Г-н Плевнелиев, класът на РЗС е готов за час по право!

Хората на Яне ще се образоват в президентството
8 апр 2013 13:58,
56
Г-н Плевнелиев, класът на РЗС е готов за час по право!
Юристите на РЗС ще станат пак ученици. Снимка: Булфото, архив

На 9 април, във вторник, в 9.00 часа, председателят на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев ще заведе в президентската администрация част от юристите на партията и кандидати за народни представители, завършили право и публична администрация, съобщават от партията.

От пресцентъра на РЗС заявяват, че не са упълномощени да дават каквито и да било подробности, свързани с желанието на кандидат-депутатите да получат обещаните от президента съкратени курсове по конституционно право. На 29 март прессекретариатът на президентската администрация разпространи следното съобщение:

"Администрацията на президента изразява готовност да организира съкратен курс по конституционно право за всички политици и кандидат-депутати. Това ще им помогне да бъдат максимално компетентни и коректни занапред при боравенето с текстове от Конституцията, свързани с правомощията на държавния глава да налага вето или да издава укази за обнародване на закони".

Още по темата

Всичко започна, когато Яне Янев обвини президента, че под натиск на олигарси и шефове на ЕРП-та се готви да наложи вето върху Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности.

След като законът беше обнародван в Държавен вестник, от партията на Янев заявиха, че са “спечелила битката“, защото президентът е издал указ и законът е обнародван "под натиск на РЗС".

По този повод администрацията на президента уточни, че указът за обнародването е издаден още преди изказванията на Яне Янев за съмнения, че се готви вето. От президентството дори предложиха съкратени курсове по конституционно право за политици и кандидат-депутати.

Обучението ще им даде възможност за обективна преценка и призивите им през медиите един или друг закон да бъде „пуснат“ или „върнат“ няма да се дължат единствено на политическо или предизборно говорене. Ще избегнат и популистките спекулации за налагане на натиск от един или друг фактор, се казваше в позицията на президентството.

От РЗС пък реагираха, заявявайки, че действително би било добре президентът да организира обучение по конституционно право, на което обаче да присъстват основно представители на президентската администрация и членове на служебното правителство.

В крайна сметка очевидно учебни занятия ще има и класът на РЗС ще се събере в президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Странен преди 11 години
До АнонименНе знам към кого е това обръщение, но очевидно неяснотатата в "програмата" на "Пубелчана администрация" е очевидна. Поведението на Плевнелиев е на махленско ниво, не му е работа да ограмотява партии, още по-малко му е работа да демонстрира такова ниско ниво на поведение. Че защо само партии, за ограмоти и нас, обикновените хора, щом е толкова дашен и има свободно време.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До eТъпанар, знаеш ли изобщо програмата на Публична адм., че се изказваш?
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЯне има доста добри шансове да влезе в политиката и нямам никакво обяснение защо сте седнали да го одумвате така. Типично родна черта е, да плюем по каквото и да е.
44
0
 
2
 
! Отговори
Той преди 11 години
До eНе знам твоето какво образование е, по публична администрация си е съвсем нормално образование. Вероятно имаш списък със специалности, които зачиташ, но по същата логика икономика, мениджмънт и т.н. може да ти се струват недостатъчни.
43
0
 
2
 
! Отговори
Смелчага преди 11 години
О, да, аз също мисля, че такова обучение няма да е в повече на всички партии. Тези, които се мислят за прекалено знаещи, са хора, които трудно се поддават на развитие. Поздравления за РЗС и по специално за Яне Янев, че ще отидат на курс в Президенството.
42
0
 
2
 
! Отговори
e преди 11 години
какво образование е публична администрация????висше за *** ???
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълен та*ак.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янка с гроздедо за трактора,а сега ОБСЛУЖВА дебелия ***!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя на снимката е ШИВА!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ооооооо,пудела на дон буда!
37
1
 
2
 
! Отговори
Селякът преди 11 години
Хей, хора тия Гербери се оказаха доста ,нагли дори по нагли от "Наглите". Борят се всички партии за власт и пари. Не ги е грижа за хората,за нас обикновените. Не ги искаме повече,тези партии се изчерпиха с грешките си и неправилната политика която водят.Вместо да дават добър пример те купуват гласове, а после за да си възвърнат изхарчените средства,се превръщат в мародери. В тях няма нищо патриотично за род и родина. Това президент,първи министър би трябвало да бъдат съпричастни като "майка и баща" за Обществото и Нацията като цяло. Вярвам ,че имаме млади хора образовани който би могло да се о
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей Яне отново ли ще бъдеш с Буда я кажи?ако си с него изобщо не ме търси да гласувам за теб.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един средно интелигентен българин никога не би гласувал за Герб !
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това малкия Буда ли е ?
33
3
 
3
 
! Отговори
Миши преди 11 години
Много добра идея... Колкото по-образовани, толкова по-образовани... Не трябва ли всъщност всички партии да минават през такова обучение?
32
0
 
6
 
! Отговори
Тъз -урветина преди 11 години
На тъз -урветина няма ли кой да и го сложи в устето.Що не се гръмне?
31
0
 
5
 
! Отговори
Мъдреца преди 11 години
Яне , Яне лудо Яне !Я си прегърни най-хубавата жена , та си легнете , та дете си направете - може пък да излезе хубаво , умно , щом ще го правиш с оная си работа !Виж за политиката - забрави !
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янето знае,че танцува последен валс и затова така се вживява в играта.Но,играта свършва и се задава нов сезон на Dancing Stars,с нови играчи с нови физиономии и нови стъпки по дансинга.Янето не можа да уволни председателя на журито.После се сцепи да се натяга,обещаваше страхотни изпълнения ,но не успя.Членовете на журито и зрителите останаха разочаровани и ще го изключат от понататъшно участие.А как му се иска още...
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 26В една дружинка ли са или са конкуренция с плев...
28
3
 
4
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Много грозни и *** думи на *** хора. Хора, дето си нямат друга работа освен да си избиват колексите и да плюят яко по каквото им падне. Ясно що сме това положение.....ако всички сме такива и от нас зависи бъдещето на страната пази Боже!