Райков смъмри министрите: Вдигайте си GSM-ите!

"Аз съм на разположение 24 часа, трябва и вие така"
Обновена: 28 мар 2013 11:40 | 28 мар 2013 11:40,
44
Райков смъмри министрите: Вдигайте си GSM-ите!
Заседанието на Министерския съвет Снимка: БТА

Служебният премиер Марин Райков изглежда не е много доволен от контактите с министрите си. Това стана ясно от изявлението му в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

"Защо има свободни кресла?", попита Райков, след като видя, че не всички министри присъстват. След това той призова кабинетът възможно да мине по целия дневен ред на МС "стегнато, бързичко и концентрирано". Това не означава без анализ, обяснява Райков.

След тази молба се оказва, че Райков има и друга забележка.

Имаме вече една чисто техническа молба. Тя се отнася за всички на тази маса. Моля ви, бъдете откриваеми на GSM-ите си, обръща се премиерът към министрите от кабинета. По негови думи самият той е откриваем 24 часа в денонощието. Бъдете така добри и вие да сте, освен ако не сте в концертна зала или на среща с мен, обръща се Райков към министрите. По негови думи откриваемостта е изключително важна за работата на кабинета.

Райков обаче има и втора молба към кабинета си след вчерашната си визита в Брюксел.

Искам да помоля, с оглед на срещите в Брюксел, трябва за в бъдеще да си структурираме много добре целите за такива срещи, заявява Райков.

По негови думи европейските програми не са “отвеяни“, а става дума за “конкретни неща“. Той припомня, че неслучайно има вицепремиер, който е с ресор усвояване на евросредства. Трябва с една по-голяма целенасоченост да гоним конкретни цели, обяснява Райков на кабинета.

Трябва следващия път да бъдем по-добре подготвени. Това е една моя лична молба към всички на тази маса, завършва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
0
 
! Отговори
lusi vasileva преди 11 години
Б.Б.уволни министъра Трайков за невдигнат телефон в Дубай.Протестите ако не друго поне ни доставиха удоволствието да не гледаме ежедневно Б.Б. Цв.Цв. и Фидосова по телевизията.Коренна е разликата във визията,възпитанието и подхода на новия премиер и на сваления.Затова и изцепката на М.Радева ,че Герб имат 30%от гласовете на изборите е удивителен пиар.
31
3
 
0
 
! Отговори
До 37 Румен преди 11 години
Това " Отворено Общество " докара децата на комунисти да следват в САЩ . И то в евтините университети . Познавам такива , така че няма да си харчат парите в Харвард , Еднакво им вършат работа , като гледах министъра на икономиката - си служеше само с 2 икономически показателя .През това време американски икономисти наричаха България " Успеха на Фалитите " , обезценяване на лева вътре в страната , няма ръст на производство .. няма вложения в производство , образование , незаетост на млади специ
30
2
 
5
 
! Отговори
Библиотекар преди 11 години
Министрите не само да вдигат телефоните, а да бъдат и изпитани прочетоха ли статията,,Едно съвсем служебно правителство,, от Евгений Гиндев във в, ,,Нова зора,, и какво са разбрали от нейното съдържание, Статията ще е намерят в брой 12 - от26,март 2013 год,
29
2
 
4
 
! Отговори
Иван Вазов преди 11 години
Полицията преследва по улиците всеки,който посмее с нещо да се противопостави на капиталистите в България,Осем души са арестувани защото посегнали ,в знак на протест,да се самозапалят,Защо,това е терор и посягане върху правата на човека,но западът не ги осъжда, Било наредено от временното правителство паметника на Кочо Честименски в Перущица да бъде снет, а Иван Вазов арестуван за подстрекателство срещу капиталистите ,Браво герои,
28
2
 
8
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Засега не може да се каже още нищо за новите,но поне този Райков е милион пъти по-интелигентен от Бойко,поне няма да се излагаме в чужбина с глупави изказвания.Чудя се дали преводачите на Бойко са превеждали дословно простотиите му,или са перефразирали на срещите в Европа.Иначе тайничко са ни са присмивали Меркел и др. -що за *** народ може да си избере подобни управници?
27
3
 
3
 
! Отговори
Вън МАМА ВИ ДОЛНА преди 11 години
*** ДОЛНИ ..ЗА КАКВО СА МИНИСТРИ И НА ТЕЗИ ЗАПЛАТИ ...!!!!.И СЕГА ,АКО РАЙКОВ Е МЪЖ ДА ГИ НАЗОВЕ ПОИМЕННО !!!!
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога почнаха да работят ,кога почнаха да ги мъмрят.*** цървулите. И тия за нищо не стават.
25
2
 
15
 
! Отговори
Кочан преди 11 години
Максимум 100 депутата! излищните 150 струват на народа над 240 милиона годишно-това са 100КМ магистрали всяка година! Ако ги нямаше досега щяхме да имамае магистрала от Лондон до Йеросалим!
24
2
 
11
 
! Отговори
Налбанджиян преди 11 години
Проблема на България е ,че все още има много умни хора,вземаш някой на работа в офиса той след 3 месеца ти е копирал бизнеса и си прави свой офис отваряш магазин за обувки след 2 месеца около твоя отварят -3-4 подобни дори пазарят от твоя доставчик ............Както Моше е отговорил когато го попитали защо не отива в Израел?- Хубава страна ,но много Евреи има затова не отивам!
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 28Ти не си нормален
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
при такъв рахат във властта ,тия предпочитат да вдигат друго
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гати ардауша е този кабинет. Не си вдигат телефоните, не идват на заседанията.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пръдльото захлупен от номер 20, който си личи, че не е чел достатъчно книжки, чукни в гугъл The tie as a symbol of slavery.
19
3
 
5
 
! Отговори
Хали преди 11 години
Райов трудно ще ги откриеш, те са ангажирани в спешни устройващи дела. както е казал народа"Сега му е времето" и "Ден години храни'
18
6
 
9
 
! Отговори
поля преди 11 години
Г-Н Райков е като паднал от луната. В България не сме свикнали да бачкаме така, ако ще и в правителство. Ние спазваме работното време що се отнася до вдигането на телефона, и не го спазваме що се отнася до присъствие. не обичаме да ни пришпорват. Иначе сме работливи, но онеправдани и бедни...
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Божеее,и ние чакаме от тия да свършат нещо.
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не че нещо, ама защо пък трябва да си вдигат телефона в извънработно време? то утре и шефа ми ще почне да ме кара да си вдигам моя, като ви слуша вас...... добър пример как да се гърчат служителите пък било то държавни или частни........
15
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който иска да е доволен,трябва да е до Волен !
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вратовръзката е част от дрескода, зададен на марионетките, управлявани от световното господстващо правителство. Ще познаете тези, които дърпат конците по това, че не носят вратовръзка.
13
4
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Ама моля ви се ..те липсват защото имат бизнес срещи .няма да се занимават с проблемите на дришльовците я!! .вчера станаха министри и днес обикалят по бизнес срещи за кинти - Нищо ново под слънцето на БГ .само физиономиите им са различни но са обединени в името на бързото забогатяване !! Жалка картинка -всеки краде и си заминава по "родните места" САЩ Франция Англия и т.н.