Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър

Министърът опроверга твърденията, че компанията му имала дългове
Обновена: 29 мар 2013 12:18 | 29 мар 2013 12:17,
257
Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър
Асен Василев Снимка: БТА

Икономическият министър Асен Василев призна, че няма диплома за магистър от Харвард.

По повод спекулациите за образованието си той подчерта, че е завършил бакалавърска степен по икономика в Харвард, както и магистърска – пак там, но само семестриално.

„В Харвард отидох 1996 г. През 2000 г. завърших с отличие като бакалавър по икономика. След това работих 4 години, след което се върнах обратно в Harvard Business School и Harvard Law School – комбинирана програма между MBA и докторат по право. Тази програма съм я завършил семестриално, но още не съм взел дипломата, тъй като не съм си предал дипломната работа“, разясни той. 

Василев отрече фирмата му „Евърбред“ да има задължения в размер на над 5 млн. британски лири, каквато информация се появила по някои медии. 

„Смятате ли, че националният инвестиционен фонд на Сингапур, както и националната научна асоциация на Сингапур биха инвестирали в компания, която е затънала“, попита риторично той. 

„В българската политика никой не остава чист откъм вестниците“, констатира Василев. Тръгва нова програма – JEREMIE 2, и 380 млн. евро вече са в банките в очакване на представителите на малките и средните предприятия, съобщи още пред bTV служебният министър по повод изявления, че малките компании у нас са в тежко състояние.

Той допълни, че заемите, които компаниите могат да изтеглят по тази програма, ще бъдат с „половин лихва“. „Тези заеми са специално за малки и средни предприятия и могат да се ползват не само за инвестиции, но и за оборотен капитал“, уточни още Василев.

Страната ни не внася ток, но износът към Турция в момента е ограничен поради чисто технически причини – прави се синхронизиране на турската система с европейската, част от която е и българската. Затова има ограничена пропускаемост, която обаче е временна. Така икономическият министър коментира появилите се публикации, че България има около 7000 мегавата излишна електроенергия, която обаче не може да продаде извън граница заради спрян износ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
3
 
17
 
! Отговори
Рени преди 11 години
Ей това злобата на българите е безгранична. Всички вие които коментирате че бил само бакалавър, на куп да кандидаствате няма да ви приемат с ваще смотани магистратури от псевдо университети. Все сте много "умни" ама се вижда че не сте. Ето 192 например не бил прос ама не е прочел че програмата е между МВА и докторат по право МЕЖДУ и просто се завършва не с наУчен труд а с дипломна работа. Как да е, и с бакалавърски дипломи ни взимат на 5000$ стартова заплата и за 2-3г. стигаш 10 000$
161
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по улиците пълно с безработни младежи с по две магистратуриама в министерствата взимат да бакалавър и най-добре със средно - да им връчат някоя агенцийкатъпите комунистите издирваха на времето вишистите по затворите не защото ги обичаха- те ги бяха вкарали тамами бяха българи и способни да се примирят с "класовия" си врагза благото на страната сиа сега ни управляват възпитаници на пуцовете за национални предатели със задача колкото по неуки толкова по-добре
160
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доктор да станеш с дипломна работа? Доктор не е ли научна степен господин министре?! То вярно сме много прости това докторите на науките , ама чак пък толкоз.
159
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отново Американски "специалист".Това ще е третият.Те тоя окончателно ще допише произведението "Американска трагедия" за българската държава и народ.В написването на част от съдържанието,активно участвуваха и европейските спецегоисти".
158
3
 
11
 
! Отговори
Ал преди 11 години
Оставете го тоя каква диплома има, колкото учил толкова. Друго не мога да схвана, защо помощите от ЕС за бизнеса се раздават като кредити от банките, макар и на "половин" лихва. Какви са тези целеви субсидии, след като се раздават като кредити. Много тарикатско !!!!
157
9
 
12
 
! Отговори
блонди преди 11 години
На фона на толкова умни и изучени хора в БГ и много други извън страната тия недоучени калинки министри някяк дразнят сетивата..
156
6
 
6
 
! Отговори
Боко примата преди 11 години
АЪ намерих иь на идна бензиностанция ъъъ и викъм хайде шщъ си министъркъ
155
4
 
18
 
! Отговори
Че Гевара преди 11 години
Този човек има диплома от Харвард,а седящите бизони на Боко Тиквата,ни управляваха 4 години със средно образование.
154
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 163Още една червена бабичка, O, santa simplicitas. Или, по-скоро, *** манипулант ти ме гледай, аз ще те лъжа.
153
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До накъдеЕ, до кога ще се обясняваме ЗАЩОТО НЕ С А Щ, А БЪЛГАРИЯ Е СТРАНАТА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ. А ние питаме за туй и онуй, и ни прави впечатление онуй и туй, защото сме неуcпeли. И сме завистливи. Така ни намекват.
152
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 174Не бе, нали казаха, че били много, ама мно-о-о-ого изненадани, когато се видели тука, на предал-приел. Нали разбираш, не е възможно да лъжат. Никога. Това у нас не се случва министри да лъжат. Пардон да не лъжат.
151
6
 
13
 
! Отговори
накъде преди 11 години
Имахме една велика Калинка на висока позиция /без диплома/,орезилила Бг.,но неосъдена,имахме шефка на ДЕКЕВР и тя без диплома,но с фирма,продадаща незаконно цигари и тя неосъдена,сега имаме министър ,завършил Харвард,ама не съвсем.Накъде вървим,къде отиваме,защо на обикновения човек на всяка позиция за работа искат диплома,дори и за бюрото за безработни трябва да я представиш,а тук те назначават на страхотни отговорни места и дипломата не е необходимост,а някаква незначителна подробност
150
5
 
8
 
! Отговори
;) преди 11 години
Тази сутрин министъра на икономиката и енергетиката Асен Василев, направи забележително безочливо изказване. Без каквото и да е притеснение, той подкани българите да отидат в банките и да вземат като кредити 380 милиона евро. Пропусна да отбележи обаче, че тези 380 милиона евро бяха безвъзмездно субсидиране. Трайчо Трайков, Симеон Дянков и Росен Плевнелиев трансформираха безвъзмездното субсидиране в кредитиране за да облагодетелстват няколко приятелски и свързани с тях банки в България. ;)
149
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали имахме Министър-председател с 2 семестъра там, 1 -във военно училище, 2 семестъра на друго място, 2 семестъра история на изкуствата ...... Какво толкова ?Справка : образованието на Симеон Сакскобурггота
148
3
 
4
 
! Отговори
169 До с уважение преди 11 години
И аз! Обаче първо, сме магистри с диплома, второ, фирмите ни не са гарантирани от кварталния ОФ фонд на Мингапур, трето нямаме фирма, тя била през друга фирма. А как така за 9 години (от 2004 г.) поредният вундеркинд не може да завърши магистърската ТЕ СА ПО ДВЕ ДВЕ И ПОЛОВИНА ГОДИНИ. Голем отличник икономически министър а не може да смята. И четвърто нас президентът не ни е МОЛИЛ да ставаме министри. Не сме САНЬОРИ. И пето и на тоз калинк вестниците му пречат. A JEREMIE не е нoв.
147
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По повод спекулациите за образованието си той подчерта, че е завършил бакалавърска степен по икономика в Харвард, както и магистърска пак там, но само семестриално. ГОЛЯМ ЦИРК ПАТЕНТ НА ГЕРБ!
146
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а има ли и средно образование?????????????
145
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз живея в 16 ти апартамент и също нямам магистърска диплома от Харвард.
144
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Пропускате най-важното . Учил е в Хасково и е ПЯЛ в хора заедно с предишния министър."ТИЯ ДВАМАТА ПРЕДИШНИЯ И СЕГАШНИЯ МИНИСТРИ ДАЛИ НЕ СЕ ЕБКАТ, ЕЙ ТАКА СЪВСЕМ ПО ДЕТСКИ?
143
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В *** дипломата не означава нищо. Единственото, което има смисъл, са парите и връзките. Дори и да са от продажба на крави или от поръчкови убийства. Понякога (в случая 'калинка') и оралните умения помагат донякъде.