От РЗС четат лекция на тема: "Първи стъпки към импийчмънт"

Плевнелиев: Президентството не е място за предизборна агитация
Обновена: 9 апр 2013 11:49 | 9 апр 2013 11:49,
53
От РЗС четат лекция на тема: "Първи стъпки към импийчмънт"
Лидерът на РЗС Яне Янев. Снимка: Булфото, архив

Ние от РЗС имаме много добре подготвени юристи, които възнамеряват да изнесат паралелни на президентските курсове. Те са: "Първи стъпки към импийчмънт". Това каза лидерът на РЗС Яне Янев, който заедно с юристи от партията входира в президентството молби за провеждане на уроци по конституционно право.

Яне Янев беше категоричен, че президентът не би трябвало да има никакви гафове, а всеки негов ход трябва да е в полза на държавата. Той припомни разкритията си за декларациите на служебните министри, които били входирани от президентството с входящ номер, и добави гаф с името при издаването на указа за назначаването на служебния премиер.

„На 13 март, когато беше назначен служебният министър-председател, в указа, който е диктуван по телефона, е сбъркана поредността на неговите имена. Първият указ, който е издаден, е бил за Марин Николов Райков, а името на министър-председателят е Марин Райков Николов, тоест е бил назначен друг човек", каза още лидерът на РЗС.

Още по темата

"Това е недопустимо и абсурдно", възмути се Янев и заяви, че не може президентството да бъде училище за полуграмотни юристи, защото президентството е най-висшата институция в републиката и би следвало да има изключително подготвени и можещи хора”. Според него президентът е човек, който няма право на гафове.

Относно молбите за курсове по конституционно право Янев призова президента да си спази обещанието, иначе се получавал странен парадокс - лявата ръка не знае какво прави дясната.

Припомняме, че цялата драма с "училището по право" започна, когато Яне Янев обвини президента, че под натиск на олигарси и шефове на ЕРП-та се готви да наложи вето върху Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности.

След като обаче законът беше обнародван в Държавен вестник, от партията на Янев заявиха, че са “спечелила битката“, защото президентът е издал указ и законът е обнародван "под натиск на РЗС".

По този повод администрацията на президента уточни, че указът за обнародването е издаден още преди изказванията на Яне Янев за съмнения, че се готви вето. От президентството дори предложиха съкратени курсове по конституционно право за политици и кандидат-депутати.

В крайна сметка вчера от пресцентъра на партията обявиха, че ще се възползват от поканата на президентската администрация и тази сутрин Яне Янев и юристите на партията се оказаха в президентството.

"Да имаш претенции да обучаваш, значи трябва да имаш необходимата подготовка, квалификация, опит. Затова сме тук, да видим какъв е експертният потенциал на президентството”, заяви днес Янев, цитиран от "Фокус".

Лидерът на РЗС допълни обаче, че ако изявлението, което е направено за курса на обучение, е само хрумване на някой от пиарите на президента, подобно на хрумването за новогодишното обръщение, то трябва да се потърси отгворност на този човек.

Президентът Росен Плевнелиев не остана длъжен на Яне Янев и бързо го контрира, заявявайки пред медиите, че президентската институция не е място за предизборна агитация и предизборни упражнения на една или друга политическа сила.

„Много моля тези политически лидери на България – обърнете се към българския народ и кажете какво трябва да направим, какво вие поемате като ангажимент да свършите в тази тежка за народа ситуация. Това е позитивното и отговорното поведение пред българския народ”, посочи още президентът. „Това, с тези пушилки, народът много добре разбира за какво става въпрос. Лично аз всеки ден ще посочвам проблемите и ще търся решения”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Критиките на Яне Янев отправени към президента са напълно логични.. За мен единствената партия която може да доведе до нещо по-добро и цивилизовано е РЗС. Също така имат голям потенциал да се справят с корупцията в страната. Нека подкрепим РЗС. Сигурен сам,че никой няма да съжалява
45
0
 
2
 
! Отговори
агентБуда преди 11 години
При управлението на Герб безработицата се утроява,доходите падат 70%,1млн емигрират, данъчните подслушват,бизнеса е на колене-35% фалити,затворите се пълнят с невинни тинейджъри след обилна доза насилие и изтънчен рекет(на заможни родители)! 2013г:500 самоубииства,6 човека демонстративно се самозапалват,бича на мизерията и глада отново е сполетял българина,накрая държавата колабира. Депресия,Агресия,Рецесия завлядяват България под ръководството на мутро-ченгеджийския хибриден звяр ББ-ЦЦ
44
1
 
1
 
! Отговори
689 преди 11 години
Яне Янев ще получи хемороиди от напъване. Няма го никакъв в социологическите прогнози и се чуди вече как да привлече вниманието към себе си.
43
0
 
1
 
! Отговори
17 преди 11 години
Мюлер вика Щирлиц при себе си и почва да му се кара: - Щирлиц! Ако още веднъж те хвана да режеш сланина върху секретните документи, които крадеш от сейфа - ще му сменя бравата!
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що бе, Плевнелиев, се отказваш, нали твоята администрация сама му беше приготвила отговор, който ти подписа, че е готова да дава такива уроци? Сега излиза, че президентът или лъже в официалните си писма, или не чете какво подписва, или не си държи на думите :)Смешна е президентската администрация - пълна с ГЕРБ-ави калинки :))Не съм фен нито на РЗС, нито на президента на ГЕРБ, ама в случая РЗС натри носа на тъпата администрация на президента на РъБъ (на ГЕРБ)!
41
1
 
5
 
! Отговори
Петър Вишев преди 11 години
Янев не ми от най-симпатичните, но разгледах програмата на РЗС и ми се струва, че са възможно най-адекватния вариант за справяне с корупцията, обуздаване на монополните безчинства и въздаване на поне някаква социална справедливост. Всичките други партийки са мижава,неадекватна работа и повечето вече сме ги тествали на полето-не стават и за *** за зеле. Крайно време е вече да почнем да гласуваме не за лицата, а за идеите и кадърността. За сега избирам РЗС!
40
3
 
5
 
! Отговори
Branimir преди 11 години
Плевнелиев не се утвърди в представите ни като обединител на нацията, а по-скоро като разединител, продажник и зависим от корпорациите.
39
1
 
4
 
! Отговори
кака янка преди 11 години
Ако се захапят тия връзки на Плевнелиев с енергийната мафия, ми се струва, че няма да си изкара мандата, както го направиха Бойко и неговото правителство. Тоя ще се окаже тиха вода, тихите води са най-дълбоки.
38
2
 
4
 
! Отговори
lord glenn преди 11 години
Яне сериозно е хванал Плевнелиев на къс пас. До момента всичките критики които отправя към президента са напълно основателни, Интересно ми е как ще отговори на тях Плевнелеив или по-скоро как ще ги обори.
37
1
 
4
 
! Отговори
щрак преди 11 години
Реално погледнато нямаме нужда от такъв президент като него. Ако подаде оставка, ще направи услуга на много хора. Публична тайна са връзките му с енергийния мафиот Иво Прокопиев. По-точно жена му, която дълги години е работила в негова медия.
36
1
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Вижте, момиченца и момченца "журналистчета" , не ни занимавайте с еднакви безпочвени групости. Страната беше подпалена от протести срещу корупция, крадещи с главата и с краката монополни институции, хората вече си броят стотинките за хляба, а вие ни занимавате с тия никому ненужни "новини". Ролята на журналистиката е да изгражда някакъв социален модел на развитие, да отразява обществения интерес, да защитава потребностите на хората, да задава модел на обществено и политическо развитие....
35
1
 
3
 
! Отговори
Dora Yankova преди 11 години
Администрацията на президента не просто не притежава необходимите качества и компетентност, но и е прекалено раздута. не виждам защо от нашия джоб трябва да се плаща за преквалификацията им. Толкова ли не могат да се намерят кадърни хора в тая държава. А уж Плевнелиев щеше да е различен от червения Гоце и да предприеме чистки. Вместо това виждаме една раздута администрация и гаф след гаф.
34
1
 
4
 
! Отговори
don baston преди 11 години
Плевнелиев прекалено много се доверява на администрацията си, която не за първи път показва некадърността си. А това, че Плевнелиев не познава основният закон в държавата, юристите му също, си пролича още по случая Марковска, където само факта, че г-жата се отегли тихо и кротко не му коства поста.
33
1
 
6
 
! Отговори
Ренка преди 11 години
Е, и аз бих се изнервила, признавам си. Прав е Янев, малко по-внимателно и тактично, Плевнелиев!
32
0
 
0
 
! Отговори
ANONİMEN преди 11 години
KOYSİ Tİ BE *** DA GOVORİŞ ZA İMPİYÇMINT APTAL HAYVAN M...........
31
4
 
6
 
! Отговори
djei8899 преди 11 години
Крайно време е Плевнелиев да си подаде самоволно оставката и да се откаже от поста на държавен глава, в противен случай може да допусне някой по-сериозен гаф, който да се отрази зле на българската общественост или да не се хареса на олигарсите , които дърпат конците му.
30
3
 
8
 
! Отговори
JagdPanther преди 11 години
АТАКА да се махат, няма нужда да са отново патерица на пожарникаря! Гарантирам ви че Волен сега говори едно, но в момента в който влезе в парламента пак ще смени плочата само за да заръфа кокала
29
3
 
6
 
! Отговори
tedi77 преди 11 години
Прав е Янев, цялото президентство на Плевнелиев е поредица от гафове и не първи, а вече крачи с последни стъпки към импийчмънт, крайно време е Плевнелиев да си подаде оставката , докато не е допуснал някой по-сериозен гаф и да се сложи край на този цирк.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох, тоя как не се умори?
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ние от РЗС имаме много добре подготвени ......"Имате , грънци!като предишната ви парламентарна група - хванати от кол и въжЕ! Разтурихте сам-самички!Мисли ли си янето-калпазането, че ще влезе в следващия парламент? Щеше да "уволнява" ББ - още му висят парцаливите плакати. После врътна д**** на ББ и му запя песен любовна.Щял янето да издава книга "За корупцията - от А до... Ю" :)))))***! Ама бозае кинти от народа, нали? Глав*нак с глав*наците!Гледайте пак да му се вържете