на ВИС - 2 . Това го има документирано ! Освен той е ходил и на погребения на хора от подземния свят , досущ като Славчо ...Стоичков си пада и по убиването на животни, досущ като Гоце .Освен това Боце и Гоце са от един отбор и връзката между тях се вижда най - добре чрез кръга ' Котараците ' , към който принадлежи и Л. Стойков - спонсор на Гоце и подсъдим по ' САПАРД ' .Който не може да стигне до правилния избор, проблемът си е изцяло негов !
108
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе той нали преди време получи някаква почетна титла ДОКТОР от Пловдивски университет, та може и дипломка да са му дали, жалкото само за оня доцент дето имаше доблестта да напусне същия този университет
107
1
 
26
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 11 години
Как може този МЪЖ, който се отрече от БГ и от родители си ПУБЛИЧНО В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР (Коритаров, Нова тв), който има бизнес с МАЦОЛА и немуподобни в Испания, който довчера славохвалеше мъжкарите ББ и Плевнелиев (?!)да бъде достойно лице на тази инциатива? И движението да не е предварително разочаровано от него? Един вид, какво трябва да направи Хр.Ст., за да се разочароват хората?! Що за ценностна система имат?!