България има нужда от демократично управление

Лютви Местан смята, че то е алтернативно на ГЕРБ
13 апр 2013 18:24, Петя Славова
141
България има нужда от демократично управление
Лютви Местан. Снимка: Булфото

Според лидера на ДПС Лютви Местан днес България се нуждае от демократично в същността си управление, алтернативно на управлението на ГЕРБ. "Това означава, че България има нужда не просто от ДПС, а от много силно ДПС", заяви в Кърджали при официалното откриване на предизборната кампания на партията лидерът на ДПС и водач на листата в Кърджали Лютви Местан.

Той определи изборите на 12 май като исторически важни за страната, защото се провеждали в условия на "дискредитирано усещане за държавност", пише БТА.

Лидерът на ДПС подчерта необходимостта да се възстанови коалиционната формула за управление на страната. Отчете, че по времето на двойната и тройната коалиция не са били разгърнати предимствата на коалиционното правителство и е допуснато да се създаде усещане за коалиционно парцелиране на властта. "Ние трябва да сме си научили урока", подчерта Местан.

Спечеленото мандатно място на ГЕРБ в Кърджалийски избирателен район през 2009 г. Местан отдаде не на пробив в ДПС, а на променената методика за разпределение на мандатите. За пример той посочи 2005 г., когато Стефан Данаилов събра близо 18 хиляди кърджалийски гласа, но заради методиката не успя да реализира мандат.

Предизборната си кампания ДПС откри в Кърджали с Национален младежки събор на движението за права и свободи пред Дома на културата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
2
 
! Отговори
правилно и ние преди 11 години
Искаме демократично управление .За това ще гласуваме масомо за ГЕРБ!
121
1
 
0
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Изберете бюлетина 45, там най-много ще ги заболи! Накажете Станишев, Гергов, ББ, ЦвЦв, Лилянка, Мигленка, Цецка, Мецка и До(с)***! Време е да копаят и строят всичко, което откраднаха! Народът ще победи! Олигархията няма да е вечна!
120
0
 
1
 
! Отговори
Мимето до 124 преди 11 години
А как да е при този тотален геноцид започнал от преди 23 г. ?
119
2
 
1
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Тук някой от етноса, който някак си се е научил да пише, е писал, та се е забравил. Не му обръщайте внимание, да върви където му видят очите, макар че тях никой не ги иска, тъй като само търсят къде да живеят на чужд гръб.
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бг е в агония.Еврокомисията: България остава най-бедната държава в ЕС.Природата си знае работата. Оставете Бг спокойно да агонизира и да предаде богу дух на спокойствие. не я разчеквайте повече.
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРИЯ е обречена на гибел.проклета е. бг племе е проклето. тук е бъдещето на *** българи, дето никой не обича! възмездие за злините на бг към малцинствата години наред. повече от век. изтриват всички и ги асимилират. сега е техен ред. а на местан сао можете да завиждате, че е по-учен от вас и че е по-бял от всеки бг. ще дойде време - ще търсите турците със свещ. понеже *** ще се женят за дъщерите ви и ще ви шоколадират.ще си плащате за злините към малцинствата. ромите ще ви оправят
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРИЯ УМИРА, ГАСНЕ И СЕ ИЗТРИВА ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА. ДА ЖИВЕЯТ РОМИТЕ В БГ!
115
2
 
2
 
! Отговори
дпс+атака преди 11 години
активист на дпс е турска ***, активист на атака е българска ***! и двете ги чукат който ги хване, хахахаха... калтаци вмирисъни! в коптора си ви е най-добре на вас! хахахаха....
114
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
б-я се самозаличава сама. въпреки тиранията над малцинствата, а и точно порпди нея. историята е гробище на такива като бг-те. безславно ще си мизерстват и клошарстват. знаят си го и им е мъчно. ама няма как - като си посееш вятър ис жънеш буря. лека пръст, нещастна бг!
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бедна жалка българийца! накъде с *** по дивия запад? тръгнали на крос и викат да вземем да минем европа. а бай тошо отвръща:за да ни видят голите зад-ници ли?
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бедна, гладна бг! беден жалък народец, чиято съдба е да бъде нечия ***. съдбата на малките, забравили корените си народи. отричащи се от волжските си братя. бедна задунайска губерния!
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
б-я плаща и ще плаща, докато съвсем изчезне като етнос. това се вижда с просто око. няма деца, работа, семейства. мързеливи са и не им се работи. не могат да си платят тока. нямат пари за храна и бъркат в кофите за ***. пълно е с клошари. най-богати са ***. те ще властват след известно време. в районите с турци и без това бг няма. помаците и тях ги примамват арабите. бг-те бягат в испания, гърция и сканд. страни се срамуват от рода си.
110
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е земята на ромите. Ще ще властват, понеже т.н. българи никого не понасят. *** ще им правят помен. Лека пръст на българите. Те си плащат заради проклятията, извършени спрямо малцинствата. Проклети са и над 140 години продължават да ги проклинат поколения наред. Всичките правителства действаха като бумеранг и сега бг народ плаща, това е. Ще плаща до последния крак, както се възползват от наследството на семействата си, така ще им плащат греховете, дето си мъляаха и се присмиваха
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България вегетира и загнива. По селата няма население, а по градовете всичко мирише на гробища. Мирише не пръст и помени. Б-я е на изчезване от картата на света. Затрива се като държава и като народ.
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чувстващите се турци отиват в Турция, за да могат да останат в Б-я само хората, чувстващите се *** (тоест - българи, понеже няма етнически българи. Българите са само на Волга. Тук е една чорба).Българите - в Испания, ао изобщо има българи. Живели все под робство и никога свободни.До 50 години ългарите ще съществуват само в учебниците по история. Лека им пръст! Б-я - заден двор на Германия и клоака на Европа. Това е функцията им. А тези земи ще останат на поколенията на бай Кирил Рашков. :)
107
0
 
0
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Следващото правителство ще бъде или експертно, или коалиционно. Очаквам Бойко Борисов да не състави правителство (като обвинява за това всички освен себе си), защото знае какво наследство е оставил и ще трябва други да оправят батака, а той да се върне след тях като спасител. А ДПС дано са си научили урока. Усещането "за коалиционно парцелиране на властта" съвсем не беше само усещане, а практика на ДПС от началото на прехода - подкрепа срещу привилегии за техния електорат за сметка на останалите
106
0
 
2
 
! Отговори
DNE$.BG преди 11 години
edinstvenniq 4ovek zastannal sre6u mafiq i komunisti e BOIKO BORISOV ne vijdam koi drug drugite partii imat interes za mqsto kak da ograbqt darjavata komunistite nad 45 godinni ni zatavaha v blatoto e kak da stanne sega go oplyvat kolko vreme be6e na vlast BOIKO BORISOV i dali mu be6e dostata4nno tva vreme precennete vie are cakaite minusi
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС разделя държавата и ни противопоставя един срещу друг на етнически принцип, бори се за пълна зависимост на изповядващите исляма от тях, за да си имат сигурни избиратели и за да са сигурни, че винаги ще могат да се облажат от държавната баница. А обикновения човек какво печели ? Само създават страх и несигурност в него и го плашат с лошите българи, докато те, добричките, уж мислят за него! Мислят, трънки! Мислят за собствените си банкови сметки!
104
0
 
1
 
! Отговори
изчадия преди 11 години
гласуваш за атака гласуваш за дпс! гласуваш за дпс гласуваш за атака! това е простичката истина! атака и дпс, двете най-долни безбожни уличници на прехода. глоясала смрад заразна, проклятие изречено от цял един народ тегне над вас! никой не е по голям от обединеният народ, запомнете го изверги, извратени безбожници и ***!
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма какво толкова да го мисля - гласувам против ГЕРБ и толкова или гласувам за ДПС кратко и ясно.