Никой не е напускал сдружението "България на гражданите"

"Никога не сме имали 870 членове от Пловдив, че да ни напуснат"
1 апр 2013 11:22,
67
Никой не е напускал сдружението "България на гражданите"
Георги Атанасов. Снимка: България на гражданите

Заявяваме категорично, че към момента няма постъпили заявления за напускане на членове на Клуб „Пловдив на гражданите” към сдружение „България на гражданите“, обяви Динко Атанасов, председател на местната структура на сдружението.

Така излиза, че напусналите са само от партията на Кунева, но не и от движението "България на гражданите".

От сдружението се оплакаха, че с напредването на предизборната кампания се засилва натискът върху проекта „България на гражданите“. Главно този натиск бил срещу  партията „Движение България на гражданите“, но безусловно засягал и сдружението „България на гражданите“.

„Безспорно проява на такъв натиск е добилото известност напускане на партията на част от членовете на пловдивската организация.“, заявява Георги Атанасов, председател на УС на  сдружението и допълва, че напускането на партията на част от членовете й е зле поставено и режисирано театрално събитие, охотно и безкритично разпространено  от  организираните „безпристрастни  медии“.

Още по темата
Всъщност сдружението е отделен правен субект от политическата партия, имащ различни цели, задачи, статут и правна среда за дейността си, заявява Атанасов, като пояснява, че членовете му нямат право по закон и устав да изискват от партийни структури определено политическо поведение, следователно не могат да се оплакват, че никой не се съобразява с тяхното мнение за  начина на водене на политическата работа от политическа партия.

Георги Атанасов обаче се обръща към членовете на сдружението с молба да подпомогнат партията при  установяване и идентифициране на местните проблеми и намиране на средства за разрешаването им. След това пък заявява: „Дейността на членовете на сдружението не може да има политически характер.“

От сдружение „България на гражданите“ допълват, че никога не са имали регистрирани 870 членове от Пловдив и Пловдивска област и е невъзможно толкова да са напуснали, както твърди г-жа Дани Каназирева.

Все пак Георги Атанасов се застрахова, казвайки, че ако членове на сдружението са го напуснали, то това би имало „крайно оздравителен ефект за самото сдружение“, защото изтъкнатите мотиви на напускащите, чийто изразител е г-жа Каназирева, показват тяхната  начална  несъвместимост с устава и принципите на съществуване на  сдружението.

Вчера беше обявено, че стотици членове на партия ”Движение България на гражданите”, членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, са оттеглили подкрепата си за лидерът им Меглена Кунева.

873 членове на партия “Движение България на гражданите”, 855 членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, както и 61 души от общинските ръководства, оттеглят доверието си от Движението, обяви областният координатор Дани Каназирева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
zoro преди 11 години
papagali
58
0
 
3
 
! Отговори
koteto преди 11 години
Кунева няма място в политиката на страната ,дано го разбере най-после!
57
0
 
5
 
! Отговори
kick-ass преди 11 години
На Кунева не е мястото е политиката. Дано от всичко случило се до този момент си вземе поука най-сетне/
56
0
 
6
 
! Отговори
violetta преди 11 години
Много грешки и пропуски допусна Кунева и сега дойде времето да си плати за тях. Да се сбогува с парламента.
55
0
 
5
 
! Отговори
луцифер преди 11 години
Не мога да понасям Кунева - политик,лансиран от олигарси и монополисти като Любо Пъпката, Прокопиев , Доган и Сакскобургготски
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако се гласува за Кунева, значи пак Тройката мошеници ще ни управлява.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще напуснат!
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все още има хора, които вярват на лъжите на националната предателка Кунева-Пръмова! Продаде България, като спомогна за закриването на блоковете на АЕЦ"Козлодуй"и за награда я назначиха като банкер в западна банка!
51
0
 
7
 
! Отговори
gica преди 11 години
Въртят се едни и същи лица,само сменят репертоара!
50
0
 
5
 
! Отговори
синя лавина преди 11 години
Целта със създаването на тази партия да се вкарат старите муцуни от НДСВ отново в политиката. А тези, които бяха част от ТК, никой не иска да вижда повече в политиката.
49
0
 
8
 
! Отговори
изпаднал преди 11 години
Това не е нещо което ме учудва, защото тази партия е правена от останки и това си е едно нормално стечение на нещата. Кунева е бита карта и не знам как си е представяла, че ще влезе в парламента.
48
0
 
7
 
! Отговори
bezpartien преди 11 години
Целта си беше да се вкарат определени хора, които и преди са били в парламента. Новите лица дето постоянно ги афишираше са били само за попълване на листите.
47
0
 
11
 
! Отговори
граждани брачеди преди 11 години
че вие сте били много зле - щом в пловдив нямате 700 члена сигурно сте само кунева и роднините
46
0
 
10
 
! Отговори
hala_mala преди 11 години
Цялата кариера на Кунева-Пръмова е бурен кючек под диригентството на БКП и ДС.
45
2
 
13
 
! Отговори
Rangel_55 преди 11 години
Партията на Кунева е патерица на Доган и Станишев. Те готвят нова тройна коалиция, която да върне във властта същите герои, които народът изхвърли заради невиждана корупция и политически злоупотреби станишевци, руменовчаровци, даниелвълчевци, руменпетковци, самата Кунева и цялата партийна шайка на Ахмед Доган.
44
2
 
9
 
! Отговори
Targeta преди 11 години
Народа винаги е избирал на избори по-малкото зло. Кунева е от големите, защото е част от тройната коалиция и много добре си спомняме какво беше по времето, когато те управляваха България.
43
0
 
9
 
! Отговори
Илияна преди 11 години
В политическа биография на днешната нова звезда Пръмова присъства един факт, от споменаването на който тя бяга панически. Да не говорим за даването на отговори по него. Става дума за участието на Меглена Кунева-Пръмова като юрист в казионния Комитет по правата на човека преди 10 ноември 1989 г. Този комитет е създаден със специално решение на Секретариата на ЦК на БКП от 3 февруари 1988 г. Цялата му дейност е насочвана и контролирана от две структури Секретариата на ЦК на БКП и Държавна сигурност.
42
0
 
10
 
! Отговори
Daniela_Radeva преди 11 години
Кунева е една от грабителките на България, която успя да удари едно рамо на монополите у нас да упражнят още повече положението си. Представете си ако дойде на власт, то какво ще става тогава.
41
0
 
8
 
! Отговори
Angel83 преди 11 години
Никога не съм я харесвала тази като политик. Просто се доказа със своята некомпетентност да управлява държавата и това много добре се видя, когато подписа смъртната присъда на българската енергетика.
40
0
 
9
 
! Отговори
Hrisov преди 11 години
Кунева да не се прави на света вода ненапита, защото всички много добре знаем от къде идват парите за финансирането на нейната политическа кампания. Нека не забравя, че вече българина отдавна не яде доматите от колците.