Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър

Министърът опроверга твърденията, че компанията му имала дългове
Обновена: 29 мар 2013 12:18 | 29 мар 2013 12:17,
257
Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър
Асен Василев Снимка: БТА

Икономическият министър Асен Василев призна, че няма диплома за магистър от Харвард.

По повод спекулациите за образованието си той подчерта, че е завършил бакалавърска степен по икономика в Харвард, както и магистърска – пак там, но само семестриално.

„В Харвард отидох 1996 г. През 2000 г. завърших с отличие като бакалавър по икономика. След това работих 4 години, след което се върнах обратно в Harvard Business School и Harvard Law School – комбинирана програма между MBA и докторат по право. Тази програма съм я завършил семестриално, но още не съм взел дипломата, тъй като не съм си предал дипломната работа“, разясни той. 

Василев отрече фирмата му „Евърбред“ да има задължения в размер на над 5 млн. британски лири, каквато информация се появила по някои медии. 

„Смятате ли, че националният инвестиционен фонд на Сингапур, както и националната научна асоциация на Сингапур биха инвестирали в компания, която е затънала“, попита риторично той. 

„В българската политика никой не остава чист откъм вестниците“, констатира Василев. Тръгва нова програма – JEREMIE 2, и 380 млн. евро вече са в банките в очакване на представителите на малките и средните предприятия, съобщи още пред bTV служебният министър по повод изявления, че малките компании у нас са в тежко състояние.

Той допълни, че заемите, които компаниите могат да изтеглят по тази програма, ще бъдат с „половин лихва“. „Тези заеми са специално за малки и средни предприятия и могат да се ползват не само за инвестиции, но и за оборотен капитал“, уточни още Василев.

Страната ни не внася ток, но износът към Турция в момента е ограничен поради чисто технически причини – прави се синхронизиране на турската система с европейската, част от която е и българската. Затова има ограничена пропускаемост, която обаче е временна. Така икономическият министър коментира появилите се публикации, че България има около 7000 мегавата излишна електроенергия, която обаче не може да продаде извън граница заради спрян износ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
2
 
13
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Герб са царе на калинките...
181
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 11 години
За съжаление никога няма да има мир в тая държава и нищо няма да се случи.С нетърпение чакам децата ми да порастнат и да ги изпратя по широкия свят-далече от другарите и децата им и внуците им.Отвратителна държавица,бедни,долни отвратителни хорица,тук-там някой свестен човек,колкото да ти стане още по-кофти за него.
180
2
 
16
 
! Отговори
Пасам преди 11 години
Драйфа ми се от червените ***:45 години ги управлява *** с основно образование, а министрите му бяха със завършено СПТУ по научен комунизъм!Да не говорим за 'вишото' на всички палячовци от Позитано!И за какво е цялото плюване?!Защото им го каза в ПРАВ текст "НЕИЗГОДНИ ДЪЛГОСРОЧНИ ДОГОВОРИ В ЕНЕРГЕТИКАТА"дело на 'вишиста' Овчаров и 'вишиста' Костов - на България!Проблемите в България не опират до компетентност и образование, а до елементарна съвест и морал!
179
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялото ни колониално правителство е съставено от хора които по-скоро приличат на роботи
178
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РАЗБИРА СИ ОТ РАБОТАТА МОМЧЕТО, СВИВА СУБСИДИИТЕ НА БИЗНЕСА С ВРЪЗКИ, ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ РАЗБРАЛ Е КЪДЕ СА ТЕЧОВЕТЕ И АКО НЕ ГИ СПРЕ ТО ПОНЕ ДА ГИ РЕДУЦИРА - ЗНАЧИ ЧЕ ЗА ДВАТА МЕСЕЦА СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА
177
4
 
6
 
! Отговори
Стилиян преди 11 години
И какво от това?? Видяхме ги всичките предишни капацитети. То не бяха от СБ от МВФ Юпита разни и т.н. Оставете го момчето може и да свърши работа
176
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един достоен политик ,трябва да остане. България се нуждае от такива пилитици като него
175
10
 
10
 
! Отговори
До 204 преди 11 години
Ако тоя беше толкоз виден харвардски възптаник, щеше да си работи там и нямаше и да чуем за него. Само тия които не ги искат там щот са некадърни се връщат тука и ни обясняват че ядем доматите с колците..Айде бееееее
174
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, които не биха ги взели даже и за чистачи в Харвард, тръгнали да обвиняват и обиждат този човек, когото не познават и който е постигнал нещо в живота си. При това без никакви смислени аргументи... Гордейте си се с дипломите за магистър от Благоевград и Русе, на него не му пречи. Жалка история, заслужили сте си съдбата, както някой вече спомена. *** народ - слаба държава.
173
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хм.. Че то към JEREMIE 1 няма интерес от бизнеса, какво остава за JEREMIE 2? При това срокът за изпълнение на проектите по програмата е до края на 2013 г. Само си приказваме едни хубави неща как Европа отпускала финансиране, но реална полза никаква. И как да има, като повечето фирми или вече имат сериозни кредити и не им се вземат нови, или изобщо не искат да чуят за финансиране по оперативните програми, защото знаят какъв таралеж ще си вкарат в гащите.
172
4
 
6
 
! Отговори
Всичко е ясно преди 11 години
По важното което разбрахме е че фирмата му имала 5 млн. дълг, 46 хил. постъпленияИ участие на фондове от Сингапур, където забягват всички "бг бизнесмени" с големи дългове барабар с ПрокопиевЕ какви ли поръчки има "Харватдеца" да помпа от бг икономиката за да си плати дълга?
171
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
харвард това само звучи гордо.да вземе да се яви на изпит в някой наш натопорчен вуз и там някой закостенял доцент от 20 години "да му ореже главата"
170
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи е само абракадабър и само семестриално е магьосник.:) Не е казал, не сме му отпечатали каквато си иска диплома.
169
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
образованието на някои наши вузове не се дава на това в харвард.особено до преди 15 години
168
2
 
13
 
! Отговори
Майтап преди 11 години
До Анонимен"бакалавър не беше ли консултант в бакалия?или готвач на баклава" Това беше готин лаф,ха,ха. Сериозно,обаче това е проблема ,че много хора в България и хабер си нямат какво значи само факта да се пребориш да учиш в учебно заведение като Харвард.Преди години срещнах едно българско момиче ,завършило Харвард.Работеше за една много голяма компания като Вицепрезидент....момичето беше на 28 години. Взели я на работа ,за да им вдигне имиджа с това ,че Харвард завършил работи за тях.
167
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бакалавър не беше ли консултант в бакалия?или готвач на баклава
166
3
 
22
 
! Отговори
Много прост преди 11 години
Шапка се сваля навсякъде по света на всеки, който е завършил Харвард даже само бакалавър при това с отличие, а Василев е почти с Магистър. Дай боже тоя човек да реши да поостане на поста си в България ,ако българската простотия на изборите може въобще да допусне нещо стойностно в политиката.
165
2
 
24
 
! Отговори
Веселинов преди 11 години
Вие, които плюете тоя младеж,наред ли сте?Това е "Харвард",а не да завършиш в Смолян във филиала на УНСС!
164
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТ БАКАЛАВЪР ДОКТОР НЕ МОЖЕШ ДА СТАНЕШ ПОСМЪРТНО. И ДОКТОРАНТУРА СЕ ЗАЩИТАВА, НЕ ДИПЛОМНА РАБОТА. ТИЯ В ХАРВАРД ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТ КАКВИ СА СТЕПЕНИТЕ НА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ.
163
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарки и другари!Другаря Станишев, какво образование, какви дипломи и какъв трудов стаж има? :))))))