България има нужда от демократично управление

Лютви Местан смята, че то е алтернативно на ГЕРБ
13 апр 2013 18:24, Петя Славова
141
България има нужда от демократично управление
Лютви Местан. Снимка: Булфото

Според лидера на ДПС Лютви Местан днес България се нуждае от демократично в същността си управление, алтернативно на управлението на ГЕРБ. "Това означава, че България има нужда не просто от ДПС, а от много силно ДПС", заяви в Кърджали при официалното откриване на предизборната кампания на партията лидерът на ДПС и водач на листата в Кърджали Лютви Местан.

Той определи изборите на 12 май като исторически важни за страната, защото се провеждали в условия на "дискредитирано усещане за държавност", пише БТА.

Лидерът на ДПС подчерта необходимостта да се възстанови коалиционната формула за управление на страната. Отчете, че по времето на двойната и тройната коалиция не са били разгърнати предимствата на коалиционното правителство и е допуснато да се създаде усещане за коалиционно парцелиране на властта. "Ние трябва да сме си научили урока", подчерта Местан.

Спечеленото мандатно място на ГЕРБ в Кърджалийски избирателен район през 2009 г. Местан отдаде не на пробив в ДПС, а на променената методика за разпределение на мандатите. За пример той посочи 2005 г., когато Стефан Данаилов събра близо 18 хиляди кърджалийски гласа, но заради методиката не успя да реализира мандат.

Предизборната си кампания ДПС откри в Кърджали с Национален младежки събор на движението за права и свободи пред Дома на културата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
5
 
! Отговори
Див звер преди 11 години
Турски козел българска върба мисли да обелва
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още едно потвърждение на моите думи.Ако ти си бълхар ние сме БЪЛГАРИ
80
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото си пося б-я, това ще си пожъне. Асимилиция от страна на ромите. Заради злините си към др. малцинства, си го заслужават!
79
2
 
2
 
! Отговори
До 77 преди 11 години
Нищо подобно - турчина ако го вземат на работа - то е защото е работлив а не че е турчин . Това за което пишеш беше при социализма и беше обратното - уреждаха българите на "хубава" --скътана работа. Ако имаш малко акъл - помисли !!!!! За какво ми е българин на работа ако е некадърен?!?!? Сега всичко е частно - ако няма приход - от къде ще вземеш пари - хазната не дава както при соца
78
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** - страната на изчезващото малцинство, наречено бълхари и обречено на изчезване. Ще остане само в археомузеите. Проклета е тази страна, поради мъките, причинявана на другите. Това е. На привършване. До 50 години. Турците в Турция, бг-те в Испания, а тук е родината на ромите.
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я ДА КАЖЕ МЕСТАН, ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ НА КОЛКО БЪЛГАРИ Е ЗАЩИТИЛО ДПС?ЗА КАКВИ ПРАВА И СВОБОДИ ГОВОРИ ТОЗИ ***, КОГАТО ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ СА САМО ЗА ВЪРХУШКАТА НА ПАРТИЯТА.
76
4
 
8
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 11 години
" ХУБАВО МОМЧЕ -- АМА -- ТУРЧЕ " ЗВЕРСКОТО "ПРЕИМЕНУВАНЕ" И ТЕМ ПОДОБНИ СА ПРИЧИНАТА ЗА СЕГАШНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ТУРЦИТЕ. ТОВА ДЕЛЕНЕ ОСЪЩЕСТВЯВАХТЕ ВИЕ БЪЛГАРИТЕ КЪМ ТОЗИ ТРУДОЛЮБИВ НАРОД И СЕГА ЖЪНЕТЕ РЕКОЛТАТА. МРАЗИТЕ *** ЧЕ СА *** МРАЗИТЕ И РАБОТЛИВИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ - ТУРЦИ -- ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ......РЕШЕТЕ НАЙ- СЕТНЕ КАКВО ИСКАТЕ И СЕ СЪРДЕТЕ САМО НА СЕБЕ СИ ЗАЩОТО ВИЕ САМИТЕ ГО ДОКАРАХТЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ
75
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС е незаконна партия и трябва да се забрани!
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не мога да ти кажа колко офицери има в Българската Армия с турски имена и нали те се самоопределят като турци.В Америка няма да срещнеш нито един който да се не се самоопределя ,като американски гражданин.А В България има региони ,ако не говориш турски език няма да ти дадат и хляб и все още си позволяват да ни наричат ***.И тепърва тече ислямизация на населението в родопския край и настройват това население срещу Българите.Ида се стигне до там ,че Доган да се изказва ,че той дава парите .
73
0
 
2
 
! Отговори
15 преди 11 години
Bulgaria nqma nujda ot vas
72
0
 
6
 
! Отговори
буря преди 11 години
До Анонимен Можеш ли да ми отговориш:Колко генерали има в МВР и войската с турски имена.Недейте да затваряте българските предприятия за да не отварят чужденците.
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На турците им се дават повече права отколкото на българите,в едно предприятие като кандидатстваш за работа българина няма да го вземат ,но турчина да ,а там където е турски регион искат и да говориш на турски .За каква демокрация ,това е ислямизация
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези които са заявили, че няма да гласуват трябва да знаят, че те всъщност гласуват за ДПС. Причината е, че ограничения турско-*** електорат придобива тежест при по-ниска избирателна активност. Така ДПС взима по-голям процент. Ако избирателната активност е по-висока - например 80%, това ще ги остави извън народното събрание. Следователно ще спестим десетки милиони от техните кражби.
69
0
 
1
 
! Отговори
заедно преди 11 години
тези дето викат турците това турците онова или обратното, българите това или онова, това са все едни и същи импотентни дупенца, или са от атака или са от дпс, един дол дренки! нека си дрънкат лапачите на к..ове да не ви пука сънародници, ние никога не сме се мразили взаимно! да сте живи и здрави сънародници, другото са празни приказки!
68
1
 
4
 
! Отговори
Калина преди 11 години
България има нужда от здраво, силно и безкомпромисно по посока на малцинствата правителство. Ако същото това правителство успее да направи така, че *** да си плащат сметките, мисля. че бюджетният ни дефицит значително ще намалее!
67
1
 
4
 
! Отговори
WTF преди 11 години
Съкратили са го. Цялото заглавие е "България има нужда от демократично управление, не от нас."
66
3
 
5
 
! Отговори
бгн преди 11 години
къде е сега великият философ Доган, та да изръси предизборно некоя глупост и да консулидира отново бългорите?От Тройната коалиция само Съсело още остана, колкото да досъсипе БСП-то
65
3
 
8
 
! Отговори
Юнал Гювеч преди 11 години
Лютви Местан е несъвместим със своите избиратели.Не може на най-тъпия електорат да говориш с изискан български език и да очакваш да те разбере.
64
0
 
3
 
! Отговори
ОФ преди 11 години
Гласувайте за промяна, аз ли да ви агитирам...........слепи ли сте бе хора?????????!!!!!!????!!!!!!
63
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС е единстженета партия дето защитава малцинствата и най демократична и дава възможност на младите за това ще Ви поткрепим с драго сърце никогаш вече за ГЕРБ и патерици